Heliövaara/Glasspool taipui 3. kierroksella – suomalaisten pelit päätökseensä Ranskan avoimissa

4.6.2023  |  15:50  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät Matwe Middelkoopille ja Andreas Miesille 4-6, 2-6 kolmannella kierroksella Ranskan avoimissa.

Viidenneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool saivat 16 parhaan joukossa vastaansa 12. sijoitetut Matwe Middelkoopin ja Andres Miesin. Hollantilais-saksalaispari aloitti ottelun tehokkaasti; lähes kaikkien lyöntien onnistuessa oli tulostaululla nopeasti tuplamurron johto 5-1. Heliövaara/Glasspool pääsi erän edetessä paremmin peliin mukaan, mutta yhden murron takaisinsaanti ei kuitenkaan kääntänyt erää.

Toisen erän alku oli jälleen päivän mahdollisesti kovavireisimmän pelaajan Middelkoopin näytöstä. Ensimmäisen erän tavoin hollantilainen paukutti kovia peruslyöntejään vastustamattomasti kenttään ja 12. sijoitetut siirtyivät heti erän alkuun 3-1 murrolla johtoon. Middelkoop/Mies ottivat vielä seitsemännessä pelissä murron ja sitä myötä marssivat vakuuttavaan otteluvoittoon erin 6-4, 6-2.

”Vastustajalla kulki erittäin hyvin ja me ei löydetty keinoja vastata. Joskus se tuntuu vähän yhteen maaliin pelaamiselta; kaikenlaista yritettiin, mutta vastustajat löysivät kaikkeen vastauksen tai meiltä ei onnistunut lyönnit. Eli se oli yhdistelmä vastustajien hyvyyttä ja ei myöskään meidän paras päivä. Ei mennyt niin kuin olisimme toivoneet; minulla oli fiilis ennen ottelua, että meillä on kyky ottaa hallinta, mutta siinä kävi päinvastoin heti ensimmäisestä pelistä alkaen. Se on osa tätä peliä, momentum vie ja momentum tuo. Tällä kertaa momentum pysyi visusti vastustajilla”, kommentoi Heliövaara.

Viime vuonna Heliövaara/Glasspool ylsi puolivälieriin Ranskan avoimissa.

Heliövaaran osalta on seuraavaksi vuorossa pidempi kilpailutauko, kun hänen katseet siirtyvät perhearkeen ja toisen lapsen syntymän odotukseen; Heliövaara kertoi toukokuussa jättävänsä koko nurmikauden välistä (lue lisää).

”Nurmikauden päätyttyä pelaamme mahdollisesti Hampurin ATP 500 -turnauksen, jossa puolustamme viime vuotista turnausvoittoa. Sen jälkeen on siirtyminen Pohjois-Amerikan koville kentille”, avasi Heliövaara suunnitelmiaan Tennisliitolle.

RANSKAN AVOIMET | KAAVIOT

SUOMALAISTEN OTTELUT RANSKAN AVOIMISSA

Nelinpelin 3. kierros
[5] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – [12] Matwe Middelkoop/Andreas Miess 4-6, 2-6

Nelinpelin 2. kierros
[5] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Alexei Popyrin/Ilya Ivashka 7-6(3), 7-5

Nelinpelin 1. kierros
Patrik Niklas-Salminen/Emil Ruusuvuori – Thiago Monteiro/Juan Pablo Varillas luovutus
[5] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Alexander Erler/Lucas Miedler 7-6(3), 4-6, 6-3