Viikkoennakko 23/2023 – Virtanen avaa nurmikauden, Vaasassa miesten ammattilaiskilpailu ja Helsingissä TEHO Sport Finnish Tour

5.6.2023  |  14:01  |  Ennakot

Kuluvalla viikolla riittää seurattavaa niin kansainvälisillä kentillä, kun kotimaassakin. Virtanen pelaa Challenger-kiertueella Iso-Britanniassa, Vaasassa pelataan ITF-ammattilaiskilpailu ja Helsingissä kauden 2. TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu.

Virtanen Iso-Britannian nurmikentillä ATP Challenger -kilpailussa

Otto Virtanen avaa nurmikauden tällä viikolla ATP Challenger -kilpailussa Surbitonissa Iso-Britanniassa. Virtanen (ATP-119) kohtaa kilpailun ensimmäisellä kierroksella 24-vuotiaan itävaltalaisen Jurij Rodionovin (ATP-134). Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

Viime vuonna Virtanen pelasi erinomaisen kilpailun Surbitonissa edeten aina karsintojen kautta kilpailun semifinaaliin. Kyseessä oli Virtasen uran ensimmäinen välieräpaikka Challenger-tasolla.

ATP CHALLENGER 125 | ISO-BRITANNIA

Miesten ammattilaiskilpailu Vaasassa

Ammattilaiskilpailu Wasa open pelataan tällä viikolla 5.-11.6. Vaasassa Vaskiluodon kovilla ulkokentillä toista vuotta putkeen.

Turnauksessa pelataan kaksin- ja nelinpeli. Kaksinpelin pääsarjaan pääsi suoraan suomalaisista ATP-rankinginsa nojalla Aleksi Löfman (ATP-901). Löfmanin seuraksi pääsarjaan pääsevät varmuudella villit kortit saaneet Patrick KaukovaltaIiro VasaRoni Hietaranta (ATP-1306) ja Vesa Ahti (ATP-1419). Lisäksi kilpailun karsinnoissa on mukana lukuisia suomalaisia.

Vaasan ammattilaiskilpailun karsinnat pelataan maanantaina ja tiistaina. Pääsarjat ovat todenteolla käynnissä keskiviikosta alkaen; kaksinpelin puolivälierät ovat luvassa perjantaina, välierät lauantaina ja loppuottelu sunnuntaina.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
WASA OPENIN KOTISIVUT

Lisäksi ITF-kiertueella pelaa tällä viikolla useita suomalaisia ulkomailla. Kaksinpelin pääsarjoissa pelaavat suoraan Anastasia Kulikova ja Ella Haavisto Tunisian kilpailuissa sekä Laura Hietaranta Bosnia ja Hertsegovinassa.

W40 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | BOSNIA JA HERTSEGOVINA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | USA

TEHO Sport Finnish Tour Helsingissä

Kauden 2. TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu pelataan Helsingissä Talin Tenniskeskuksessa HVS-Tenniksen järjestämänä. Naisten kilpailun pääsarja käynnistyy perjantaina ja miesten lauantaina. Kilpailun loppuottelut ovat ohjelmassa maanantaina ja ne ovat nähtävissä Ruutu+ -palvelusta. Turnauksen kaaviot ja otteluohjelma julkaistaan TennisÄssään myöhemmin viikon aikana.

Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Jyväskylässä turnausvoittoja juhli miehissä Santtu Leskinen (TVS) ja naisissa Clarissa Blomqvist (HTK).

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Lisäksi kotimaan kentillä pelataan Luokkamestaruussarjan osakilpailuja Hangossa, Kaarinassa ja Hyvinkäällä. Kyseessä on luokkamestaruussarjan kauden 3. osakilpailu.

3. LUOKKAMESTARUUS B- JA D-LUOKAT | HTK, HANKO
3. LUOKKAMESTARUUS C-LUOKKA | ÅLK, KAARINA
3. LUOKKAMESTARUUS E-LUOKKA | HYTS, HYVINKÄÄ

Cinia Next Gen Tour Vierumäellä

Vierumäellä järjestetään tällä viikolla alle 14- ja 16-vuotiaiden Tennis Europe Cinia Next Gen Tour -kilpailu. Mukana turnauksessa nähdään useita suomalaisjunioreita. 14-vuotiaiden kilpailun karsinnat pelataan maanantaina ja pääsarja käynnistyy tiistaina. 16-vuotiaiden kilpailussa pelataan ainoastaan pääsarja, joka käynnistyy niin ikään tiistaina.

Lisäksi suomalaisjunioreista ITF-kiertueella pelaa Otso Martikainen (HVS) Puolassa.

ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | VIERUMÄKI
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | VIERUMÄKI
J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | PUOLA

Jaa:

Seuraava uutinen: Rikkonen ja Antinheimo… →