Suomi kohtaa Hollannin MM-avauksessa – ”Kuka vaan voi vastapuolella jäädä kakkoseksi”

12.9.2023  |  06:00  |  Ennakot

Grand slam -turnausvoittajan Harri Heliövaaran olemus ja itsevarmuus naulaa osuvasti Suomen joukkueen tunnelmat Davis Cup Finals -lopputurnauksen, eli MM-kisojen, avauspeliin Hollantia vastaan tiistaina.

”Meillä on voittava joukkue ja sellainen flow päällä, että kuka vaan voi vastapuolella jäädä kakkoseksi.”

DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Suomi – Hollanti | Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) / klo 16.00 (Suomi), YLE Areena ja TV2

 

MM-KISASIVUSTO

Heliövaara tiedostaa toki, että paperilla Hollanti on hienoinen ennakkosuosikki.

”Sanoisin, että niin kaksin- kuin nelinpelissä tilanne on ennakkoon aika 50/50, mutta hieman Hollanti on molemmissa ennakkosuosikkina. Olemme kuitenkin näyttäneet kykenevämme voittoihin.”

Kapteeni Jarkko Nieminen allekirjoittaa Heliövaaran näkemykset.

”Tosi kova ja tasainen joukkue on vastassa; se analyysi ei ole muuttunut mihinkään.”

Joukkueet nimeävät pelaavat kaksin- ja nelinpelaajansa tuntia ennen ottelun alkua. Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa nähdään kaksinpelit järjestyksessä Otto VirtanenBotic Van De Zandschulp ja Emil RuusuvuoriTallon Griekspoor sekä nelinpelissä Heliövaaran johdattama Suomi saa vastaansa huippuparin Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop.

Kapteeni Jarkko Nieminen on edelleen kova lyöntikaveri maajoukkueen pelaajille.

Kaikki Suomen pelaajat ovat todenneet pelikentän olevan nopea ja matalapomppuinen. Kapteeni Nieminen ennakoikin nähtävän voimakasta tennistä.

”Pisteet tullaan ratkaisemaan ensimmäisten yhden, kahden ja kolmen lyönnin aikana; luulen pisteiden myös loppuvan lyhyeen. Tosi tärkeää kaikissa otteluissa tulee olemaan ykkössyöttöprosentti ja sen jälkeinen lyönti.”

”Kaksinpeleissä Griekspoor pyrkinee olemaan tosi aloitteellinen; eikä Zandschulpkaan ala jarrutella. Samaa voi sanoa meistäkin. Tulee tosi mielenkiintoiset ottelut.”

Hollannin kapteeni Paul Haarhuis kertoo joukkueensa kykenevän voittamaan Suomen, mutta niin tehdäkseen täytyy pelata hyvin.

”Ruusuvuorella on hyvä vuosi menossa; hän on vahva kilpailija ja todellinen taistelija. Myös Virtanen on täynnä itseluottamusta yllettyään US Openin pääsarjaan. Lisäksi vielä nelinpelissä on Heliövaara ja muutenkin syvyyttä. Suomi on todella kompakti joukkue.”

Suomi kääntämään historiatilastoja Hollantia vastaan

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n (tutustu vastustajiin). Ottelut pelataan kovalla sisäkentällä Kroatian Splitissä 12.-17.9., peliareena on Arena Gripe Sports Centre.

Davis Cup -historian aikana on Suomi kohdannut Hollannin ja Kroatian; sen sijaan USA on uusi tuttavuus. Hollanti on ollut toistaiseksi voittamaton sen johtaessa keskinäisiä kohtaamisia 6-0; viimeisin kohtaaminen oli 2012 ja tuolloin hollantilaiset murjoivat Suomen 5-0 kotikentällään. Sen sijaan Suomi voitti Kroatian 3-2 maiden ainoassa kohtaamisessa 1998 Talissa pelatussa maaottelussa.

Suomi – Hollanti
2012 Hollanti – Suomi 5-0
2002 Suomi – Hollanti 1-4
1985 Hollanti – Suomi 4-1
1981 Suomi – Hollanti 0-5
1974 Hollanti – Suomi 4-1
1930 Suomi – Hollanti 1-4

SUOMEN OTTELUT | DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Suomi – Hollanti | Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) / klo 16.00 (Suomi), YLE Areena ja TV2
Suomi – Kroatia | Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) / klo 16.00 (Suomi), YLE Areena ja TV2
Suomi – USA | Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) / klo 16.00 (Suomi), YLE Areena ja TV2

YLE NÄYTTÄÄ SUOMEN OTTELUT
TUTUSTU MM-KISOIHIN KISASIVUN VÄLITYKSELLÄ

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisten maajoukkueen saavutus… →