Naisten maajoukkueen saavutus 1993 inspiroi miesten maajoukkuetta MM-avaukseen

12.9.2023  |  13:02  |  Ennakot

Maajoukkueiden paras suoritus on naisten maajoukkueen puolivälieräpaikka MM-tasolla 1993. Joukkueen muodostivat oikealta vasemmalle Nanne Dahlman, Petra Thoren, Katriina Saarinen ja Linda Jansson sekä kapteeni Leo Palin.

Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, aloittaa Davis Cupin lopputurnauksen Hollantia vastaan tiistaina paikallista aikaa klo 15.00.

LUE ENNAKKO: SUOMI – HOLLANTI
MM-KISASIVUSTO

Kapteeni Jarkko Nieminen kertoo Suomen joukkueen heränneen terveenä päivään ja hotellin aamupalalla oli odottavan innokas ja kutkuttava tunnelma Suomen miesten maajoukkueen historian ensimmäisen Davis Cup -lopputurnauksen kynnyksellä.

”Sopivasti jännittää; keskittymisjännitys kuuluu pelipäiviin, jotka ovat aina juhlapäiviä. Sama asia on aina normaaleinakin pelipäivinä aistittavissa. Nyt on kyseessä vähän isompi juhlahetki.”

Nieminen aloitti maajoukkuekapteenina 2018 ja tuolloin totesi käsissään olevan tulevaisuuden joukkue sekä tavoitteena on yltää pelaamaan maailman parhaiden maiden kanssa. Nieminen kertoo matkan olleen ikimuistoinen; kautta aikain paras maajoukkuesaavutus suomitenniksessä on naisten maajoukkueen puolivälieräpaikka 1993.

”Edellisestä naisten uskomattomasta saavutuksesta on vierähtänyt jo paljon aikaa. Me koitetaan miesten puolella samaa ja tavoitellaan sitä paikkaa kahdeksan parhaan maan joukossa. Pelkästään kovia otteluita on meillä edessä ja otamme kovat haasteet innokkaina vastaan.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi – Hollanti… →