Suomi – Australia: voittaja MM-finaaliin ja suoraan ensi vuoden Davis Cup Finals -vaiheeseen

24.11.2023  |  13:42  |  Ennakot

Suomen ja Australian välisen MM-välierän ennakkoasetelmat ovat erittäin jännittävät. Panos on myös selvä: voittaja MM-finaaliin ja samalla maa lunastaa paikkansa suoraan Davis Cupin finaalivaiheeseen syksylle 2024. Katso ottelu TV2 ja Yle Areena.

Davis Cupin 2023 neljä parasta maata ovat Suomi, Australia, Serbia ja Italia. Sinivalkoiset värit ovat raivanneet tiensä tuhkimotarinan lailla suurten tennismaiden joukkoon. Helmikuussa kaatui Argentiina, syyskuussa finaalien lohkovaiheessa Kroatia ja Yhdysvallat sekä tiistaina hallitseva mestari Kanada.

”Onhan tämä tosi kova suoritus ollut jo tähän mennessä. Kylmät väreet nousee ajatellessa kulkemaamme matkaa. Näin suuressa ja globaalissa lajissa yltäminen MM-välieriin on erittäin kova juttu”, avasi kapteeni Jarkko Nieminen.

Kapteeni suuntaa katseensa kuitenkin erittäin tiukasti perjantai-illan koitokseen.

”Turnaus on kesken ja olemme enää kahden voiton päässä unelmiemme unelmasta. Taas on kova haaste edessä. Iso tennismaa ja moninkertainen Davis Cup -voittaja. Laajuutta löytyy niin kaksin- kuin nelinpelistä.”

Ottelun pelaavat pelaajat julkaistaan tuntia ennen ottelun alkua. Ottelupari alkaa kakkospelaajien kaksinpelillä, jota seuraa ykköspelaajien ottelu. Tarvittaessa nelinpeli ratkaisee maaottelun ja MM-finaaliin etenevän maan. Pelaavat pelaajat julkaistaan tuntia ennen ottelua.

Australian kapteeni Lleyton Hewitt korostaa Davis Cupin merkitystä maalleen ja tiedostaa edessä olevan hieman tuntemattoman sinivalkoisen haasteen.

”Suomi tulee otteluun erittäin kovalla itseluottamuksella. Teemme aivan kaikkemme ja emme todellakaan asennoidu heitä vastaan kevyesti.”

Australian joukkueen muodostavat Alex de Minaur (ATP-12), Alexei Popyrin (ATP-40), Max Purcell (ATP-45), Jordan Thompson (ATP-56) ja Matthew Ebden (nelinpelin ATP-4).

 

Suomen puolestaan Emil Ruusuvuori (ATP-69), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-29), Otto Virtanen (ATP-171), Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-171) ja Patrick Kaukovalta (ATP-782). Maiden kapteenit ovat legendaariset Lleyton Hewitt ja Jarkko Nieminen.

 

TUTUSTU MM-KISASIVUSTOON

DAVIS CUP FINALS, THE FINAL 8 | MALAGA 21.-26.11.2023
Yläkaavio
Suomi – Kanada 2-1
Tsekki – Australia 1-2

Alakaavio
Hollanti – Italia 1-2
Iso-Britannia – Serbia 0-2

OTTELUOHJELMA
Tiistai 21.11. | Suomi – Kanada 2-1
Keskiviikko 22.11. | Tšekki – Australia 1-2
Torstai 23.11. Italia – Hollanti 2-1 & Iso-Britannia – Serbia 0-2
Perjantai 24.11. klo 16.00 (CET) | Suomi – Australia
Lauantai 25.11. klo 12.00 (CET) | Italia – Serbia
Sunnuntai 26.11. klo 16.00 (CET) | Loppuottelu

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi hävisi Australialle… →