Sata vai VT TEHO Sport Tennisliigaan kaudeksi 2019-2020?

14.3.2019  |  13:51  |  Ennakot

Tulevana lauantaina pelataan miesten TEHO Sport Tennisliigan nousukarsintaottelu Sata-Tenniksen ja Valkeakosken Tenniksen välillä. Ottelu pelataan Laajasalon Tennishallilla Helsingissä klo 17:00 alkaen.

TEHO Sport Tennisliiga -kausi huipentui viime lauantain finaalitapahtumaan, jossa HVS-Tenniksen naiset ja miehet juhlivat mestaruuksia. Pronssia voittivat naisissa Smash ja miehissä Helsingin Lawn-Tennis Klubi. Lue lisää finaaleista täältä ja pronssiotteluista täältä. Tutustu myös liigan ja I-divisioonan kauden parhaisiin täällä.

Yksi mielenkiintoinen ottelu on vielä pelaamatta miesten puolella, kun nousukarsinnassa kohtaavat liigan toiseksi viimeinen Sata ja I-divisioonan kolmas VT. Valkeakoskelaiset pyrkivät takaisin liigatasolle yhden välivuoden jälkeen.

– VT:lla on tähän asti ollut erittäin positiivinen kausi. Menestyksen arvoa nostaa se, että pelasimme viime vuoden Tennisliigasta putoamisen jäljiltä koko ykkösdivarin niin sanotusti omilla pojilla ja ilman ulkomaalaisvahvistusta. Lisäksi sarjan taso oli kova ja tasainen. Siinä mielessä voimme pitää sarjan kolmospaikkaa ja pääsyä Tennisliigan karsintoihin jo hyvänä suorituksena. Nyt nousukarsintaan lähdettäessä joukkueella ei tietenkään ole muuta tavoitetta kuin lähteä voittamaan ja tavoittelemaan nousua. Muuhun emme ole tyytyväisiä, kommentoi VT:n kapteeni Tuomas Männistö Sata:n tiedotteessa.

VT:n joukkueessa ovat esiintyneet kauden aikana Joonas Salonen, Jukka Kohtamäki, Valtteri Telinkangas, Ville Toni ja Ville Kauppila.

Kauden 2016-2017 mestari Sata:n kausi ei sujunut joukkueen toiveiden mukaisesti. Nyt joukkue pyrkii päättämään kautensa tyylillä.

– Sarjaan asetetut tavoitteet olivat totta kai korkeammalla. Toisaalta karsintaottelu on meille erittäin hieno mahdollisuus päättää talvi onnistumiseen kotiyleisön edessä. Haastavan ja loukkaantumisten sävyttämän alkukauden jälkeen olemme pelanneet omia henkisiä karsintoja jo pidemmän aikaa. Tilanne ei siinä mielessä ole uusi kenellekään meistä. Olemme varmasti valmiita ja nälkäisiä lauantaina odottavaan haasteeseen, kertoi puolestaan Sata:n kapteeni Roope Kailaheimo joukkueiden tiedotteessa.

Sata:n joukkueessa ovat pelanneet kauden aikana Harri Heliövaara, Aleksi Tuukkanen, Roope Kailaheimo, Ilja Orre, Iiro Vasa, Valtteri Solatie, Max Wennäkoski, Antti Vallila sekä kauden avauksessa nähty maailmanluokan nelinpelaaja Horia Tecau.

Ottelut alkavat siis Laajasalossa klo 17:00. Ensiksi pelataan kolme kaksinpeliä samanaikaisesti ja tarvittaessa voittaja ratkaistaan kahdella nelinpelillä. Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan 30 minuuttia ennen pelien alkua. Ottelua voit seurata täältä.

Karjalan Tennis nousi miesten TEHO Sport Tennisliigaan – naisissa ei nousuja eikä putoamisia

Miesten I-divisioonan voittanut Smash-Kotkan kakkosjoukkue ei voi nousta ylimmälle tasolle sen edustusjoukkueen siellä jo ollessa. Näin ollen I-divisioonan toinen Karjalan Tennis nousi suoraan TEHO Sport Tennisliigaan ja VT karsii liigapaikasta.

Naisten TEHO Sport Tennisliigasta ei pudonnut yksikään joukkue, sillä I-divisioonan kärkikolmikon muodostivat HVS:n, Tampereen Tennisseuran ja Åbo Lawn-Tennis Klubbin reservijoukkueet. Eli TVS-Tennis ja HLK säilyttivät liigapaikkansa.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 11/2019 – →