Viikkokatsaus 11/2019 – Heliövaara jatkaa ammattilaiskentillä

14.3.2019  |  14:10  |  Raportit

Ammattilaiskentillä viikkoaan jatkaa vielä Harri Heliövaara Kiinassa. Viikonloppuna jännitetään myös TEHO Sport Tennisliigan nousukarsintaottelua Sata-Tenniksen ja Valkeakosken Tenniksen välillä Helsingin Laajasalossa.

Heliövaara jatkaa ammattilaiskentillä

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-177) ja chileläinen Hans Podlipnik-Castillo ottivat ensimmäisen yhteisen voittonsa Kiinassa käytävässä ATP Challenger -turnauksessa, kun avauskierroksella kukistui Enrique Lopez Perez (ESP)/Sanchai Ratiwatana (THA) 6-4, 1-6, 10-5. Perjantaisessa puolivälierässä on vastassa kolmanneksi sijoitettu australialaispari Max Purcell/Luke Saville.

$81,240 +H ATP CHALLENGER | KIINA

Tunisiassa $15,000 ITF World Tennis Tourin kilpailussa teki Mia Eklund (WTA-705) paluun kilpakentille olkapäävamman jäljiltä. Eklund voitti avausottelunsa ja hävisi toisella kierroksella venäläiselle Margarita Lazarevalle (WTA-836) 3-6, 3-6.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

Henri Kontinen (nelinpelin ATP-16) ja John Peers (nelinpelin ATP-18) puolestaan kärsivät tappin Indian Wellsin ATP Masters 1000 -turnauksen toisella kierroksella parille Jean-Julien Rojer (nelinpelin ATP-22)/Horia Tecau (nelinpelin ATP-33) 3-6, 6-7.

ATP MASTERS 1000 | INDIAN WELLS

YLEISEN SARJATENNIKSEN NOUSU- JA PUTOAMISKARSINTAVIIKONLOPPU – SATA JA VT PELAAVAT PAIKASTA TEHO SPORT TENNISLIIGAAN

Tulevana viikonloppuna 15.-17.3. pelataan yleisen sarjatenniksen nousuista ja putoamisista ympäri Suomea – lue aiheesta lisää täältä. Ylimmän sarjatason, TEHO Sport Tennisliiga, nousukarsintaottelu käydään Sata-Tenniksen ja Valkeakosken Tenniksen kesken Helsingin Laajasalossa klo 17:00. Sata-Tenniksen ennakkossa joukkueiden kapteenit Sata:n Roope Kailaheimo ja VT:n Tuomas Männistö kommentoivat tulevaa ottelua seuraavasti:

– VT:lla on tähän asti ollut erittäin positiivinen kausi. Menestyksen arvoa nostaa se, että pelasimme viime vuoden Tennisliigasta putoamisen jäljiltä koko ykkösdivarin niin sanotusti omilla pojilla ja ilman ulkomaalaisvahvistusta. Lisäksi sarjan taso oli kova ja tasainen. Siinä mielessä voimme pitää sarjan kolmospaikkaa ja pääsyä Tennisliigan karsintoihin jo hyvänä suorituksena. Nyt nousukarsintaan lähdettäessä joukkueella ei tietenkään ole muuta tavoitetta kuin lähteä voittamaan ja tavoittelemaan nousua. Muuhun emme ole tyytyväisiä, kommentoi Männistö.

– Sarjaan asetetut tavoitteet olivat totta kai korkeammalla. Toisaalta karsintaottelu on meille erittäin hieno mahdollisuus päättää talvi onnistumiseen kotiyleisön edessä. Haastavan ja loukkaantumisten sävyttämän alkukauden jälkeen olemme pelanneet omia henkisiä karsintoja jo pidemmän aikaa. Tilanne ei siinä mielessä ole uusi kenellekään meistä. Olemme varmasti valmiita ja nälkäisiä lauantaina odottavaan haasteeseen, kertoi Kailaheimo.

NOUSUKARSINNAN SEURANTA

9V MIDITOURIA JA TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNIS TOURIA 16.-17.3.

9v Miditour ja Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tour jatkuu viikonloppuna. Helsingin Laajasalossa pelataan 9v Miditouria ison pelaajajoukon voimin ja Tampereen Tenniskeskuksella on vuorossa Tykkimäki Mini- ja Miditennis Tourin osakilpailu.

9v MIDITOUR | HELSINKI
TYKKIMÄKI MINI- JA MIDITENNIS TOUR | TAMPERE

Junioreiden sisäkenttien SM-kilpailut pelataan maaliskuun kahtena viimeisenä viikonloppuna

Vuoden 2019 junioreiden sisäkenttien SM-kilpailut, 2. Cinia Junior Grand Prix -osakilpailut, pelataan maaliskuun lopulla Helsingissä HVS-Tenniksen ja Smashin isännöiminä.

Ensimmäisenä ovat vuorossa 12- ja 16-vuotiaiden kilpailut 22.-25.3. Talin Tenniskeskuksella. Turnauksen kaaviot ja aikataulu on julkaistu Tennisässässä.

12- & 16-VUOTIAIDEN 2. CINIA JGP/SM-KILPAILUT 22.-25.3. | HVS-TENNIS

Tämän jälkeen 29.3.-1.4. pelataan 14-vuotiaiden SM-kilpailut ja 10-vuotiaiden Cinia JGP (ei SM-kilpailu) Smash Centerillä Myllypurossa. Ilmoittautuminen turnauksiin päättyy sunnuntaina 17.3.

14-VUOTIAIDEN 2. CINIA JGP/SM-KILPAILUT 29.3.-1.4. | SMASH
10-VUOTIAIDEN 2. CINIA JGP 30.3.-1.4. | SMASH

Porsche Junior Team Finland: Anttila taipui Uzbekistanissa

Alexandra Anttilan oli tällä kertaa taipuminen kaksinpelin avauskierroksella ja nelinpelin toisella kierroksella Uzbekistanissa pelattavassa alle 18-vuotiaiden 2. kategorian ITF World Tennis Tourin kilpailussa.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA ITF WORLD TENNIS TOUR | UZBEKISTAN

Jaa:

Seuraava uutinen: Lasten Liike -tukea… →