TEHO Sport Tennisliigan pronssimitalit HLK:lle ja Smashille

9.3.2019  |  15:10  |  Raportit, Videot

TEHO Sport Tennisliigan finaalitapahtuma alkoi pronssiotteluilla. Kautensa päättivät voittoihin HLK ja Smash.

HLK voitti pronssia ratkaisevien nelinpelien kautta

Miehissä Smash-Kotka ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi ratkaisivat pronssimitalien kohtalon. Ennakkoon joukkueiden kohtaamisesta odotettiin tiukkaa kamppailua ja sellainen myös saatiin.

Kaksinpelien jälkeen tilanne oli kotkalaisille 2-1. Smash-Kotkan voitot toivat Ville-Petteri Ahti kukistamalla Karl Kiur Saaren 7-6, 1-6, 10-7 ja Leevi Säätelä voitolla August Ehrnroothista 6-3, 6-3. HLK:n Masi Sarpola oli kakkospelaajien ottelussa puolestaan Smash-Kotkan Pavel Shchaya-Zubrovia etevämpi luvuin 6-3, 6-4.

– Kämmen ei oikein toiminut toivomallani tavalla ja olen ollut myös hieman kipeänä. Kuitenkin onnistuin pelaamaan riittävän hyvin rystyltä ja syöttöni oli myös hyvä, kertoi Sarpola kaksinpelistään.

Ratkaisevat nelinpelit täytyi siis HLK:n voittaa molemmat halutakseen pronssimitalit kauloihinsa. Joukkueet laittoivat seuraavat parit kentille: V-P Ahti/Vesa Ahti, Smash-Kotka – Sarpola/Matti Manninen, HLK ja Shchaya-Zubrov/Säätelä, Smash-Kotka – Saar/Daniil Glinka, HLK. Niinhän siinä lopulta kävikin, että HLK otti pronssimitalit, kun nelinpelit päättyivät heidän edukseen. Viimevuotinen hopea vaihtui siis pronssiksi.

  • Sarpola/Matti Manninen, HLK – V-P Ahti/Vesa Ahti, Smash-Kotka 6-1, 6-3
  • Saar/Daniil Glinka, HLK – Shchaya-Zubrov/Säätelä, Smash-Kotka 7-5, 6-2

– Tyytyväinen täytyy olla, kun pronssit saimme kauden päätteeksi. Tänään oli meille tyypillisesti erittäin jännät ottelut, kertoi kapteeni Sami Ikonen.

TULOKSET
KUVA-ALBUMI

Naisten pronssit Smashille

Naisten pronssiottelussa kohtasivat Smash ja Grani Tennis. Joukkueiden keskinäisen runkosarjakohtaamisen voitti Smash tiukasti 2-1 ja tällä kertaa Smash vei ottelut äärimmäisen tiukoissa kaksinpeleissä.

Ensimmäisen kiinnityksen pronsseihin Smash otti, kun Fiona Kallio taisteli voiton vuoristoratamaisessa ottelussa Ella Tuomelaa (GT) vastaan. Kallio vei avauserän ja toista erää dominoi puolestaan Tuomela. Lopulta ottelutiebreikin käänsi itselleen Kallio – lopputulokseksi kirjattiin 7-5, 1-6, 10-3.

– Hyvä ottelu kokonaisuudessaan. Hieman ylä- ja alamäkeä oli, mutta lopussa tasaisuuteni oli avain voittoon, kertoi Kallio.

Ykköspelaajien ottelussa GT:n nuori lahjakkuus Stella Remander näytti vahvaa peruslyöntipelaamistaan Smashin Tanja Tuomea vastaan avauserässä ja vei sen 7-5. Toisessa erässä Remanderilla oli pari ottelupalloa 7-5, 5-4 tilanteessa, mutta Tuomi kaivoi tiensä ulos pulasta ja venytti lopulta ratkaisun kolmanteen erään. Ottelutiebreikistä muodostui äärimmäisen tasainen, jossa molemmilla pelaajille oli useita mahdollisuuksia päättää ottelu. Lopulta Tuomi voitti lukemin 5-7, 7-6, 17-15.

– Alussa oli todella jäykkää, mutta luotin pelini löytymiseen. Muutamat matsipallot sain selvitettyä toisessa erässä – rentouduin myös paljon, kun Piia (Suomalainen) kertoi Fionan voittaneen. Ottelutiebreikissä oli hieman tuuriakin matkassa, molemmalla oli mahdollisuutensa. Ehkä kokemukseni avulla sain käännettyä, kommentoi iloinen Tuomi.

– Näyttivät pelit todella hyviltä, olen erittäin tyytyväinen pronssista ja tyttöjen otteista läpi kauden, kertoi puolestaan kapteeni Piia Suomalainen.

TULOKSET
KUVA-ALBUMI

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori ja Orpana… →