Ruusuvuori – Ruud torstai-iltana US Openissa – ”Omaa peliäni lähden pelaamaan ja sitä kautta rakentamaan”

3.9.2020  |  11:35  |  Ennakot

Kuva: Rhea Nall/USTA

Torstaina päästään jännittämään Emil Ruusuvuoren ja Casper Ruudin toisen kierroksen ottelua noin klo 19.30. Ottelu näkyy Eurosport Playerista ja Dplaysta – tapahtumia tulkitsevat Arne Six ja Jarkko Nieminen.

Panoksena on siis paikka US Open kolmannelle kierrokselle. Niin Ruusuvuori kuin Ruudkin tarvitsi avauskierroksella täydet viisi erää. Ruusuvuori kukisti Aljaz Bedenen (lue lisää) ja Ruud voitti Mackenzie MacDonaldin. Norjalainen löytyy maailmanlistalta sijalta 37 ja Ruusuvuori on uransa korkeimmassa lukemassa 92.

– Ei sillä ole niin suurta väliä kuka on verkon toisella puolella. Omaa peliäni lähden pelaamaan ja sitä kautta rakentamaan. Kenttä on täällä nopea ja aggressiivisuuden kautta on hyvä rakentaa peliä. Pallon pomppu on myös todella matala ja se tuo haasteita niin pelillisesti kuin fyysisestikin. Ruudilla on vahva kämmen ja sieltä hän saa paljon tehoja aikaan. Tunnemme toistemme pelityylit hyvin, joten katsotaan mitä tulee torstaina, mutta hyvillä fiiliksillä siihen, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuorella on mahdollisuus päästä harvalukuiseen suomalaispelaajien joukkoon, jotka ovat yltäneet vähintään kaksinpelin kolmannelle kierrokselle aikuisten Grand Slam -turnauksissa. Tässä ovat onnistuneet Jarkko Nieminen, Veli Paloheimo, Aki Rahunen, Pekka Säilä, Reino NyyssönenNanne Dahlman ja Petra Thoren. Nelinpelissä vastaavaan ovat yltäneet Henri Kontinen, Nieminen, Leo Palin, Emma Laine ja Dahlman.

Ruusuvuori ja Ruud treenasivat yhdessä ennen Yhdysvaltoihin lähtemistä

Parivaljakko tuntee toisensa ja toistensa pelityylit erinomaisesti. He harjoittelivat noin kolmea viikkoa sitten yhdessä Helsingin Meilahdessa parin päivän ajan.

– Tällä hetkellä ATP-kiertueella on monia lupaavia nuoria pelaajia, joihin minä ja Emil kuulumme. Kaikilla meillä on varmasti tavoitteena yltää maailmanlistan kärkeen, kommentoi Ruud tuolloin.

Millainen pelaaja on tämän hetkinen Pohjoismaiden ykkönen Ruud? Voit ottaa tästä selvää lukemalla tämän uutisen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Jalkavamma pakotti Ruusuvuoren… →