Jalkavamma pakotti Ruusuvuoren antamaan luovutuksen Ruudille US Openissa – ”Vamma lähentäjässä pakotti tänään luovuttamaan.”

3.9.2020  |  22:18  |  Raportit

Kuva: US Open

Emil Ruusuvuori, 21, joutui valitettavasti antamaan luovutuksen Casper Ruudille, 21, US Openin toisella kierroksella. Jalkavammasta kärsinyt Ruusuvuori vetäytyi ottelusta tilanteessa 4-6, 3-6, 2-3.

Ennakkoasetelmat otteluun olivat herkulliset, sillä pelaajat olivat treenanneet yhdessä ennen lähtöään Yhdysvaltoihin – eli pelaajat tunsivat toisensa ja toistensa pelityylit erinomaisesti. Juuri ottelun alettua kertoi ATP, että kyseessä oli ensimmäinen kerta Grand Slam -tasolla, kun suomalainen ja norjalainen kohtaavat. Tällä hetkellä Ruud on Pohjoismaiden ykköspelaaja löytyen maailmanlistalta sijalta 37 ja Ruusuvuori on uransa korkeimmassa lukemassa 92.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien pelaajien pitäessä syöttövuorojaan. Peliasetelma hahmottui myös hyvin nopeasti: Ruusuvuori painoi vahvasti päälle takarajan päältä ja Ruud oli kaukana takarajan takana vaihdellen tempoa. Ensimmäisiä murtopalloja saatiin odottaa yhdeksänteen peliin, kun norjalainen ajautui suuriin vaikeuksiin. Ruusuvuori hankki itselleen kaksi murtopalloa, jotka molemmat maailmanlistan 37. selvitti läpisyötöllä. Ruusuvuori jatkoi painostustaan ja hankki peräti viisi murtopalloa lisää, mutta Ruud selvitti nämä kaikki vahvan syöttöpelinsä avustuksella ja siirtyi 5-4 johtoon. Seuraavaksi selkä seinää vasten syöttänyt Ruusuvuori ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, vaan yhden kaksoisvirheen ja Ruudin hyvän pelin seurauksena avauserä kirjattiin Ruudille 4-6.

Toisen erän alussa oli molemmilla pelaajilla murtopalloja, mutta kumpikaan ei onnistunut näitä hyödyntämään. Tilanteessa 1-2 nähtiin myös suomalaisittain pelottava hetki, kun Ruusuvuori otti lääkintätauon oikean jalkansa vuoksi. Lääkintätauolta palattuaan Ruusuvuori tasoitti tilanteen vahvojen syöttöjen ja peruslyöntien saattelemana. Tämän jälkeen alkoi hieman näkyä, että suomalaisen jalka ei ollut täydessä kunnossa. Ruud onnistui murtamaan Ruusuvuoren syötettyä kaksi kaksoisvirhettä erän kuudennessa pelissä. Tämän murron turvin norjalainen vei erän 3-6.

Kolmannen erän alku viivästyi, kun norjalainen piti pitkän erätauon pukuhuoneen suojissa vaihtamassa vaatteitaan. Tämä ei Ruusuvuorta häirinnyt, kun hän piti syöttönsä ja onnistui myös ensimmäistä kertaa ottelussa murtamaan vastustajansa. Murron johto ei kuitenkaan pitänyt, kun norjalainen otti heti vastamurron kaventaen tilanteeksi 1-2. Ruusuvuori pääsi vielä yrittämään murtoa, mutta tämän jälkeen kävi katsojille selväksi ettei suomalaisen jalka ollut hyvässä kunnossa. Valitettavasti Ruusuvuori joutui antamaan lopulta luovutusvoiton ja Ruud eteni kolmannelle kierrokselle erin 4-6, 3-6, 2-3 rtd.

Ruusuvuori: ”En pystynyt esittämään sitä mitä olisin halunnut. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä reissu Yhdysvaltoihin, hyvät kaksi viikkoa.”

Ruud kertoi heidän yhteisen treeninsä pari viikkoa sitten Helsingissä olleen hyödyllinen tätä ottelua varten, sillä he eivät olleet aiemmin pelanneet toisiaan vastaan.

– Meillä molemmilla oli suunnitelmat toistemme varalle. Tunsin hieman varastaneeni ensimmäisen erän, kun onnistuin pitämään syöttöni 4-4 tilanteessa. Myös toinen erä oli tiukka. Syötin tänään erittäin hyvin silloin kun minun täytyi, erityisesti murtopallotilanteissa. Valitettavasti Emil kärsi sitten loukkaantumisesta – toivon hänelle pikaista paranemista, kommentoi Ruud.

Ruusuvuori aloitti lehdistötilaisuuden kertomalla päivän olleen vaikea.

– En pystynyt esittämään sitä mitä olisin halunnut. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä reissu Yhdysvaltoihin, hyvät kaksi viikkoa, aloitti Ruusuvuori.

– Vamma lähentäjässä pakotti tänään luovuttamaan. Se tuntui jo ensimmäisen ottelun viidennessä erässä Bedeneä vastaan. Pystyin aloittamaan ottelun ilman sen miettimistä, mutta jo ensimmäisen erän puolivälissä alkoi tuntumaan. Siitä se sitten alkoi pahentua. Nopeat suunnanmuutokset, esimerkiksi palautuksissa, vihloivat ja se vei keskittymistäni. Luovutushetkellä en kokenut enää mahdollisuutta nousta voittoon ja tänä vuonna on vielä pelejä edessä, joten turhia riskejä halusin välttää, jatkoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoi käyneensä jo fysioterapeutilla heti ottelun päättymisen jälkeen.

– Toivottavasti ei ole mitään rikki. Mutta tsekataan nyt asia ultralla ja tehdään sitten päätöksiä jatkosta. Minulla olisi villi kortti jo ensi viikolla pelattavaan Kitzbühelin ATP-turnaukseen ja sitten olisi tarkoitus pelata myös Rooman Masters-turnaus ennen Ranskan avoimia.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 36/2020 – →