Ruud: ”Tällä hetkellä ATP-kiertueella on monia lupaavia nuoria pelaajia, joihin minä ja Emil kuulumme.”

10.8.2020  |  20:00  |  Artikkeli

Emil Ruusuvuoren, 21, treenikaverina on ollut viimeisten päivien ajan norjalainen Casper Ruud, 21. Ruud löytyy maailmanlistalta sijalta 36 ja on tällä hetkellä paras pohjoismaalainen pelaaja.

Ruusuvuoren valmentaja Federico Ricci ja norjalaislupauksen isä Christian Ruud olivat olleet tiivisti yhteydessä koronatauon aikana ja nyt he löysivät hyvän yhteisen treeniajan ennen kohta pelattavia Cincinnatin Masters-turnausta ja US Openia. Koronatilanteen vuoksi myös Cincinnatin Masters pelataan New Yorkissa – Ruusuvuori matkustaa Atlantin toiselle puolelle lauantaina 15.8.

– Harjoittelimme Emilin kanssa yhdessä Indian Wellsissä juuri kun korona sulki kaiken. Me ja tiimimme olemme olleet siitä lähtien yhteydessä ja mietimme, että milloin olisi sopiva hetki treenata yhdessä. Täällä on ollut hyvä harjoitella – olemme tehneet laadukkaita treenejä ja on ollut hyvä saada tehtyä peliharjoitteita. Tämä on myös hyvää vaihtelua, sillä niin minulla Norjassa kuin Emilillä täällä ei ole liian montaa treenikaveria, kommentoi Ruud.

Koronatauon aikana kertoo Ruud harjoitelleensa kovaa, mutta lepoa ja rentoilua on myös mahtunut mukaan.

– Tärkeää on ollut pitää mieli kirkkaana, sillä kukaan ei varsinkaan aluksi tiennyt kuinka pitkään tauko tulee kestämään. Motivaation ylläpitäminen on ollut välillä haastavaa, mutta olemme löytäneet hyvän tasapainon treenaamisen ja levon välille.

– Olen suuri golfin fani ja olen pelannut aika paljon – varsinkin kesäkuussa olivat kelit kohdillaan Norjassa, joten olin varmaan enemmän golfkentällä kuin tenniskentällä, naurahti hyväntuulinen Ruud.

Ruud kertoi alkuvuoden olleen hänelle erittäin hyvä. Hän oli osana Norjan joukkuetta ATP Cupissa ennen kuin hän nappasi uransa ensimmäisen ATP-turnausvoiton Argentiinassa helmikuussa. Heti perään norjalainen ylsi myös finaaliin Chilessä.

– Pääsimme hieman onnekkaasti mukaan ATP Cupiin, kun Sveitsi vetäytyi. Se oli meidän nuorelle joukkueelle hieno kokemus. Sain itse pari kovaa voittoa John Isneristä ja Fabio Fogninista sekä hävisin tiukasti Daniil Medvedeville. Sitten Australian avoimissa ei mennyt ihan niin hyvin ja kotiin palatessani tulin vielä hieman kipeäksi. Sitten Buenos Airesissa kaikki osui kohdalleen heti alkukierroksista lähtien ja lopputulemana oli ensimmäinen ATP-turnausvoittoni.

Pohjoismaisista pelaajista 21-vuotias Ruud on tällä hetkellä korkeimmalla maailmanlistalla ollen 36. Ruotsalainen 21-vuotias Mikael Ymer löytyy sijalta 68, 21-vuotias Ruusuvuori sijalta 101 ja 25-vuotias tanskalainen Mikael Torpegaard on lukemassa 168. Ruud ja Ymer ovat syntyneet vuonna 1998 ja suomalaislupaus vuonna 1999.

– Kaikki on mennyt todella nopeasti. Viime vuoteni oli jo todella hyvä, mutta tunsin samaan aikaan etten pystynyt ihan parhaimpaani. Olin valmis tähän vuoteen tullessa ja helmikuussa kaikki osui kohdilleen.

– Tällä hetkellä ATP-kiertueella on monia lupaavia nuoria pelaajia, joihin minä ja Emil kuulumme. Kaikilla meillä on varmasti tavoitteena yltää maailmanlistan kärkeen. Maailmanlistan kärkipaikka tulee olemaan monen ulottuvissa, kun Rafael Nadal, Roger Federer ja Novak Djokovic lopettavat. Heidät on ollut lähes mahdotonta voittaa viimeisen 15 vuoden aikana. Tenniksen kannalta heidän lopettamisensa joskus tulee olemaan harmi, mutta meidän nuorten kannalta se avaa mahdollisuuksia, päätti Ruud.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori: ”Ensimmäinen Grand… →