Ruusuvuori komeasti välieriin – uran ensimmäinen finaalipaikka haussa tuttua vastustajaa vastaan

27.8.2021  |  01:09  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, 22, eteni kolmatta kertaa urallaan välieriin ATP-tasolla kukistettuaan Richard Gasquet´n 7-6(5), 6-1 ATP250-turnauksessa Winston-Salemissa. Ensimmäistä finaalipaikkaa hakeva Ruusuvuori kohtaa välierässä Ilya Ivashkan.

Ruusuvuori (ATP-76) ja 14. sijoitettu 35-vuotias ranskalainen Gasquet (ATP-82) kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa.

Ensimmäisessä erässä ensimmäisen iskun teki Gasquet murtamalla Ruusuvuoren toisen syöttövuoron 2-1 johdoksi. Murto tuli komealla yhden käden rysty läpilyöntipalautuksella. Suomalaisella oli mahdollisuus ottaa murto takaisin kuudennessa pelissä ja toisaalta Gasquet´lla oli kaksi murtopalloa 5-2 johtoon, mutta tulostaululla oli ranskalaispelaajan yhden murron 4-3 johto. Gasquet´n syöttäessä erävoitosta pelasi Ruusuvuori erän parhaan palautuspelinsä rysty- ja kämmenläpilyöntien saattelemana, mikä toi murron ja tasoituksen 5-5. Erän ratkaisu nähtiin tie-breikissä ja siinä oli Ruusuvuori vahvempi 7-6(5).

Toisen erän alkuun otti Ruusuvuori heti murron ja silmin nähden alkoi olla nähtävissä Gasquet´n väsymys tai jonkin asteinen loukkaantuminen. Ranskalaispelaaja jätti useaan kertaan yrittämättä hakea palloja ja nopeasti oli Ruusuvuori tuplamurrolla 3-0 johdossa. Ruusuvuori marssi vakuuttavasti otteluvoittoon 7-6(5), 6-1. Suomalaispelaaja ei hävinnyt erässä yhtään syöttöpistettään ja vei pisteet peräti 25-9.

– Ensimmäinen erä oli todella laadukas kokonaisuudessaan. Vastamurto 5-5 ensimmäisessä erässä oli avainasemassa. Toisen erän alusta alkaen näin ettei hänellä ollut kaikki kunnossa ja jatkoin painostamista, sanoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoo viikkonsa olleen kauttaaltaan hyvä ja nostaa esiin yhden tärkeän asian.

– Olen ollut jokaisessa ottelussa todella läsnä jokaisessa pisteessä ja tekemässä asioita hankalaksi vastustajalle.

Välierässä perjantai-lauantai välisenä yönä klo 02.00 asettuu vastaan valkovenäläinen Ilya Ivashka (ATP-63), joka yllätti puolivälierässä ykköseksi sijoitetun Pablo Carreno Bustan. Ruusuvuori ja Ivashka ovat kohdanneet toisensa kahdesti. Tänä vuonna Münchenin ATP-massakenttäturnauksen ensimmäisellä kierroksella oli Ivashka vahvempi 6-1, 6-2 ja Ruusuvuori puolestaan voitti 2019 Tali Openin välierässä 7-6(4), 6-3.

ATP250 | WINSTON-SALEM

US Open: Ruusuvuori kohtaa karsijan avauskierroksella

Torstai-iltana julkaistiin kauden viimeisen Grand Slam -turnauksen US Openin kaksinpelien pääsarjakaaviot. Ruusuvuori on alakaaviossa, jossa kohtaa karsijan ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella odottaisi voittaja ottelusta [18] Roberto Bautista AgutNick Kyrgios.

US Openissa ovat myös mukana nelinpelissä Henri Kontinen/Harri Heliövaara, voit lukea lisää suomalaisduon kuulumisista täältä. Turnauksen nelinpelikaavio julkaistaan myöhemmin.

US OPEN

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Seuraava uutinen: Pyörällä treeneihin -päivä… →