Davis Cup -joukkue nimetty – ”Tuttu ja vahva viisikko”

19.8.2021  |  17:01  |  Artikkeli

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian Espoo Metro Areenalla 17.-18.9.2021. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Kapteeni Jarkko Nieminen on valinnut joukkueeseen Emil Ruusuvuoren, Henri Kontisen, Harri Heliövaaran, Otto Virtasen ja Patrik Niklas-Salmisen.

– Tuttu ja vahva viisikko. Jokainen on erinomainen yksilö- ja joukkuetasolla. Odotan innolla tulevaa maaottelua, sillä tiedän joukkueen olevan iskukykyinen, kommentoi Nieminen.

Tuttu viisikko on ollut nostamassa Suomea ylöspäin Davis Cupissa ja nyt kolkutellaan jo maailmanlohkon karsintoja. Viimeisimmässä ottelussa 2020 maaliskuussa voittivat miehet Meksikon vieraskentällä 3-2.

Nieminen korostaa antavansa laajalle pelaajaryhmälle mahdollisuuden antaa näyttöjä maaotteluedustuksia varten.

– Teen valinnat aina ottelukohtaisesti. Kuten olen aiemminkin sanonut, niin parhaat valitaan mukaan ja parhaat ovat myös kentällä itse maaottelussa.

Joukkueeseen kuuluvat myös varapelaaja Iiro Vasa ja fysioterapeutti Joni Honkaniemi. Vasa on joukkueen mukana maaotteluviikolla harjoituksissa – kyseessä on ensimmäinen kerta Vasalle maajoukkueen mukana.

– Iiro on nuori pelaaja, joka on osoittanut nousujohteista tekemistä sekä vahvaa sitoutumista. Hän pääsee nyt haistelemaan ja aistimaan maaottelua lähietäisyydeltä.

LIPUNMYYNTI

Nieminen odottaa tiukkaa vääntöä

Tämän hetkisen tiedon mukaan on Intia saapumassa Suomeen seuraavalla viisikolla (rankingit 30.8.2021): Prajnesh Gunneswaran (ATP-156), Ramkumar Ramanathan (ATP-204), Saketh Myneni (ATP-582), Rohan Bopanna (nelinpelin ATP-48) ja Divij Sharan (nelinpelin ATP-81).

Suomen pelaajat ovat maailmanlistalla seuraavasti: Ruusuvuori (ATP-66), Virtanen (ATP-423), Niklas-Salminen (ATP-489), Kontinen (nelinpelin ATP-45) ja Heliövaara (nelinpelin ATP-76).

– Paperilla on odotettavissa tiukkaa vääntöä, kuten kaikissa otteluissa tällä tasolla, sanoi Nieminen.

Otteluparin voittaja etenee joko marraskuun jatkokarsintaan tai suoraan maailmanlohkon karsintaan 2022. Tämä riippuu I-ryhmän voittajamaiden Davis Cup -rankingista ja jatko-ohjelma on selvillä syyskuun tapahtuman jälkeen.

Joukkueiden viralliset viiden pelaajan kokoonpanot vahvistetaan vielä kymmenen päivää ennen tapahtumaa. Lisäksi joukkueilla on mahdollisuus muuttaa kokoonpanoaan enintään kahden pelaajan osalta tuntia ennen 16.9. järjestettävää arvontatilaisuutta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 33/2021 – →