Pyörällä treeneihin -päivä 2.9. – liikkeessä myös tenniskenttien ulkopuolella

27.8.2021  |  08:53  |  Artikkeli, Seurat

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.-5.9.2021. Kannustamme ihmisiä liikkeelle myös tenniskenttien ulkopuolella. Arkiliikunta on tärkeässä roolissa ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Tenniksen vastuullisuusohjelma on rakennettu urheiluyhteisön yhteisen vastuullisuusohjelman mukaisesti tenniksen toimintaympäristöön pohjautuen. Se koostuu viidestä osa-alueesta: Hyvä hallinto, Turvallinen toimintaympäristö, Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, Ympäristö ja ilmasto sekä Antidoping.

 

TUTUSTU VASTUULLISUUSOHJELMAAN

Pyörällä treeneihin 2.9.

Valtakunnallisella pyöräilyviikolla kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä (lue lisää).

Pyöräilyviikolla on eri teemapäiviä, joista yksi on pyörällä treeneihin -päivä 2.9. Lisäksi teemaviikolta löytyvät esimerkiksi perhe-, työmatka- ja koulumatkapyöräilyyn liittyviä päiviä.

Teemapäivät
Pyöräilyviikon avaus ja Pyörä kuntoon -päivä lauantai 28.8.
Perhepyöräilypäivä sunnuntai 29.8.
Sähköpyöräpäivä maanantai 30.8.
Pyörällä töihin -päivä tiistai 31.8.
Pyörällä kouluun -päivä keskiviikko 1.9.
Pyörällä treeneihin -päivä torstai 2.9.
Pyörällä kauppaan -päivä perjantai 3.9.
Pyörämatkailupäivä lauantai 4.9.
Pyörällä kaiken ikää -päivä sunnuntai 5.9.

Tennisliitto kannustaa jäsenseurojaan viestimään jäsenistölleen erityisesti pyörällä treeneihin -päivästä 2.9. Pyöräily käy hyvästä alku- ja loppulämmittelystä, jotka ehkäisevät loukkaantumisia ja auttavat palautumaan. Vähentyneeseen arkiliikunnan määrään on myös syytä kiinnittää huomiota – olisiko pyöräily sinun tapasi lisätä arkiliikuntaa?

Tenniksen vastuullisuusohjelma: ympäristö ja ilmasto

Uudistuneen vastuullisuusohjelman ympäristö ja ilmasto -kokonaisuus käsittää niin viestinnällisiä kampanjoita kuin koko tennisyhteisön aktivointeja ja toimenpiteitä lajimme ympäristövaikutusten tunnistamiseksi, arvioimiseksi ja reagoimiseksi.

Pyöräilyviikko on erinomainen esimerkki, jolla kannustetaan ihmisiä liikkeelle sekä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan.

Tämän vuoden iso ensimmäinen askel on otettu myös olosuhdetoiminnan parissa. Olosuhdetoiminnan kumppanien Granlund, Kärcher ja Unisport kanssa tähtäämme kokonaisvaltaiseen tennisolosuhteiden parantamiseen – nykyisten olosuhteiden kehittämiseen ja uusien luomiseen. Keväällä järjestetty olosuhdewebinaari keräsi tennisyhteisöä mielenkiintoisten aiheiden pariin ja nyt lokakuun 7.-8. päivä järjestetään olosuhdeseminaari Vierumäellä.

LUE LISÄÄ OLOSUHDESEMINAARISTA & ILMOITTAUDU MUKAAN

Lisäksi Granlund ja Tennisliitto ovat yhteistyössä myös kehittäneet tennishallien energia- ja olosuhdesertifikaatin. Tämän tarkoitus on tarjota halleille selkeät suunnitelmat kohti energiatehokkuutta sekä keinot pienentää negatiivisia ympäristövaikutuksia. Sertifikaatti on osoitus energiatehokkaasta ja ympäristöystävällisestä toiminnasta.

Lisätiedot energia- ja olosuhdesertifikaatista
Granlund
Verneri Tuomi
verneri.tuomi(at)granlund.fi, puh. 0440 711 363

Jaa:

Seuraava uutinen: Kenestä Winston-Salemin mestari:… →