Smash kehitti toimintaansa ja ansaitsi lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtimerkin

8.1.2021  |  09:30  |  Seurat

Osaamisen kehittäminen läpi tennisyhteisön on meneillään olevan uuden strategiakauden 2021-2024 yksi keskeisimmistä asioista. Seuratoiminnan osalta tässä on keskiössä tenniksen laatuseuraohjelma, johon on ilmoittautuminen parhaillaan käynnissä. Laatuseuraohjelmaan on tullut jo hyvin ilmoittautumisia ja ilmoittautuminen on auki 31.1. asti.

Tässä artikkelissa käsitellään laatuseuraohjelmaa sekä juuri lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtimerkin ansainnutta helsinkiläistä Smashia.

Tenniksen laatuseuraohjelman ilmoittautuminen on käynnissä – ilmoittaudu mukaan kehittämään seuratoimintaa

Tenniksen laatuseuraohjelma käynnistyy nyt uutena kokonaisuutena. Tenniksen laatuseuraohjelma on osa Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaa – tenniksessä on muokattu rakennetta vastaamaan paremmin lajimme toimintaympäristöä. Tenniksessä on luotu täysin uusi kokonaisuus, kilpaurheilun tähtiseura, joka pohjautuu tenniksen uuden strategian 2024 mukaiseen kilpailutoiminnan terävöittämiseen.

Laatuseuraohjelmassa on kyse seuratoiminnan kehittämisestä moniulotteisesti. Kyseessä on pitkäkestoinen kehitysprosessi, joka auttaa seuroja ymmärtämään paremmin toimintaansa ja suuntaansa. Seurat lähtevät liikkeelle lasten ja nuorten ja/tai aikuisten tähtimerkistä (voi suorittaa saman aikaisesti) – tämän jälkeen polku vie kohti kilpa- ja huippu-urheilun tähtimerkkiä.

Juuri lasten ja nuorten sekä aikuisten merkit suorittanut Smash jatkaa kehittymistään ja seura aikoo seuraavaksi edetä laatuseuraohjelman kilpaurheilu-vaiheeseen.

– Koko prosessi oli erinomainen. Se auttoi meitä tarkastelemaan toimintaamme ja kehittämään toimintaamme. Teimme seuran sisällä yhteisesti töitä ja yhdessä kehityimme sekä oivalsimme matkan varrella monia asioita. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, kommentoi Smashin toiminnanjohtaja Tapio Totro.

– Smash lähti avoimin mielin kehittämään omaa toimintaansa lasten ja nuorten sekä aikuisten auditoinnin kautta. He ottivat prosesseihin mukaan toimintaan vaikuttavat vastuuhenkilöt. Seuran sisällä prosessi varmasti lisäsi ymmärrystä seurassa toimivien eri tahojen välillä ja seura otti steppejä entistä ammattimaisempaan suuntaan, sanoi Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

TENNIKSEN LAATUSEURAOHJELMAN TASOT
1. Lasten ja nuorten tähtiseura ja/tai Aikuisten tähtiseura
2. Kilpaurheilun tähtiseura
3. Huippu-urheilun tähtiseura

Ilmoittautuminen kehitysprosesseihin on käynnissä 31.1. asti. Lisätiedot Harri Suutariselta, harri.suutarinen(at)tennis.fi.

ILMOITTAUTUMINEN & LISÄTIEDOT

Totro: ”Halusimme selvittää seuramme tilannetta tarkemmin ja kaiken keskiössä oli toiminnan kehittäminen”

Helsinkiläinen Smash lähti kehittämään toimintaansa vuoden 2019 aikana Tähtiseura-ohjelman kautta. Seura ansaitsi lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtimerkit joulukuussa 2020. Nyt katse on suunnattu tenniksen laatuseuraohjelman mukaiseksi kilpaurheilun tähtiseuraksi. Tennisseuroista myös Grani Tennis ja Karjalan Tennis ovat ansainneet toiminnallaan lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtimerkit.

Smash on mailapeliseura, jolla on jäseniä yhteensä yli 2500 (mukaan lukien Helsinki, Espoo ja Kotka). Viikoittain ohjatussa valmennuksessa käy noin 1400 pelaajaa kaikki lajit mukaan lukien. Smashin toiminnanjohtaja Tapio Totro kertoo tähtiseura-prosessin olleen silmiä avaava ja ennen kaikkea hyvin toteutettuna se sitoutti seuran toimihenkilöitä tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen.

– Alkusysäys prosessiin lähtemiselle tapahtui meistä itsestämme. Halusimme selvittää seuramme tilannetta tarkemmin ja kaiken keskiössä oli toiminnan kehittäminen – tätä työtä olemme tehneet aikaisemminkin, mutta nyt oli taas hyvä hetki päivittää tilannetta. Kaikkien seurojen on hyvä tarkastella toimintaansa ja kehittää sitä, siihen laatuseuraohjelma on hyvä ja tarjoaa sopivat työkalut.

Prosessin alkuvaihetta muistellessaan Totro nostaa esille tärkeän asian onnistumisen kannalta.

– Kaikissa projekteissa ja prosesseissa on tärkeää saada sitoutettua ihmisiä mukaan. Kävimme keskusteluja seuramme henkilöiden kanssa ja sitä kautta ihmiset innostuivat sekä ymmärsivät tämän kokonaisuuden tärkeyden seuramme kannalta. Koko prosessi ottaa aikansa, mutta se kannattaa. Tärkeintä on löytää väylät kehittymiseen, jossa sitoutunut porukka on onnistumisen edellytys.

Smashissa prosessi sitoutti erityisesti aikuis-, juniori- ja kilpatennisvastaavat sekä valmennuspäällikön ja hallinnon työntekijät. Lisäksi seuran hallitus ja valmennustoimikunta olivat mukana työssä.

Mikä oli kokonaisuudessa parasta?

– Kyllä se koko prosessi itsessään oli erinomainen, sillä se auttoi meitä tarkastelemaan tilannettamme ja kehittämään sitä. Lähtötilanteemme oli hyvä ja nyt koen sen olevan vielä parempi, erittäin tyytyväisiä olemme kokonaisuuteen. Esimerkkejä parhaista asioista ovat seuramme arvojen ja vision kirkastaminen ja aukikirjoittaminen sekä valmentajien osaamisen kartoittaminen ja kehityssuunnitelmat.

– Seuraavaksi lähdemme mukaan kilpaurheilu-vaiheeseen. Kannustan seuroja lähtemään mukaan laatuseuraohjelmaan, päätti Totro.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori/Heliövaara puolivälieriin Antalyassa… →