Ruusuvuori: ”Aika hullua”

19.1.2024  |  14:57  |  Raportit

Emil Ruusuvuori oli lähellä tiputtaa maailmanlistan kolmannen Daniil Medvedevin, mutta taipui viidessä erässä 6-3, 7-6(1), 4-6, 6-7(1), 0-6 (lue lisää) Australian avointen toisella kierroksella. Nyt Ruusuvuori reflektoi hurjaa ja pelillisesti onnistunutta kokemustaan.

”Se oli todellinen mittelö, pitkän kaavan kautta mentiin. Pari erää oli ihan loistavaa taktiikan osalta ja oikeastaan kaikinpuolin. Siihen olen todella todella tyytyväinen. Kahden pisteen päässä käytiin, lähellä oli”, kommentoi Ruusuvuori.

Ottelu oli Ruusuvuoren uran pisin ja ensimmäinen ”yöottelu”. Ottelu kesti neljä tuntia ja 23 minuuttia ja päättyi 04.00 aikoihin.

”Sanotaan että kolmannen erän puolivälistä alkaen alkoi näkyä ja tuntua fyysisesti varmasti molemmilla. Viidennessä erässä hänellä oli enemmän virtaa jäljellä. Kyllä siinä fiilis on aika hurja ja kaikkeni jätin kentälle; enempää ei ollut. Siihenkin voi olla tyytyväinen.”

Ammattilaistenniksen parissa keskustelua herättää todella paljon aikataulutukset ja erittäin myöhäiset otteluiden alkamis- ja loppumisajat. ATP ja WTA ilmoittivat uusista aikataulu-uudistuksistaan kiertueilleen; nämä eivät koske grand slameja, joissa säännökset ovat erilaisia. Esimerkiksi Wimbledonissa pelit keskeytetään klo 23.00 ja jatketaan seuraavana päivänä; sitten taas muissa grand slameissa, erityisesti US Openissa myöhäiset iltasessiot ovat se juttu. Ottelut ovat usein aikataulutettu kohtalaisen säädylliseen aikaan alkaviksi, mutta päivän edeltävien otteluiden venyminen voi aiheuttaa iltasessioiden alun ja venymisen erittäin myöhäisiksi.

Ruusuvuoren kommentti aiheeseen liittyen on myös paljon puhuva.

”Olisihan se ottelu voinut aikaisemmin alkaa, että olisi ollut enemmän katsojia. En kyllä itsekään jäisi katsomaan tuohon aikaan. Aika hullua.”

Suomalaispelaaja on vuosien varrella osoittanut pystyvänsä ottamaan oppia kokemuksistaan ja siltä se vaikuttaa myös viimeisen lauseenkin puolesta.

”Yhtä kokemusta rikkaampana kohti seuraavaa.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup: suuren… →