Ruusuvuori taipui viidessä erässä

18.1.2024  |  18:41  |  Raportit

Emil Ruusuvuori oli lähellä jättiyllätystä, mutta taipui lopulta viidessä erässä maailmanlistan kolmoselle Daniil Medvedeville 6-3, 7-6(1), 4-6, 6-7(1), 0-6.

Ruusuvuori (ATP-53) ja Medvedev (ATP-3) olivat kohdanneet ennen päivän koitosta kahdesti; Medvedev oli vienyt molemmat kohtaamiset ilman erätappioita. Rod Laver -areenalla tuosta tilastosta ei näkynyt jälkeäkään ennakkoluulottoman suomalaisen otteiden johdosta.

Ruusuvuori pelasi todella varmasti ja riittävän aggressiivisesti, mikä toi heti palkinnon murron muodossa. Medvedevin hakiessa peliään vei suomalaispelaaja erän 6-3 ja sama vire johdatti myös 2-0 eräjohtoon toisessa erässä. Ruusuvuori oli lähellä tuplamurron johtoa 3-0 ja vielä 4-1, sitten tapahtui käänne ottelussa. Medvedev vei neljä peliä putkeen ja pääsi syöttämään erävoitosta. Kuitenkin Ruusuvuori selvitti tilanteen murtamalla takaisin ja löytäen tiensä ulos kolmen eräpallon takaa seuraavassa syöttövuorossaan. Lopulta eräratkaisu haettiin tie-breikistä, jossa Ruusuvuori oli vuorenvarma ja hyökkäävä edeten 2-0 eräjohtoon lukemin 7-6(1).

Kolmannessa erässä maailmanlistan kolmonen alkoi löytämään enemmän peliään ja samaan aikaan Ruusuvuoren taso laski, mikä näkyi tulostaululla lukemissa 1-4. Ruusuvuori tuli vielä lähelle, mutta lopulta Medvedev vei erän 6-4.

Neljännen erän alkuun mursi jälleen Medvedev. Ruusuvuori tuli kuitenkin tasoihin 4-4 ja 5-4 johtoon. Jännittävän erän vei tie-breikissa puolestaan nyt Medvedev 7-6(1) pakottaen ratkaisun viidenteen erään. Ruusuvuori kävi kahden pisteen päässä otteluvoitosta.

Ratkaisevassa erässä Ruusuvuori ei enää pysynyt Medvedevin kyydissä, ja samaan aikaan suomalaispelaaja otti myös lääkintätauon olkapäälleen 0-3 tilanteessa. Medvedev eteni lopulta kolmannelle kierrokselle 3-6, 6-7(1), 6-4, 7-6(1), 6-0.