RaVS syttyy sarjatenniksestä – ”Joustavuus ja yhdessäolo ovat parasta”

11.4.2023  |  09:57  |  Seurat

Sarjatennis on joukkuemuotoinen kilpailumuoto, jota pelataan niin sisä- kuin ulkokaudella. Rauman Verkkopalloseurassa on monia sarjatenniksen ystäviä.

Pauli Tuomola kuului viime kesäkaudella RaVS:n kakkosjoukkueeseen yhdessä Petri Hovin ja Mika Laineen kanssa; joukkue naputti voittoja IV-divisioonassa nousun arvoisesti. Joukkueen pelaajat ovat aktiivisia tennisharrastajia, joille kilpaileminen on tuttua ja kipinä sarjatennikseen syttyi myös jo vuosia sitten.

”Sarjatennis on hyvä kilpailumalli arjen kiireissä painiville aikuisille. Monet meistä ovat pelanneet sarjatennistä yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 lähtien. Kisoihin osallistuminen saattaa viedä koko viikonlopun, divarimatsi vain yhden illan tai päivän”, kiteyttää Tuomola.

Rauman Verkkopalloseuralla on käynnissä olevalla sisäkaudella kaksi miesten ja yksi naisten joukkue II-IV -divisioonissa. Vuoden 2022 ulkokaudella mukana oli peräti viisi miesten joukkuetta III-V -divisioonissa.

Ulkokauden sarjatenniksen ilmoittautumisen ollessa käynnissä on hyvä muistella niitä tunnetiloja, joita pelaajat kokevat paahtavassa auringon paisteessa, tuulisessa tihkusateessa tai idyllisen tuulettomassa poutakelissä. Jokainen tennisharrastaja voi samaistua läpilyönnin tuomaan euforiseen voittamattomuuden tunteeseen tai puoleen väliin verkkoa tussahtaneen kämmenveivin tuskaan.

”Tasapainoilu jännityksen ja huippusuorituksen kanssa; se on se juttu. Lisämausteen antaa se, että nyt pelataan joukkueena yksilölajissa ja oma suoritus vaikuttaa koko joukkueen tulokseen.”

Ulkokauden sarjatennikseen ilmoittautuminen on käynnissä 3.4.-15.5. Kerää kaveriporukka kasaan ja ilmoittaudu mukaan seurasi kautta! II-V -divisioonien pelikausi on 2.6.-20.8.2023. Alimmilla miesten V- ja naisten III-divisioonan harrastetasoilla pyritään takaamaan sopivan tasoisia ja mielekkäitä otteluita. Pelaajat saavat olla korkeintaan D-luokassa.

 

Sarjatenniksen tasot ovat TEHO Sport Tennisliiga, I-divisioona, II-divisioona, III-divisioona, IV-divisioona ja V-divisioona. Tutustu sarjatennikseen tarkemmin täältä.

 

ALOITA SARJATENNIS

Tennis on elämänmittainen matka; pelata voit 3-vuotiaasta yli 80-vuotiaaksi saakka. Sarjatennis on erityisesti kaveriporukoiden kilpailuformaatti; yhdistävä ja motivoiva tekijä harrastuksessa.

”Sarjatennis sopii toki kaikille, mutta ensisijaisesti aikuisille, joilla on arjen kiireet ja lasten harrastukset hoidettavana. Nuorille pelaajille se tarjoaa tietysti hyvää treeniä kilpailuihin.”

Voitot luonnollisesti tuovat keskimäärin parempaa mieltä kuin tappiot, mutta kysyttäessä sarjatenniksen parasta puolta loistaa tulos-keskustelu poissaolollaan.

”Joustavuus ja yhdessäolo ovat sarjatenniksessä parasta. Noin puolet peleistä on kotona ja toki myös pelireissut kavereiden kanssa ovat mukavia.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 15/2023 – →