12-, 14- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut päätökseen Helsingissä ja Tampereella

10.4.2023  |  19:26  |  Raportit

Kauden 2. Fazer JGP -osakilpailu pelattiin pääsiäisen aikana 6.-10.4. Helsingissä sekä Tampereella. Kyseessä oli samalla 12-, 14- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut.

12- ja 16-vuotiaiden sarjat pelattiin Helsingissä HVS-Tenniksen järjestäminä, ja puolestaan Tampereen Tennisseura isännöi 10- ja 14-vuotiaita Tampereella.

Viikonlopun menestyksekkäin pelaaja oli 12-vuotiaiden sarjassa kolmea SM-kultamitalia juhlinut Sonia Sirenius (HVS). Sirenius voitti sekä kaksin-, nelin- että sekanelinpelin sarjat. 12-vuotaiden poikien kaksinpelin kultaa juhli karsintojen kautta pääsarjaan tiensä selvittänyt Adam Napari (HVS). Napari voitti yhteensä kuusi ottelua häviämättä erääkään.

14-vuotiaissa SM-kultaa juhli kotihallissaan TaTSin Milla Kotamäki menestyksekkäästi. Erinomaisesti esiintynyt Kotamäki hävisi kilpailun neljässä ottelussa ainoastaan yhteensä neljä peliä. Poikien Suomen mestaruuden voitti Aatu Niemelä (Smash), joka kaatoi loppuottelussa nelinpeliparinsa Mathias Merven (HVS).

Sijoitetut pelaajat etenivät 16-vuotiaiden sarjassa odotetusti pitkälle. Poikien sarjan ykköseksi sijoitettu Linus Lagerbohm (HVS) tuuletti Suomen mestaruutta voitettuaan Oskari Paldaniuksen (Smash) tiukasti finaalissa kolmessa erässä 1-6, 7-6, 6-2. Tyttöjen sarjan loppuottelussa niin ikään kolmieräisen taistelun pelasivat kärkisijoitetut Ilona Haavisto (TaTS) ja Iida Heinonen (HLK). Toiseksi sijoitettu Heinonen juhli lopulta kultaa Talin Tenniskeskuksessa.

Lisäksi Fazer JGP -osakilpailun 10-vuotiaiden sarjassa Tampereella voittoihin ylsivät Leo Hartikainen (HVS) ja Saimi Juvonen (HVS).

Tytöt
Sonia Sirenius (HVS) – Siiri Metsäranta (HVS) w.o.
Lohkon 1. sija Siiri Metsäranta (HVS)/Sonia Sirenius (HVS)

Pojat
Adam Napari (HVS) – Veikko Pukki (Sata) 6-2, 6-0
Jimi Juvonen (HVS)/Max Kärkkäinen (HVS) – Johannes Kanerva (HVS)/Mikael Lehtinen (HVS) 7-6, 5-7, 10-3

Sekanelinpeli
Johannes Kanerva (HVS)/Sonia Sirenius (HVS) – Aleksi Hast (RoVS)/Dora Kemppainen (OVS) 6-1, 6-2

Loppuottelut 14-vuotiaat

Tytöt
Milla Kotamäki (TaTS) – Wilhelmina Vainikka (Smash) 6-1, 6-0
Linda Rimpi (HVS)/Wilhemina Vainikka (Smash) – Emma Curcher (TaTS)/Fanny Keskinen (TaTS) 7-5, 6-3

Pojat
Aatu Niemelä (Smash) – Mathias Merve (HVS) 7-6, 6-1
Kaius Ketola (HVS)/Alex Tuomolin (HVS) – Roope Leino (TaTS)/Verneri Riikonen (Smash) 6-2, 6-1

Oskari Jämsä (OVS)/Annina Kanerva (HVS) – Emil Törn (ÅLK)/Veera Virtanen (ÅLK) 2-6, 6-3, 10-8

Loppuottelut 16-vuotiaat

Tytöt
Iida Heinonen (HLK) – Ilona Haavisto (TaTS) 2-6, 6-2, 6-1
Liinu Heiskanen (TaTS)/Ilona Kanerva (HLK) – Ilona Haavisto (TaTS)/Emma Tuominen (Smash) 6-3, 4-6, 10-7

Pojat
Linus Lagerbohm (HVS) – Oskari Paldanius (Smash) 1-6, 7-6, 6-2
Anttu Keinonen (ETS)/Topi Ollila (HVS) – Nooa Järnefelt (GT)/Oliver Pulkki (ÅLK) 6-3, 1-6, 10-8

Nooa Järnefelt (GT)/Stina Svennas (GT) – Oliver Pulkki (ÅLK)/Amelie Hughes (OVS) 4-6, 6-2, 10-7

Seuraava uutinen: RaVS syttyy sarjatenniksestä… →