Porsche Junior Team Finland: Laura Hietaranta

18.9.2018  |  09:49  |  Artikkeli, Seurat, Yhteistyökumppanuudet

14-vuotiaan Laura Hietarannan (HVS-Tennis) kesäkauden lopetus oli erittäin menestyksekäs. Oheisessa artikkelissa maajoukkueeseen, Porsche Junior Team Finland, kuuluva nuori lupaus kertoo kuuden viikon Euroopan kiertueestaan sekä arjestaan ja tavoitteistaan.

Artikkeli on osa uutta Porsche Junior Team Finlandin juttusarjaa – ensimmäisessä artikkelissa koulutuspäällikkö Harri Suutarinen kertoi maajoukkuetoiminnasta, sen merkityksestä ja viime aikaisista kuulumisista. Lue ensimmäinen artikkeli täältä.

Kuuden viikon Euroopan kiertue

Hietaranta löytyy tällä hetkellä alle 14-vuotiaiden Tennis Europen rankinglistalta sijalta 24. Sijoitus nousi komeasti kuuden viikon Euroopan kiertueen tuoman menestyksen myötä. Hietaranta teki kiertueensa heinä-elokuussa – turnauksia tuli pelattua Hollannissa, Tsekissä, Saksassa ja Belgiassa. Tsekissä pelattiin henkilökohtaiset EM-kilpailut ja muuten turnaukset olivat yhtä lukuunottamatta alle 14-vuotiaiden korkeimman 1. kategorian Tennis Europe -turnauksia.

– Aika meni tosi nopeasti, ei tuntunut missään vaiheessa pitkästyttävältä. Kilpailut olivat kaikkialla hyvin järjestettyjä, hienot puitteet ja paljon katsojia, Hietaranta kertoi kiertueestaan.

Kuinka ottelut sitten sujuivat? Hietaranta pääsi juhlimaan useaan kertaan voittoja, myös turnausvoittojakin. Suomalainen juhli kolmeen otteeseen nelinpelin turnausvoittoja, joista kaksi olivat korkeimman 1. kategorian turnauksia – yksi turnausvoitto tuli 2. kategoriassa. Myös kaksinpelissä menestystä tuli paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Hietaranta ylsi heti ensimmäisessä turnauksessa Hollannissa ensimmäistä kertaa 1. kategorian turnauksen puolivälieriin. Belgiassa hän onnistui vielä parantamaan tätä noteeraustaan yltämällä kaksinpelin välieriin. Nuori taituri ylsi viimeisessä turnauksessaan, alle 16-vuotiaiden 2. kategorian kilpailu, kaksinpelin loppuotteluunkin.

Hietaranta edusti siis Suomea alle 14-vuotiaiden henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskilpailuissa Tsekissä heinäkuun lopussa. Siellä nuori pallotaituri ylsi hienosti 16 parhaan joukkoon kaksinpelissä kukistaen turnauksen viidenneksi sijoitetun tsekkiläisen Agata Cernan (alle 14-vuotiaiden TE-ranking 14).

– Jäi erittäin mukavat fiilikset EM-kilpailuista. Voitin hyvällä pelillä viidenneksi sijoitetun ja etenin 32 parhaan joukkoon. Sitten seuraavassa ottelussa hieman jännitti ja en pystynyt parhaimpaani, Hietaranta muisteli EM-kilpailuja.

Viimeiset neljä viikkoa kiertueestaan suomalainen kiersi kilpailuja yhdessä Tennis Europe Teamin (kuvassa) kanssa.

– Todella hieno kokemus. Ryhmään kuului neljä tyttöä, neljä poikaa ja kaksi valmentajaa. Treenasimme yhdessä kentällä ja sen ulkopuolellakin. Meillä oli hieno yhteishenki, oli mukavaa kuulua joukkoon. Iso kiitos ITF Grand Slam Development Fundille tämän kiertueen mahdollistamisesta.

Mitä tavoitteita nuorella pelaajalla sitten on?

”Ammattilaisuus on tavoitteena”

7-vuotiaana Lappeenrannassa tenniksen aloittanut nuori taituri ilmoittaa erittäin selvästi ja itseluottavaisesti tähtäävänsä ammattilaiseksi.

– Ammattilaisuus on tavoitteena, olisi hienoa yltää maailman kymmenen parhaan pelaajan joukkoon ja Grand Slam -tasolle – sinne haluan. Se vaatii paljon töitä ja sitoutumista.

Kysyttäessä hänen omista vahvuuksistaan tulee vastaus myös kuin apteekin tiskiltä: taistelutahto. Taistelutahtoa ja sitoutumista on Hietaranta näyttänyt niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Viime aikaiset hyvät otteet ovat nostaneet Hietarannan itseluottamusta ja hän kertookin odottavansa tulevia otteluita ja tapahtumia innolla:

– Kyllähän se on tuntunut hyvältä pärjätä ja fiilis on korkealla. Oli hienoa nähdä, että pärjään Tennis Europen 1. kategoriassa. Lähitulevaisuudessa tarkoituksena on alkaa katsoa ja rakentaa ITF-junioriturnauskalenteria.

Mitä tuleva syksy tuo mukanaan Hietarannalle? Hän kertoo aikovansa pelata 21-vuotiaiden SM-kilpailuissa ja Finnish Tourilla sekä hän kuuluu myös HVS:n Tennisliiga-joukkueeseen. Myös treenikentällä on tullut ja tulee uudistuksia.

Erik Hakkarainen aloitti juuri valmentajanani. Meillä on hyvää yhteistyötä, tunnemme toisemme Pajulahden ajoilta ja maajoukkueesta. Aloitin myös treenaamaan maajoukkueen Tehoryhmä-toiminnassa Talin Tenniskeskuksella. Innolla olen mukana toiminnassa – luvassa on yhteistreenejä ja hyviä sparraajia.

Hakkarainen on yksi Porsche Junior Team Finlandin valmentajista ja Tehoryhmä-toiminnan valmentajista. Muut Tehoryhmä-toiminnan valmentajat ovat Joonas Jalkanen ja Ville Tuovinen. Toimintaa ovat tukemassa myös syksyn aikana aikuisten maajoukkuekapteenit Jarkko Nieminen ja Emma Laine. Lisäksi fyysisestä valmennuksesta vastaa Jaakko-Antti Peltola, fysioterapeuttina toimii Mikko Pehkonen ja henkisestä valmennuksesta huolehtii Markus Arvaja. Toiminnastavastaavana toimii Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen. Lue lisää toiminnasta täältä.

PORSCHE JUNIOR TEAM FINLAND

Jaa:

Seuraava uutinen: Palkitse Pelikaveri -kilpailu… →