Porsche Junior Team Finland: Nuorten Tehoryhmä-toiminta käynnistyy Talin Tenniskeskuksella

9.9.2018  |  10:00  |  Artikkeli, Seurat

Tänä syksynä Tennisliitto käynnistää uuden toimintamallin nuorten maajoukkueiden, Porsche Junior Team Finland, toiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi. Nuorten Tehoryhmä-toiminnan ensimmäinen leiritys on Helsingissä, Talin Tenniskeskuksella, 13.-16.9.

Tehoryhmä-toiminta kohdistuu pääosin alle 14-vuotiaisiin pelaajiin. Leirejä tullaan järjestämään syksyn aikana yhteensä 12 Talissa. Toiminnasta vastaa Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen.

– Tavoitteenamme on tuoda laadukkaita lisämahdollisuuksia kyvykkäille ja innokkaille nuorille – ennenkaikkea keskiössä on pelaajien yksilöllinen kehittäminen vahvassa yhteistyössä pelaajan seuran ja vastuuvalmentajan kanssa. Jokainen leiri tulee olemaan ainutlaatuinen: omat teemat ja tavoitteet. Leiritykset tähtäävät pelaajien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, jossa huomioidaan niin fyysiset kuin psyykkisetkin asiat. Tennis on erittäin kilpailtu laji, joten systemaattinen ja moninpuolinen harjoittelu on tärkeää, Suutarinen kertoi.

Tehoryhmän ydinryhmän muodostavat seuraavat pelaajat:
U14: Laura Hietaranta (HVS), Sade Scharlin (ÅLK), Oliver Byskata (ÅLK), Juho-Eric Biggs (SVS), Stella Remander (Lo-Te), Clarissa Blomqvist (HVS)
U12: Otso Martikainen (HVS), Markus Vainikka (Smash), Felix Alopaeus (ETS), Leo Stenlund (ÅLK)

Suutarinen kertoo, että toiminta on avointa ja pelaajia tullaan kutsumaan leireille myös ydinryhmän ulkopuolelta. Leiritys muodostuu osaksi pelaajien maajoukkuekalenteria.

Valmentajina toiminnassa ovat junioreiden maajoukkuevalmentajat Joonas Jalkanen, Erik Hakkarainen ja Ville Tuovinen. Toimintaa ovat tukemassa myös syksyn aikana aikuisten maajoukkuekapteenit Jarkko Nieminen ja Emma Laine. Lisäksi fyysisestä valmennuksesta vastaa Jaakko-Antti Peltola, fysioterapeuttina toimii Mikko Pehkonen ja henkisestä valmennuksesta huolehtii Markus Arvaja.

Ensimmäinen leiritys pidetään ensi viikolla 13.-16.9. Ydintoimijoiden lisäksi toiminnan tulee käynnistämään vierailevana tähtenä kroatialainen Hrvoje Zmajik. Zmajik on kansainvälinen huippuosaaja nimenomaan alle 14-vuotiaiden ikäluokassa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus Tennis Europen ja ITF:n toiminnassa. Hän on keskittynyt löytämään keskeisimmät varhaisen ikävaiheen tekijät, jotka viittaavat ammattilaisuuteen ja mahdollistavat sen. Zmajik tuo siis vahvaa osaamista ja tietotaitoa suomalaisen valmennuksen hyväksi.

Lisätietoa Tehoryhmä-toiminnasta:
Harri Suutarinen
Koulutuspäällikkö, Suomen Tennisliitto ry
harri.suutarinen(at)pajulahti.com

Jaa:

Seuraava uutinen: Nokia Tennis juhli… →