Porsche Junior Team Finland: Harri Suutarinen

10.9.2018  |  17:29  |  Artikkeli, Seurat, Yhteistyökumppanuudet

Porsche Junior Team Finland kokoaa parhaat lahjakkuudet nuorten ikäryhmämaajoukkueiksi sekä tarjoaa pelaajille mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin kilpailuihin ja leireille oman ikäluokkansa huippujen kanssa.

Mitä toiminta on käytännössä? Tätä pyrimme avaamaan syksyn aikana aloitettavassa juttusarjassa. Ensimmäisenä on vuorossa Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen (kuvassa), joka vastaa maajoukkuetoiminnasta. Artikkelissa Suutarinen avaa maajoukkuetoimintaa, miksi se on tärkeää ja mitä on tulossa.

”Pyritään tukea kansainvälisen tason pelaajia”

Porsche Junior Team Finland maajoukkuetoiminta on avointa kaikille kansainvälisen tason pelaajille – toimintaa toteutetaan ikäryhmittäin: U10, U12, U14, U18 ja U23.

Maajoukkuetoiminta on pelaajien arkitoimintaa tukevaa, jossa maajoukkuevalmentajat ovat vahvassa vuorovaikutuksessa pelaajien henkilökohtaisten valmentajien sekä taustajoukkojen kanssa. Ikäryhmien vastuuvalmentajat kutsuvat sekä kannustavat pelaajia leireille ja kilpailumatkoille menestyksen sekä kehityksen perusteella. Tennisliitto tukee suoraan taloudellisesti ITF Grand Slam -pääsarjatason pelaajia. Muut huippupolulla olevat pelaajat saavat toiminnallista tukea kilpailujen ja leirityksien muodossa.

– Ideana on, että pyritään tukea kansainvälisen tason pelaajia yksilöllisillä ratkaisuilla. Haluamme tarjota mahdollisuuksia kehittyä ja päästä kansainvälisiin kisoihin. Tennis on erittäin kilpailtu laji ja siksi varhaiset sekä laadukkaat lähdöt ovat tärkeitä, koulutuspäällikkö Suutarinen kertoi.

– Tarvitsemme systemaattisuutta toimintaamme ja tukea pelaajille, jotta pysymme kilpailussa ja kehityksessä mukana – sitä varten maajoukkuetoimintaa tehdään. Kiitokset Porschelle, kun olette mukana mahdollistamassa tätä erittäin tärkeää toimintaa.

Kuinka eri ikäryhmissä sitten tutustutaan kansainväliseen toimintaan? Suutarinen kertoo, että asian voi nähdä kolmiportaisena. Alle 12-vuotiaiden toiminnassa ovat keskiössä leiritykset, joissa tutustutaan toisiinsa ja aloitetaan kehittämään pelaajia kokonaisvaltaisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.  Lisäksi yhteistyötä Baltian ja Pohjoismaiden kesken tehdään, esimerkiksi ystävyysotteluiden merkeissä. Seuraavalla portaalla, eli alle 14-vuotiaiden toiminnassa, aloitetaan rakentamaan yksilöllisesti fiksua ja toimivaa Tennis Europe Junior Tour -turnauskalenteria. Tämä takaa pelaajille kokemusta kansainvälisistä otteluista. Alle 18-vuotiaille kehitetään puolestaan ITF Junior Circuit -turnauskalenteria, jonka huipennuksena olisivat junioreiden Grand Slam -turnaukset.

– Systeemin idea on toimia polkuna junioreista ammattilaisuuden kynnykselle. Tennis Europe Junior Tour (12-, 14- ja 16-vuotiaat)  ja ITF Junior Circuit (alle 18-vuotiaat) opettavat pelaajia toimimaan kansainvälisillä kentillä. Kansainvälistä pelikokemusta saamme järjestettyä junioreille järkevästi Suomessa sekä lähimaissa Pohjoismaissa ja Baltiassa – eli ei tarvitse pitkälle lähteä, Suutarinen kertoo.

Aktiivinen kesä takana – syksyllä käynnistyy Tehoryhmä-toiminta Talin Tenniskeskuksella

Kesä oli kiireistä aikaa Porsche Junior Team Finlandille. Turnauksia pelattiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– Kesä oli aktiivista aikaa. Meillä oli muun muassa alle 14-vuotiaiden Summer Cupit (EM-joukkueturnaus), alle 12-vuotiaiden Nations Challenge -turnaus (EM-joukkueturnaus) sekä henkilökohtaiset EM-kilpailut U14-, U16- ja U18-ikäluokissa. Pajulahdessa pelattiin myös alle 13-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, Suutarinen luettelee.

Henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa Suomea olivat edustamassa seuraavat tiimin pelaajat: Laura Hietaranta (U14), Clarissa Blomqvist (U14), Oliver Byskata (U14), Axel Eriksson (U14), Ella Haavisto (U16), Emma Eerola (U16), Anastasia Kulikova (U18), Alexandra Anttila (U18), Roni Rikkonen (U18) ja Roni Hietaranta (U18). Parhaimpiin suorituksiin ylsivät Laura Hietaranta etenemällä kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon ja Kulikova sekä Haavisto yltämällä 32 parhaan joukkoon.

Mitä tuleva syksy tuo tullessaan?

– Aloitamme Porsche Junior Team Finlandin Tehoryhmä-toiminnan Talin Tenniskeskuksella. Ensimmäinen leiritys on vuorossa 13.-16.9. Tavoitteenamme on tuoda laadukkaita lisämahdollisuuksia kyvykkäille ja innokkaille nuorille – ennenkaikkea keskiössä on pelaajien yksilöllinen kehittäminen vahvassa yhteistyössä pelaajan seuran ja vastuuvalmentajan kanssa.

Lue lisää Tehoryhmä-toiminnasta täältä.

Maajoukkueiden valmentajat vasemmalta: Jussi Immonen, Ville Tuovinen, Joonas Jalkanen, Ville Juhamo, Harri Suutarinen, Erik Hakkarainen, Timo Kunnas. Kuva: Heidi Koivunen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisässässä yhteysongelma –… →