Nieminen: ”Uskon meillä olevan hyvä mahdollisuus päästä MM-kisoihin ja menestyä siellä”

17.9.2022  |  20:43  |  Raportit, Videot

Porsche Davis Cup Team Finlandin kapteeni Jarkko Nieminen ei peitellyt tyytyväisyyttään voitokkaan maaottelun jälkeen.

SUOMI – UUSI-SEELANTI 5-0
Emil Ruusuvuori – Kiranpal Pannu 6-1, 6-2
Otto Virtanen – Ajeet Rai 6-4, 6-3

 

Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori – Michael Venus/Artem Sitak 7-5, 3-6, 6-3
Emil Ruusuvuori – Isaac Becroft 6-2, 6-1
Eero Vasa – Kiranpal Pannu 6-2, 6-3

 

KUVAGALLERIA

– En voi enempää pyytää. Kaikki pelaajat esiintyivät vahvasti. Upeat kaksi päivää takana Espoossa ja tietysti myös koko viikko oli erinomainen.

Suomi pääsee nyt viidettä kertaa yrittämään pääsyä MM-turnaukseen, nykynimeltään Davis Cup Finals -lopputurnaukseen. Neljä aiempaa yritystä on päättynyt tappioon: 2022 (2-3 vs. Belgia), 2002 (1-4 vs. Hollanti), 1999 (2-3 vs. Italia) ja 1990 (0-5 vs. Ruotsi).

– Viimeksi oli todella lähellä MM-paikka. Se, että päästään näin nopeasti uudelleen yrittämään on hieno juttu joukkueelle. Historiassa näihin mahdollisuuksiin pääsemiseksi on mennyt useampia kausia ja vuosia. Nyt pääsemme jälleen yrittämään kohti unelmaamme ja mittaamaan taitojamme parhaita maita vastaan.

– Tuntuu, että olemme joukkueena koko ajan vahvempia ja vahvempia. Uskon meillä olevan hyvä mahdollisuus päästä MM-kisoihin ja menestyä siellä.

Kapteeni näkee maajoukkueen menestyksen ruokkivan koko tennisyhteisöä. Kuten aiemmin Nieminen on kertonut (lue lisää), niin potentiaalia tenniksen parissa on niin ruohonjuuritasolla kuin huippu-urheilussakin.

– Maajoukkueen menestys antaa uskoa niin joukkueelle kuin laajemmallekin tennisyhteisölle. Joukkue tietää kuuluvansa korkealle tasolle ja viime ajat näyttävät meidän perustason olevan hyvä. Isossa kuvassa puolestaan teemme varmasti monella eri tasolla oikeita asioita suomalaisessa tenniksessä.

Loppuun Nieminen jakaa kiitosta koko joukkueensa puolesta.

– Iso kiitos katsojille tuesta ja kaikille, jotka kasaavat nämä upeat puitteet meille. Tulemme hyvin hienoon valmiiseen pöytään; täällä meidän on helppoa nauttia hetkestä ja peleistä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietarannalle uran toinen… →