Ruusuvuori: ”Oli siistiä pelata, kiitos yleisö!”

17.9.2022  |  20:20  |  Raportit

Suomen kaksinpelin ykköstähti Emil Ruusuvuori uurasti maaottelun ratkaisupäivänä kahden ottelun verran, kun Suomi voitti Uuden-Seelannin ja eteni helmikuussa 2023 pelattavaan Davis Cup Qualifiers -otteluun, eli MM-karsintaan.

MAAOTTELURAPORTTI

Ruusuvuori (ATP-51) tyylitteli perjantai-iltana maaottelun avauksessa voiton Kiranpal Pannusta (ATP-744) 6-1, 6-2. Lauantaina hän uurasti ensin nelinpelivoiton Harri Heliövaaran kanssa parista Michael Venus/Artem Sitak 7-5, 3-6, 6-3 ja heti perään villitsi yleisöä 6-2, 6-1 voitolla Isaac Becroftista (ATP-1016).

– Oli siistiä pelata, kiitos yleisö! Nämä ovat spesiaaleja ja upeita viikkoja, viihdymme joukkueena yhdessä sekä erityisesti kotiyleisön edessä, sanoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori osoitti pelaamissaan kaksinpeleissä tasonsa. Suomalaispelaajan nousu maailman absoluuttista huippua kohden on ollut jatkuvaa vuodesta 2019 lähtien. Seuraavat kehitysaskeleet ovat jo mielessä, jotta tänä vuonna saavutettu uran toistaiseksi paras rankingsijoitus 42 paranisi entisestään.

– Varmaan kaikki näkivätkin, että pyrin täälläkin pelaamissani otteluissa tulemaan enemmän verkolle. Tarkoitus on hioa peliäni entistä hyökkäävämmäksi ja monipuolisemmaksi ottamalla verkkoakin haltuun. Siinä säästää aika paljon energiaa, jos kykenee päättämään pisteitä nopeasti.

Ruusuvuori on pelannut tänä vuonna jo peräti 28 ATP-turnausta. Nyt mennään viikkoa 37 ja ATP-kilpailuiden lisäksi on ollut maajoukkueviikot sekä Saksan liigaottelut.

– Se on ollut hyvin tietoinen valinta ja yksi tämän kauden tavoitteista on ollut pelata mahdollisimman paljon. Nyt niitä pelejä on tullut ja se on myös näkynyt kehittymisessä sekä tuloksissakin.

Ruusuvuori suuntaa seuraavaksi ATP250-turnaukseen Ranskaan ensi viikoksi; samassa turnauksessa on Heliövaara. Tämän jälkeen Ruusuvuori pelaa Tel Avivissa ja mahdollisesti Nur Sultanin pykälää korkeatasoisemmassa ATP500-turnauksessa.

– Koitetaan hakea loppuvuoden hallikisoista lisää onnistumisia.

Jaa:

Seuraava uutinen: Nieminen: ”Uskon meillä… →