Miesten TEHO Sport Tennisliigan välieräparit HVS – HLK ja Smash-Kotka – GT

9.2.2019  |  22:11  |  Raportit, Seurat

HLK:n Masi Sarpola oli ratkaisemassa joukkueellensa välieräpaikkaa

Illan myöhäisottelussa Helsingin Lawn-Tennis Klubi ja Smash tavoittelivat paikkaa miesten välieriin Meilahden Liikuntakeskuksella Helsingissä. Kotijoukkue HLK voitti Smashin todellisessa jännitysnäytelmässä otteluvoitoin 3-2 ja eteni välieriin. Aiemmin päivällä onnistui Grani Tennis voittamaan TVS-Tenniksen toisessa puolivälieräottelussa Turussa – lue lisää.

Välierät pelataan sunnuntaina. HVS-Tennis valitsi vastustajakseen HLK:n ja näin toisessa ottelussa kohtaavat Smash-Kotka ja GT.

HLK voitti jännitysnäytelmän Smashia vastaan

Ykköspelaajien ottelussa kohtasivat virolaiset Karl Kiur Saar (HLK) ja Vladimir Ivanov (Smash). Tasaisessa ottelussa Ivanov onnistui ottamaan tarvittavat murrot niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä. Ivanoville Viron herruus luvuin 7-5, 6-1.

Vladimir Ivanov, Smash

Smash siirtyi jo 2-0 johtoon, kun kolmospelaajien ottelussa kovasyöttöinen Hermanni Tiainen voitti tiukasti entisen ammattilaisen Ville Liukon 6-4, 7-5. Samaan aikaan käynnissä olleesta kakkospelaajien ottelusta Masi Sarpolan (HLK) ja Jason Sormusen (Smash) kesken oli muodostumassa todellinen jännitysnäytelmä. Sormunen nousi erän tappioasemasta hallitsevaan asemaan, mutta ottelutiebreikin ratkaisuhetkillä löysi Sarpola tarvittavat lyönnit pakottaakseen otteluparin ratkaisun nelinpeleihin. Sarpola voitti erin 6-3, 5-7, 10-7.

Hermanni Tiainen, Smash

Nelinpeleihin joukkueet laittoivat seuraavat parit: Saar/Daniil Glinka (HLK) – Ivanov/Jesper Saarni (Smash) ja Sarpola/Matti Manninen (HLK) – Sormunen/Tiainen. Saar/Glinka pelasivat upeasti yhteen ja voittivat nopeassa tahdissa runkosarjan yhden kovimmista pareista Ivanov/Saarni 6-1, 6-4. Ratkaisevaan rooliin nousi lopulta HLK:n pari Sarpola/Manninen, joka juhli voittoa äärimmäisen tasaisen ottelun jälkeen erin 6-7, 7-6, 10-6 – Smashilla oli kaksi ottelupalloa omassa syöttövuorossa tilanteessa 7-6, 5-4.

– Matti sanoi toisen erän tilanteessa 3-5, että eiköhän yritetä vielä kerran murtoa. Pidimme syöttövuoroni ja pääsimme no-add -tilanteeseen. Siinä löin kämmenen pokalla rajalle ja päästiin tasoihin. Yleisö oli tänään koko ajan hienosti messissä, mistä saimme voimaa taisteluun. Altavastaajina lähdemme huomiseen välierään, mutta lähdetään haastamaan ja ottamaan kaikki irti mitä otettavissa on, kommentoi Sarpola.

KUVAGALLERIA: HLK – SMASH

Välierät: HVS – HLK ja Smash-Kotka – GT

Miesten välierät pelataan siis sunnuntaina: HVS – HLK Talin Tenniskeskuksella klo 10:30 alkaen ja Smash-Kotka – GT Kotkan Tennishallilla klo 11:00 alkaen. Pelaavat kokoonpanot julkaistaan pelipäivän aamuna klo 9:00. HVS on kuitenkin jo ilmoittanut sen riveissä nähtävän kaksinpeleissä italialainen Matteo Viola (ATP-267), Emil Ruusuvuori (ATP-405) ja Otto Virtanen (ITF-560) sekä mikäli nelinpelejä tarvitaan niin kentällä on myös Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18).

Molemmista ottelupareista on saatavilla livestream täältä.