TEHO Sport Tennisliiga: HVS ja ÅLK naisten loppuotteluun – GT ja Smash pronssiotteluun

9.2.2019  |  18:23  |  Raportit, Seurat

Naisten TEHO Sport Tennisliigan loppuotteluun etenivät HVS-Tennis ja Åbo Lawn-Tennis Klubb. Pronssiottelussa tulevat kohtaamaan Grani Tennis ja Smash.

HVS taisteli tiensä loppuotteluun

Hallitseva mestari ja runkosarjan voittaja HVS kohtasi runkosarjan kolmannen GT:n kotikentällään taistelussa tämän vuoden liigan finaalipaikasta. GT asteli ennakkoluulottamasti Talin Tenniskeskuksen kentille haastamaan HVS:n tähtisikermää.

Ykköspelaajien ottelussa HVS:n Anastasia Kulikova (WTA-534) taisteli voiton nuoresta haastajastaan GT:n Stella Remanderista. Remander pysyi erinomaisesti Kulikovan kovien lyöntien mukana ensimmäisessä erässä, joka ratkesi aivan loppumetreillä Kulikovan eduksi 7-5. Toisessa erässä Kulikovan otteet rentoutuivat hieman ja hän löikin tulostaululle lukemat 6-1.

– Stella pelasi todella hyvin, hän on kehittynyt paljon. Onnistuin kääntämään ottelun itselleni, kommentoi Kulikova.

Anastasia Kulikova, HVS

Kakkospelaajien ottelussa olkapäävammasta toipuva Mia Eklund (WTA-705) teki paluun kilpakentälle. GT:n Ella Tuomela pelasi kuitenkin erinomaista tennistä ja aiheutti yhden liigakauden kovimmista yllätyksistä. Tuomelan painavat peruslyönnit toivat lopulta otteluvoiton eräluvuin 6-4, 6-4.

Ella Tuomela, GT

Ratkaisu haettiin siis nelinpelistä, jossa kohtasivat GT:n Remander/Tuomela ja HVS:n Kulikova/Oona Orpana. Ensimmäinen erä meni vauhdilla HVS:lle, mutta toisessa erässä GT pääsi syöttämään erävoitostakin. HVS käänsi kuitenkin kamppailun ja samalla semifinaalin itselleen luvuin 6-1, 7-5.

– Olimme tänään yhtenäinen joukkue ja olimme valmiita kaikkeen – se oli tärkeintä. GT pelasi hienosti. Tunnelmamme joukkueessa on hyvä finaalipaikan johdosta, jatkoi Kulikova.

– Todella hieno taistelu tytöiltä. Laitoimme HVS:n tekemään töitä finaalipaikan eteen. Stella taisteli hienosti Kulikovan kyydissä ja Ella yllätti jälleen. Hyvillä mielin pronssiotteluun, kertoi GT:n kapteeni Veera Nurmi.

KUVAGALLERIA: HVS – GT

ÅLK varmisti loppuottelupaikkansa kaksinpeleissä

Toisessa välierässä Helsingin Myllypurossa kohtasivat Smash ja ÅLK. Joukkueiden kohtaaminen noudatteli samaa linjaa kuin runkosarjassakin – ÅLK vei siis voiton vahvojen kaksinpeliotteidensa ansiosta.

Ykkösten ottelussa kohtasivat Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Tanja Tuomi (Smash). Kahden vahvan takakenttäpelaajan kohtaamisessa oli askeleen edellä runkosarjan paras kaksinpelaaja Vehviläinen. ÅLK siirtyi johtoon, kun tulostaululle kirjattiin erälukemat 6-1, 6-4.

– Pelasin ihan hyvin, hallitsin ottelua. Toisessa erässä Tanja sai kavennettua 5-1 johtoni, mutta pelasin lopulta tärkeät pisteet hyvin, kommentoi Vehviläinen.

Liisa Vehviläinen, ÅLK

Kakkospelaajien ottelussa Asta Miettisellä (ÅLK) oli mahdollisuus ratkaista ottelupari Fiona Kalliota (Smash) vastaan. Tiukassa ensimmäisessä erässä molemmilla pelaajilla oli mahdollisuutensa, mutta Miettinen oli niukasti vahvempi luvuin 7-5. Toiseen erään asteli entistä itseluottavaisempi Miettinen ja hän kirjasikin lopulta voiton ja finaalipaikan ÅLK:lle 7-5, 6-1.

– Joukkueessa on nyt hyvät fiilikset kieltämättä. Onnellisia ollaan ja erittäin ansaittu finaalipaikka meille, päätti Vehviläinen.

Naisten finaalit ja pronssiottelut 9.3. Talin Tenniskeskuksella

TEHO Sport Tennisliiga -kausi huipentuu maaliskuun 9. päivä pelattavaan finaalitapahtumaan. Talin Tenniskeskuksella pelattavassa tapahtumassa pelataan naisten ja miesten pronssiottelut ja loppuottelut. Naisten finaalissa kohtaavat siis HVS ja ÅLK sekä pronssimitaleista pelaavat Smash ja GT.

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten TEHO Sport… →