Miesten TEHO Sport Tennisliiga -kierroksen voittajia HLK, HVS, Smash-Kotka ja VarTe

2.12.2018  |  19:47  |  Raportit, Seurat

Miesten sarjakierroksen voittajia olivat sarjajohtaja Helsingin Lawn-Tennis Klubi, HVS-Tennis, Smash-Kotka ja Variston Tennis sekä tasapeliin päätyivät Tampereen Tennisseura ja Smash. Naisten kierros saatiin pelatuksi loppuun aiemmin, lue raportti täältä.

”Loistavat fiilikset koko jengillä kautta aikain ensimmäisestä koti- ja liigavoitosta”

Freedom Fund Arenalla Kauniaisissa kohtasivat sarjajohtaja HLK ja Grani Tennis. Ottelua oli saapunut paikan päälle seuraamaan noin 100 henkilöä HLK:n rytmiryhmä mukaan lukien. Sarjajohtaja HLK:n kärkipelaajat Henri Laaksonen (ATP-177) ja Karl Kiur Saar (ATP-1142) olivat odotetun vahvoja kaksinpeleissä. Laaksonen voitti hyvin taistelleen Andriej Kapaksen 6-4, 7-5 ja Saar kukisti Verneri Tuomen 6-2, 6-3. Kotijoukkueelle toi pisteen kolmospelaajien ottelussa Mikael Martikainen voitettuaan Mikko Rouvalan 6-4, 6-3. Tehokaksikko Laaksonen/Saar toivat eilisen tapaan meilahtelaisille myös nelinpelistä pisteen, kun Kapas/Tuomi kaatuivat erin 6-3, 7-5. Paluun Suomen kentille tehnyt Laaksonen kommentoi viikonloppuaan seuraavasti:

– Eilen oli aika vaikea kaksinpeli, mutta tänään oma peli oli jo parempaa. Paljon on vielä tekemistä oman pelin kanssa ja pitää löytää tasaisuutta. Ailahtelee nyt liikaa pelitaso ja sitä kautta antaa vastustajille tasoitusta. Paljon kovaa duunia edessä, niin eiköhän se sieltä taas tule ja matseja vaan alle.

Henri Laaksonen

Variston Tennis ja Sata-Tennis kohtasivat Variston Tenniskeskuksella molemmille tärkeässä ottelussa. Pirteästi kautensa aloittanut VarTe jatkoi hyviä otteitaan tekemällä pienoisen yllätyksen voittamalla Sata:n ja samalla kirjauttamalla historian kirjoihin liigahistoriansa ensimmäisen kotivoiton 3-1. Kotijoukkueen ainoa pistemenetys tuli ykkösten kaksinpelissä, kun Harri Heliövaara (ATP-344) voitti Mikhail Elginin (ATP-1142) 6-3, 6-4. VarTe:n pisteet kaksinpeleistä toivat joukkueen nuoriso-osasto Aleksi Löfman voitolla Roope Kailaheimosta 6-4, 3-6, 10-7 ja Roni Hietaranta kukistettuaan Valtteri Solatien 6-2, 6-1. Yllätys oli valmis, kun Elgin ja Ilari Vesanen näyttivät nelinpeliosaamistaan kukistaen duon Heliövaara/Kailaheimo 7-6, 6-2.

– Loistavat fiilikset koko jengillä kautta aikain ensimmäisestä koti- ja liigavoitosta!
Aleksi ja Roni pelasivat hyvin kaksinpelissä sekä Ilarikin oli pelikunnossa ja pelasi hienon nelinpelin Elginin kanssa, kertoi VarTe:n kapteeni Antti Pelkonen.

Mestaruuden tavoitteekseen asettanut Sata on ajautunut runkosarjan puoliväliin tultaessa tukalaan tilanteeseen, kun se löytyy sarjataulukon hänniltä. VarTe puolestaan on hyvin matkalla tavoitteeseensa, eli sarjapaikan suoraan säilyttämiseen.

Sarjataulukon toisena oleva HVS-Tennis oli puolestaan tyly isäntä sarjanousija Porin Verkkopalloseuralle. HVS:n kärkipelaajina olivat ammattilaiset Patrik Niklas-Salminen (ATP-436) ja Kenneth Raisma (ATP-852) – Niklas-Salminen voitti Patrick Stenforsin 6-1, 6-3 ja Raisma kukisti Marcus Stenforsin 6-4, 6-1. Kolmospelaajien ottelussa HVS:n Ristomatti Lanne pelasi kauden ensimmäisen pelinsä voitokkaasti vieden pidemmän korren Tuomas Manneria vastaan 6-2, 7-5. Niklas-Salminen ja Raisma varmistivat täyden pistepotin voittamalla Stenforsit tiukassa nelinpelikoitoksessa 6-4, 7-6.

– Pelini luisti hyvin tänään. Syötin tosi hyvin ja sillä sain pidettyä otteen kaksinpelissä, kokonaisuutena tasainen esitys. Nelinpeli oli tiukka. Stenforsin veljekset syötti hyvin läpi ottelun ja breikkiä ei ollu helppo saada, kommentoi Niklas-Salminen.

PVS, tuomaristo ja HVS Talin Tenniskeskuksella

Smash-Kotka jatkoi vahvaa kotivirettään TVS-Tennistä vastaan. Kotkassa nähtiin jälleen trilleri, kun ykkösten ottelussa Smash-Kotkan Ivan Nedelko (ATP-261) käänsi ottelun itselleen Fred Simonssonia (ATP-869) vastaan erin 5-7, 6-4, 10-6. Smash-Kotkan Ville-Petteri Ahti voitti tähän mennessä voittamattomasti pelanneen Juho Paukun tiukassa kahden erän koitoksessa eräluvuin 6-4, 7-5. Kolmosten ottelussa Leevi Säätelä (Smash-Kotka) hallitsi pelitapahtumia Olli Kestiä (TVS) vastaan voittaen helposti 6-1, 6-0. Smash-Kotkan viikonlopun toisen 4-0 voiton varmistivat nelinpelissä Nedelko/Ahti, kun Simonsson/Paukku kaatuivat lukemin 6-2, 6-4.

– Jatkettiin samalla draivilla mihin jäätiin eilen. Leevi oli omassa pelissä sähäkkä, eikä siinä isompia ongelmia. Ivanilla ja minulla oli todella kovat väännöt, mutta oltiin henkisesti pykälän vahvempia tänään. Keskityttiin olennaiseen ja saatiin hoidettua kaksinpelit sekä nelinpeli kotiin, kertoi Ahti.

Leevi Säätelä, Ville-Petteri Ahti, Ivan Nedelko, Luukas Ristola, Fred Simonsson, Juho Paukku ja Olli Kesti

Tampereella puolestaan kotijoukkue Tampereen Tennisseura isännöi Smashia. Kaksinpelien jälkeen vierailijat olivat johtoasemassa, kun kakkosten ottelussa Hermanni Tiainen voitti Tero Vilenin 7-6, 7-5 ja kolmosten ottelussa eilen ensimmäisen liigavoittonsa ottanut Anttoni Kinnunen jatkoi voittojen tiellä kukistettuaan Henrik Sillanpään 6-2, 6-2. Ykkösten ottelussa kokenut Lauri Kiiski voitti Smashin virolaisen ammattilaispelaajan Vladimir Ivanovin (ATP-731) 6-4, 6-3. Nelinpelissä vastakkain olivat kaksi kovaa paria: Kiiski/Vilen ja Ivanov/Jesper Saarni. Kotiyleisönsä edessä pelanneet Kiiski/Vilen olivat parempia suoraan kahdessa erässä 6-4, 6-3.

– Hyvä, että irtosi nyt viikonloppuna pari voittoa, niin pääsee jatkossakin kehiin. Kulki heti paremmin, kun sain pari peliä alle. Erityisesti syöttö ja kämmen toimivat hyvin, kommentoi liigauransa ensimmäiset kaksinpelivoitot viikonloppuna napsinut Kinnunen.

TULOKSET & SARJATAULUKKO

Miesten liigakausi jatkuu syksyn osalta vielä muutamilla kierroksilla

Naisten sarjakausi jäi joulutauolle, mutta miehet pelaavat vielä tulevien yhdeksän päivän aikana 12 otteluparia. Itsenäisyyspäivänä kohtaavat VarTe ja HVS sekä 8.-9.12. pelataan useita otteluita.

Tulevana lauantaina HLK järjestää superviikonlopun, jolloin se kohtaa kotonaan Sata:n ja Smashin. Joukkueen riveissä nähdään jälleen Henri Laaksonen. Lue lisää tapahtumasta ja pääsylippujen hankkimisesta ennakkoon täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ammattilaistenniksen muutos kaudelle… →