Urheilugaala: Maajoukkue on Vuoden joukkue ja Esikuva

11.1.2024  |  20:19  |  Raportit

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, sai Vuoden joukkue – ja Esikuva-palkinnon Urheilugaalassa.

Maajoukkueen riveissä olivat vuoden aikana Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Harri Heliövaara, Patrick Kaukovalta, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa sekä kapteeni Jarkko Nieminen aisaparinaan Henri Kontinen ja fysiot Joni Honkaniemi ja Mikko Pehkonen.

Kapteeni Jarkko Nieminen ja Patrick Kaukovalta ottivat palkinnon vastaan luonnollisesti erittäin tyytyväisinä.

”Esikuva-palkinto on hienoin mielestäni, sillä siihen sisältyy niin isosti arvot, jotka ovat meidän koko joukkueelle tärkeitä. Tennis ja huippu-urheilu on tulosurheilua, mutta se millä tavalla teemme asioita on valtava merkitys. Esikuva-palkinto osoittaa, että teemme asioita oikein niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Iso kiitos kaikille matkassamme mukana oleville. Kiitän pelaajia sekä heidän taustojaan lähtien perheistä ja aina valmentajiin asti”, aloitti Nieminen.

Suomi saavutti historiallisesti paikan maailman neljän parhaan joukossa. Ensin kotiyleisön edessä kaatui Argentiina 3-1, mikä toi paikan Davis Cup Finalsiin, eli MM-kisoihin. MM-kisojen alkulohkovaiheessa kukistuivat lajin suurmaat Kroatia ja Yhdysvallat, mikä toi puolestaan paikan maailman kahdeksan parhaan joukkoon Málagaan. Ja Málagassa kaatui hallitseva Davis Cup -mestari Kanada, ennen kuin Australia tiputti Suomen välierävaiheessa. Vuoden joukkue onnistui ylittämään kerta toisensa jälkeen myös omat asetetut tavoitteet.

”Ikimuistoinen vuosi, ylsimme sinne minne ei ole koskaan päästy. Onnistuimme saavuttamaan tavoitteitamme jo alkuvuonna päästyämme Davis Cup Finals -lopputurnaukseen; ja asetimme sitten uusia tavoitteita, joita myös saavutimme. Kokonaisuudessaan isojen unelmien ja tavoitteiden täyttymisen vuosi.”

Maajoukkue jatkaa otteluitaan Portugalia vastaan Turussa 2.-3.2.2024. Paikalle tulee suomalaisen maajoukkuetenniksen ennätysyleisö, kun jo yli 12 000 katsojaa on varmistanut paikkansa katsomoissa.

UNELMA ELÄÄ – TUTUSTU TENNISILMIÖN SYNTYYN
TUTUSTU TAPAHTUMAAN
OSTA LIPUT | TIKETTI.FI

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 2/2024 – →