Viikkokatsaus 2/2024 – Heliövaara ja Virtanen taipuivat Australiassa, Niklas-Salminen ja Hietaranta jatkossa

12.1.2024  |  12:06  |  Raportit

Kuluva viikko on ollut vilkas ammattilaiskentillä; Heliövaara taipui Adelaidessa ja Virtanen Australian avointen karsinnoissa, Niklas-Salminen ja Hietaranta puolestaan jatkavat otteluita viikonloppuna. Lisäksi Turussa pelataan 1. Fazer JGP -osakilpailu.

Heliövaara taipui Adelaidessa ja Virtanen Australian avointen karsinnoissa

Harri Heliövaara pelasi kuluvalla viikolla australialaisen Andrew Harrisin kanssa Adelaiden ATP-kilpailussa. Heliövaaran uusi vakiopari John Peers joutui jättämään tämän viikon Adelaiden kilpailun väliin loukkaantumisen vuoksi.

Heliövaara (nelinpelin ATP-30)/Harris (nelinpelin ATP-100) aloitti viikon voitokkaasti etenemällä jatkoon voitolla Francisco Cabral (nelinpelin ATP-51)/ Henry Patten (nelinpelin ATP-73) parista 6-4, 7-5. Toisella kierroksella suomalais-australialais parin tie kuitenkin katkesi, kun maailman kärkinimet Ivan Dodig (nelinpelin ATP-2)/ Austin Krajicek (nelinpelin ATP-1) nappasivat voiton kolmessa erässä 7-6(3), 2-6. 10-4.

ATP 250 | ADELAIDE

Otto Virtanen oli mukana Australian avointen karsinnoissa toisen kerran urallaan. Virtanen (ATP-168) kohtasi karsintojen ensimmäisellä kierroksella italialaisen Andrea Vavassorin (ATP-157), joka vei kamppailun vakuuttavasti nimiinsä 6-0, 6-3. Italialainen on nyt voittanut pelaajien molemmat keskinäiset kohtaamiset.

AUSTRALIAN AVOIMET KARSINNAT

Niklas-Salminen ja Hietaranta jatkossa

Patrik Niklas-Salminen avasi kautensa tällä viikolla yhdessä latvialaisen parin Mikelis Libietisin kanssa ATP Challenger-kiertueella Portugalissa. Ensimmäisellä kierroksella kaatui sijoittamattomat Theo Arribage/Michael Geerts lukemin 7-5, 6-3. Puolivälierissä Niklas-Salminen/Libietis tiputtivat kilpailun kärkisijoitetut Jonathan Eysseric/Luis David Martinez kolmessa erässä 7-6(4), 6-7(3), 10-5.

Välierissä parille asettuu vastaan puolalaiset Karol Drzewiecki/Piotr Matuszewski perjantaina klo 11.30.

ATP CHALLENGER 75 | PORTUGALI

Laura Hietaranta on edennyt puolivälieriin kauden ensimmäisessä kilpailussaan Iso-Britanniassa. Hietaranta (WTA-475) on voittanut viikon aikana kaksi ottelua, joista toisella kierroksella kaatui kilpailun neljänneksi sijoitettu Hanne Vandewinkel (WTA-302). Hietarannan puolivälierä ottelu on ohjelmassa perjantaina noin klo 13.30.

Anastasia Kulikovan (WTA-309) kilpailu Thaimaassa päättyi ensimmäiselle kierrokselle.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ISO-BRITANNIA
W50 ITF WORLD TENNIS TOUR | THAIMAA

1. Fazer JGP -osakilpailu Turussa

14- ja 16-vuotiaiden kauden 2024 ensimmäinen Fazer JGP -osakilpailu pelataan tulevana viikonloppuna Turussa Jarkko Nieminen Areenalla. Turussa ottelut käynnistyvät perjantaina. Kaaviot ja otteluohjelmat ovat julkaistu Ässään. 10- ja 12-vuotiaiden kauden ensimmäinen osakilpailu puolestaan pelattiin loppuun maanantaina Oulussa (lue lisää).

1. FAZER JGP 14- & 16-VUOTIAAT | TVS, TURKU
1. FAZER JGP 10- & 12-VUOTIAAT | OVS, OULU

Junioreita maailmalla

Porsche Junior Team Finland pelaajia on ollut mukana tällä viikolla Slovakiassa. Parhaana suomalaisena Oskari Paldanius (Smash) on edennyt puolivälieriin kahdella voitolla.

J200 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | SLOVAKIA

Urheilugaala: Maajoukkue on Vuoden joukkue ja Esikuva

Torstain Urheilugaalassa miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, sai Vuoden joukkue – ja Esikuva-palkinnon.

Maajoukkueen riveissä olivat vuoden aikana Emil RuusuvuoriOtto VirtanenHarri HeliövaaraPatrick KaukovaltaPatrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa sekä kapteeni Jarkko Nieminen aisaparinaan Henri Kontinen ja fysiot Joni Honkaniemi ja Mikko Pehkonen.

Kapteeni Jarkko Nieminen ja Patrick Kaukovalta ottivat palkinnon vastaan luonnollisesti erittäin tyytyväisinä.

”Esikuva-palkinto on hienoin mielestäni, sillä siihen sisältyy niin isosti arvot, jotka ovat meidän koko joukkueelle tärkeitä. Tennis ja huippu-urheilu on tulosurheilua, mutta se millä tavalla teemme asioita on valtava merkitys. Esikuva-palkinto osoittaa, että teemme asioita oikein niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Iso kiitos kaikille matkassamme mukana oleville”, puhui Nieminen.

LUE LISÄÄ

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusi tasoluettelo julkaistaan… →