Lisää pelaajavalintoja julkaistu kesän kansainvälisiin nuorten arvokilpailuihin

31.5.2023  |  16:31  |  Ennakot

Kesällä pelattaviin kansainvälisiin nuorten arvoturnauksiin on julkaistu lisää pelaajavalintoja henkilökohtaisiin EM-kilpailuihin sekä Summer Cup -turnauksiin. Lisäksi 13-vuotiaiden PM-kilpailuiden ajankohta sekä pelaajavalintojen päivämäärät on vahvistettu. Nuorten Olympiafestivaalien osalta suorien pelaajavalintojen julkaisemisen päivämäärää on siirretty viikkoa myöhemmäksi alkuperäisestä.

Suomen nuorten maajoukkueet osallistuvat kesän aikana seuraaviin arvokilpailuihin: Summer Cup, henkilökohtaiset EM-kilpailut, Nuorten Olympiafestivaalit ja 13-vuotiaiden PM-kilpailut.

Summer Cup on joukkuemuotoinen EM-kilpailu, johon Suomen joukkueet osallistuvat 12-, 14- ja 16-vuotiaiden ikäluokissa. Joukkueeseen valitaan yhteensä kolme pelaajaa. Henkilökohtaisiin EM-kilpailuihin valitaan jokaiseen ikäluokkaan kaksi poikaa ja tyttöä, jotka osallistuvat kaksinpeliin ja parina nelinpeliin. Nuorten Olympiafestivaaleille valitaan kaksi poikaa ja tyttöä, jotka osallistuvat kaksinpeliin, nelinpeliin ja sekanelinpeliin. 13-vuotiaiden PM-kilpailuihin valitaan 5 poikaa ja 5 tyttöä. Alla lisätietoa kilpailuiden ajankohdista sekä valintojen aikatauluista.

SUMMER CUP
NUORTEN EM-KILPAILUT
NUORTEN OLYMPIA FESTIVAALIT

12-vuotiaiden Summer Cup 27.-30.7.

Alle 12-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 27.-30.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 10.-13.8. pelattaviin lopputurnauksiin. Tyttöjen karsintalohko pelataan Istanbulissa Turkissa ja poikien Dijonissa Ranskassa. Tyttöjen ja poikien joukkueisiin valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja.

Suorat pelaajavalinnat
Tytöt: Sonia Sirenius (HVS), Vanessa Lagerlöf (Smash)
Pojat: Adam Napari (HVS), Mikael Lehtinen (HVS)

Jäljellä olevat paikat joukkueeseen ja varapelaajat ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 12.-15.6. pelattava 12-vuotiaiden Fazer JGP.

13-vuotiaiden PM-kilpailut 1.-3.8.2023

13-vuotiaiden PM-kilpailut pelataan 1.-3.8.2023 Kalastajatorpan Tennisklubilla Helsingissä. Kilpailuun osallistuu joukkueet Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta. Kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan ottelun, joka sisältää neljä kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä. Jokainen maa valitsee poikien ja tyttöjen joukkueisiin 5 poikaa ja 5 tyttöä. Pelaajavalinnat tehdään ja julkaistaan yleisten kansainvälisten arvokilpailuiden valintakriteerien mukaisesti 20.6. mennessä.

14-vuotiaiden Summer Cup 2.-4.7.

Alle 14-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 2.-4.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 7.-9.7. pelattaviin lopputurnauksiin. Tyttöjen karsintalohko pelataan Sobotassa Puolassa ja poikien Valenciassa Espanjassa. Tyttöjen ja poikien joukkueisiin valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja.

Pelaajavalinnat
Tytöt: Amanda Nicol (V-P), Milla Kotamäki (TaTS), Stella Sirenius (HVS)
Pojat: Aatu Niemelä (Smash), Alex Tuomolin (HVS), Kaius Ketola (HVS)

Tyttöjen joukkueeseen valittiin suoraan Kotamäki ja poikien joukkueeseen Niemelä ja Tuomolin.  Jäljellä olleet paikat joukkueeseen ratkaistiin karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu oli 20.-22.5. pelattu 14-vuotiaiden Fazer JGP. Tyttöjen joukkueeseen varapelaajaksi vallittiin pronssiottelun voittanut Annika Ali (EVS) ja poikien joukkueeseen finalisti Lukas Korsström (GT).

14-vuotiaiden EM-kilpailut 17.-23.7.2023

Alle 14-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 17.-23.7. Pelipaikka on Most, Tsekki. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina.

Suorat pelaajavalinnat
Tytöt: Milla Kotamäki (TaTS)
Pojat: Aatu Niemelä (Smash), Alex Tuomolin (HVS)

Jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 15.-17.6. pelattava 14-vuotiaiden Fazer JGP. Tyttöjen joukkueeseen valitaan karsintakilpailun voittaja, ja finalisti varapelaajaksi. Poikien joukkueen varapelaajaksi valittiin suoraan Kaius Ketola (HVS).

15-vuotiaiden Nuorten Olympiafestivaalit 23.-29.7.2023

14-15-vuotiaiden Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit (EYOF kesäkisat) pelataan 23.-29.7. Tennisliitto esittää Olympiakomitealle kilpailuun valittavaksi kaksi poikaa ja kaksi tyttöä, joka on tenniksessä joukkueen maakohtainen maksimi osallistujamäärä. Kaksinpelin lisäksi turnauksessa pelataan myös nelinpeli ja sekanelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat pareina.

Suomen Tennisliitto tekee Olympiakomitean huippu-urheiluyksikölle ehdotuksen valittavista pelaajista Olympiakomitean valintajärjestelmän ja -kriteerien sekä lajikohtaisten kriteerien mukaisesti. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö tekee ja julkaisee pelaajavalinnat 10.7.2023 mennessä.

Joukkueeseen valittavalla urheilijalla on oltava Suomen kansalaisuus, ja hänen tulee olla syntynyt vuonna 2008 tai 2009. Suorat pelaajavalinnat ehdotettavaksi Olympiakomitealle tehdään 20.6.2023 (huom! aiemmin ilmoitettu päivämäärä 13.6.2023 mennessä). Pelaajavalintojen päivämäärää on siirretty viikolla eteenpäin, jotta suorien pelaajavalintojen ehdotuksessa Olympiakomitealle voidaan huomioida vielä 3. Fazer JGP:n tulokset.

Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kaksi, järjestys jäljellä olevista ehdotuksista joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu pelataan 26.6. alkavalla viikolla. Lähtökohtaisesti ottelupäivät ovat 29.-30.6. ja pelipaikka Vierumäki. Ottelupäivät ja pelipaikka vahvistetaan 20.6. mennessä, kun osallistuvat pelaajat sekä heidän mahdollinen osallistumisensa yleisiin SM-kilpailuihin ja 14-vuotiaiden Summer Cup -turnaukseen on tiedossa.

16-vuotiaiden Summer Cup

Alle 16-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 26.-28.7. tai 2.-4.8., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 7.-9.8.2023 pelattaviin finaaleihin. Tyttöjen ja poikien joukkueisiin valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja.

Suorat pelaajavalinnat
Tytöt: Daria Bibanina (Smash-Kotka), Iida Heinonen (HLK), Nuppu Palm (Smash)
Pojat: Felix Alopaeus (ETS), Linus Lagerbohm (HVS), Oskari Paldanius (Smash)

Joukkueiden varapelaajat ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 4.-6.7. pelattava 16-vuotiaiden Fazer JGP.

16-vuotiaiden EM-kilpailut 17.-23.7.2023

Alle 16-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 17.-23.7. Pelipaikka on Prerov, Tsekki. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina.

Suorat pelaajavalinnat
Tytöt: Daria Bibanina (Smash-Kotka), Nuppu Palm (Smash)
Pojat: Linus Lagerbohm (HVS), Oskari Paldanius (Smash)

Tyttöjen joukkueen varapelaajaksi valittiin suoraan Iida Heinonen (HLK). Poikien joukkueen varapelaaja ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 12.-14.6. pelattava 16-vuotiaiden Fazer JGP.

18-vuotiaiden EM-kilpailut 17.-23.7.2023

Alle 18-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 17.-23.7. Pelipaikka on Klosters, Sveitsi. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina.

Suorat pelaajavalinnat
Tytöt: Stella Remander (HVS)
Pojat: Emil Matikainen (HVS), Otso Martikainen (HVS)

Jäljellä olevat paikat joukkueeseen ja varapelaajat ratkaistaan karsintakilpailun kaksinpelin tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 19.-21.6. pelattava 18-vuotiaiden SM-kilpailu.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool 16 parhaan… →