Heliövaara/Glasspool 16 parhaan joukkoon – Ruusuvuori hävisi Dimitroville ja joutui luovuttamaan nelinpelin jalkavamman johdosta

1.6.2023  |  16:55  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät kolmannelle kierrokselle, eli 16 parhaan joukkoon, Ranskan avoimissa.

”Ei ollut missään nimessä helppo matsi, sillä vastustajat pelasivat vapautuneen rennosti. He syöttivät hyvin ja myös palauttivat ajoittain mainiosti. Meidän oli oltava henkisesti vahvoja, sillä meille tuli muutamia huonompiakin suorituksia. Ei voi siis olla täysin tyytyväinen pelilliseen puoleen, mutta voitot lasketaan ja kisa jatkuu”, kommentoi Heliövaara.

Seuraavalla kierroksella Heliövaara/Glasspool saa vastaansa voittajat ottelusta [12] Matwe Middelkoop/Andreas MiesJonathan Eysseric/Harold Mayot.

Ruusuvuori hävisi Dimitroville – loukkaantuminen pakotti luovuttamaan nelinpelin

Emil Ruusuvuori hävisi toisella kierroksella 28. sijoitetulle Grigor Dimitroville 6-7(4), 3-6, 4-6.

Tappion lisäksi pelin aikana nähtiin jo huolestuttava näky, kun Ruusuvuori piti lääkintätauon jalalleen. Jalkavamma tuli ensimmäisessä erässä ja paheni toisen erän lopussa. Vamman johdosta Ruusuvuori joutui jättämään nelinpelin välistä yhdessä Patrik Niklas-Salmisen kanssa.

”Kipu yltyi todella kovaksi kolmannessa erässä ja nyt käydään tutkimuksia tarkemmin lääkärien johdolla. Jalkavamma on sellainen etten pysty valitettavasti pelaamaan nelinpeliä. Tämä ei ollut mukava tai helppo päätös, sillä nyt hyvä ystäväni Patti ei pääse kentälle debytoimaan Grand Slam -tasolla. Toisaalta päätös oli vain tehtävä ja vetäytymistä suositeltiin, sillä ei kannata vaarantaa tilannetta enempää”, kertoi Ruusuvuori.

”Ei voi mitään, todella harmillinen homma. Mutta tällaista urheilu on, toivon Emilille pikaista paranemista. Uusia tilaisuuksia tulee”, sanoi Niklas-Salminen.

RANSKAN AVOIMET | KAAVIOT

Kaksinpelin 2. kierros
Emil Ruusuvuori – [28] Grigor Dimitrov 6-7(4), 3-6, 4-6

Nelinpelin 2. kierros
[5] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Alexei Popyrin/Ilya Ivashka 7-6(3), 7-5

Nelinpelin 1. kierros
Patrik Niklas-Salminen/Emil Ruusuvuori – Thiago Monteiro/Juan Pablo Varillas luovutus
[5] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Alexander Erler/Lucas Miedler 7-6(3), 4-6, 6-3

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 22/2023 – →