Ruusuvuori ja Heliövaara/Glasspool jännittävien vaiheiden jälkeen toiselle kierrokselle Ranskan avoimissa

30.5.2023  |  20:33  |  Raportit

Emil Ruusuvuori taisteli viiden erän voiton Gregoire Barreresta 6-2, 6-7(7), 5-7, 6-1, 6-4 ensimmäisellä kierroksella Ranskan avoimissa.

Ruusuvuoren (ATP-46) ja ranskalaisen Barreren (ATP-58) yli neljä tuntisessa ottelussa nähtiin useita käännekohtia ja lopulta suomalaispelaaja löysi tiensä maaliviivan yli oltuaan erissä jo 1-2 tappiolla. Ottelu oli Ruusuvuoren ammattilaisuran pisin koitos.

Ranskalaisyleisö toivoi nähneensä ratkaisun kolmannessa erässä, kun Barrere selvitti Ruusuvuoren eräpallon syöttövuorossaan 4-5 tappioasemassa. Ranskalaispelaaja ylsi tässä hetkessä vahvaan vireeseen ja vei kolme peliä putkeen sekä erän hieman varkain 7-5.

Neljännen erän aluksi Barrere mursi jälleen ja ratkaisun makua leijui ilmassa enemmänkin. Kuitenkin Ruusuvuoren sisukkuus palkittiin ennen näkemättömällä tavalla, kun vahvat ja varmat peruslyönnit toivat kuusi peliä putkeen ja neljännen erän 6-1.

Ratkaisevassa viidennessä erässä jatkui suomalaispelaajan täydellinen hallinta; Barreren neljännessä erässä alkanut vajavainen liike ja siitä aiheutuneet helpot virheet jatkuivat, mikä siivitti Ruusuvuoren yhteensä kymmeneen peräkkäin voitettuun peliin ja johtoasemaan ratkaisevassa erässä 4-0. Barrere sai vielä yhden kirivaiheen silmään kotiyleisön vahvan tuen siivittämänä, mutta lopulta Ruusuvuori otti otteluvoiton erin 6-2, 6-7(7), 5-7, 6-1, 6-4.

Toisella kierroksella Ruusuvuori saa vastaansa 28. sijoitetun bulgarialaisen Grigor Dimitrovin. Ottelu pelataan torstaina noin klo 14.00. Pelaajat eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin.

”Dimitrovin kanssa ei ole juurikaan kokemuksia, olisimmeko kahdet treenit vetäneet yhdessä. Hän on kiertueen yksi atleettisimmista kavereista ja pystyy tekemään kentällä oikeastaan mitä vain. Minun on tärkeää olla valmiina vastaamaan hänen peliinsä; hänen flow täytyy pysäyttää, koska silloin hän on vaarallisimmillaan”, analysoi Ruusuvuori.

RANSKAN AVOIMET | KAAVIOT

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Emil Ruusuvuori (@emilruusuvuori) jakama julkaisu

Heliövaara/Glasspool myös jatkoon jännittävien vaiheiden jälkeen

Viidenneksi sijoitetut Harri Heliövaara ja Loyd Glasspool aloittivat mestaruusjahdin Ranskan avoimissa tiukalla kolmen erän voitolla itävaltalaisparista Alexander Erler/Lucas Miedler 7-6(3), 4-6, 6-3.

Heliövaara/Glasspool vei avauserän tie-breikin kautta, mutta itävaltalaispari nappasi toisessa erässä tarvittavan murron ja ottivat myös murron johtoaseman ratkaisevassa erässä. Suomalais-brittipari piti hermonsa ja kokonaisvaltaisen sekä tasaisen pelinsä turvin lopulta käänsivät ottelun edukseen.

”Makea voitto, oli erinomainen tennismatsi. Erler/Miedler on yksi pahimmista vastustajista mitä voi avauskierroksella tulla sijoittamattomista pelaajista. Pelasimme tiiminä erinomaisesti; pysyimme yhdessä hyvät ja huonot hetket. Erityisesti voi olla tyytyväinen taisteluun ja voittoon, tämä antaa hyvän startin kisalle”, kommentoi Heliövaara.

Toisella kierroksella Heliövaara/Glasspool saa vastaansa parin Ilya Ivashka/Alexei Popyrin.

Nelinpelissä on vielä mukana myös suomalaispari Ruusuvuori/Patrik Niklas-Salminen; he kohtaavat torstaina parin Thiago Monteiro/Juan Pablo Varillas.

Seuraava uutinen: Lisää pelaajavalintoja julkaistu… →