Kulikova: ”Olen todella iloinen päästessäni taas pelaamaan kotikentällä”

8.4.2022  |  07:07  |  Ennakot

Anastasia Kulikova

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa ensi viikolla Vierumäellä 12.-15.4. Haastattelemme joukkueen pelaavat pelaajat ennen turnausta – viimeisenä on vuorossa 22-vuotias ykköspelaaja Anastasia Kulikova.

Lue myös: Venla Ahti | Stella Remander | Ella Haavisto

LIPUNMYYNTI
TAPAHTUMAN INFOSIVU

Milloin ja miten tennisurasi alkoi?

Aloitin pelaamaan 7-vuotiaana. Perheeni kautta tutustuin tennikseen. Olen aina ollut tosi vahva ja kerran lapsena lyödessäni isoisääni sanoi hän, että oletpas sinä vahva – sinun tulisi yrittää tenniksen pelaamista. Sitten menin testaamaan pelaamista ja aloitin harrastamisen.

Innostuin lajista ja kehityin nopeasti. Muutin 10-vuotiaana Moskovaan, josta löytyi hyvä tennisakatemia ja 13-vuotiaana tulin Suomeen. Treenikaverini kautta sain mahdollisuuden tulla treenaamaan silloiseen Jarkko Nieminen Akatemiaan ja sen myötä teimme päätöksen muutostani Suomeen.

Millainen oli viime vuotesi ja kuinka tämä vuosi on alkanut?

Viime kauden alku oli hankala koronapandemian aiheuttamien rajoitusten johdosta. Olin Italiassa, josta ei päässyt kuin Tunisiaan pelaamaan ilman karanteeneja. Se oli lopulta kuitenkin hyvä ratkaisu pelata siellä kymmenen ITF-turnausta – sain voittoja ja itseluottamukseni takaisin. Sitten viime vuoden kesäkuusta alkaen sain onnistumisia kovemmissa turnauksissa kovempia pelaajia vastaan. Onnistuinkin nostamaan maailmanlistasijoitustani alkuvuoden 530 aina 230 asti.

Ja tietenkin joulukuussa Soulin WTA-turnauksen välieräpaikka oli uskomaton kokemus. Se nostatti motivaatiotani entisestään ja valoi uskoa pystyväni kilpailemaan korkeimmalla tasolla.

Tämän vuoden alku on ollut rankka ja vaikea. Alkuvuoden sairastumiset ja viime vuoden tiukka rasitus alkoivat näkyä – ei ollut tarpeeksi aikaa palautua. Helmikuussa aloitin pelaamaan paremmin, mutta tarvitsin vielä kahden viikon loman tenniksestä kehoni palautumiselle. Se etten ottanut tai saanut lepoa viime kauden päätteeksi oli iso oppikokemus, sitä ei tapahdu toiste.

Se nostatti motivaatiotani entisestään ja valoi uskoa pystyväni kilpailemaan korkeimmalla tasolla.

Mitkä tavoitteet olet asettanut itsellesi?

Tämän vuoden tavoitteena on nousta vähintään TOP150. Pelillisesti haemme lisää aggressiivisuutta ja verkkopelaamisen lisäämistä. Yksi iso tavoite on myös tasaisuuden parantaminen, ettei tulisi niin suuria heittelyitä otteluiden sisällä. Minun tulee oppia ymmärtämään paremmin milloin olla varma ja milloin puolestaan aggressiivinen – tähän liittyy myös vastustajan lukeminen.

Odotukset Vierumäelle?

Hyvät tunnelmat, katsotaan mitä tapahtuu. Jokaiseen otteluun lähden antamaan parastani ja joukkueena haemme pisteitä jokaisesta pelistä. Olen todella iloinen päästessäni taas pelaamaan kotikentällä ja viettämään aikaa Suomessa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusia kilpavalmentajia valmistui… →