Ahti: ”Valinta Billie Jean King Cup -joukkueeseen vahvistaa tätä uskoa.”

7.4.2022  |  07:19  |  Ennakot

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa ensi viikolla Vierumäellä 12.-15.4. Haastattelemme joukkueen pelaavat pelaajat ennen turnausta – kolmantena on vuorossa 21-vuotias Smash-Kotkaa edustava maajoukkuedebytantti Venla Ahti.

LIPUNMYYNTI
TAPAHTUMAN INFOSIVU

Miten tennisurasi alkoi ja mikä tenniksessä kiehtoi? 

Minulle tennis valikoitui lajiksi aika luontevasti, kun iskä ryhtyi tennishalliyrittäjäksi ja isoveljet pelasivat kaikki jo tennistä. Tennis oli siis vahvasti tyrkyllä, mutta ihan omasta innostuksesta laji valikoitui.

Olin pienestä pitäen usein hallilla iskän mukana ja meillä oli myös koulun pihalla asfalttikenttä, niin pääsin helposti touhuamaan mailan ja pallon kanssa. Aloitin noin 4-vuotiaana tenniksen, ja vaikken tarkalleen ensi fiiliksiä tuosta vaiheesta muista, sanoisin että lajin vaatima tarkkuus ja vauhti oli yhdistelmänä se mikä sytytti palon tennistä kohtaan. Ja tietenkin oli kova into päästä näyttämään isoveljille, miten tennistä oikeasti pelataan…

Kuvaile tennispolkuasi, miksi pelaat/mitä tavoittelet/missä olet nyt tämän suhteen?

Omaa tennispolkuani kuvailisin pitkäjänteiseen työhön perustuvana. Olen aina ollut kiinnostunut monista asioista ja itselle on sopinut parhaiten, että pystyy tasapainottamaan tennistä muilla jutuilla – koulu ja kaverit olleet siinä isossa roolissa.

Hyvin vahva kilpailuhenkisyys ja rakkaus urheiluun on pitänyt minut koukussa tennikseen ja itselleni maltillinen lähestymistapa treenaamiseen on ollut tärkeä tuon ylläpitämisessä. Päätavoitteena onkin pystyä pelaamaan terveenä mahdollisimman pitkään, ja nähdä kuinka pitkälle rahkeet riittää kansainvälisillä kentillä.

Tällä hetkellä opiskelen Hollannissa kansainvälisiä suhteita, minkä ohella olen jatkanut treenaamista ja pelannut liigaviikonloppuja Suomessa sekä juuri muutama viikko sitten ITF-ammattilaiskisan Ranskassa. Pitkä kesäloma mahdollistaa taas enemmän kisakentillä viihtymisen.

Mitä saavutuksia/asioita nostaisit esille omalta uraltasi kuluneiden kahden vuoden ajalta? Ikimuistoisin asia? 

Viimeiseltä parilta vuodelta itselle tärkeimpiä saavutuksia on ollut Finnish Tourin kokonaiskilpailun voitto vuonna 2020 ja Vuoden kansallinen naispelaaja -palkinto. Myös viime kesän Tennisliiga Cup -voitto meidän joukkueen kanssa sekä tämän sisäkauden Tennisliiga-menestys ja MVP-palkinto ovat olleet hienoja hetkiä.

Tuo tunteiden vuoristorata on jäänyt vahvasti mieleen ja oli mulle tärkeä opetus henkisesti.

Ikimuistoisinta kokemusta on vaikea valita monien onnistumisten ja epäonnistumisten seasta, mutta ehkä juuri näiden sekoitus on ollut yksi merkittävimmistä: vuonna 2019 syksyllä hävisin ensin Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailun ensimmäisen kierroksen matsin pahasti kipsaamalla, mutta heti seuraavana viikonloppuna voitin ensimmäistä kertaa urallani aikuisten Finnish Tour -osakilpailun. Tuo tunteiden vuoristorata on jäänyt vahvasti mieleen ja oli mulle tärkeä opetus henkisesti.

Miltä tuntui kuulla tulla valituksi joukkueeseen ja mitä se merkitsee? 

Maajoukkueeseen valinta vakuutti minut siitä, että oma peliura on oikeasti ollut aika merkittävä. Koen, että olen lentänyt aina osittain tutkan alla kiertämällä pääosin kansallisia kisoja. Uskon silti, että minulla on vielä enemmän annettavaa niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä. Valinta Billie Jean King Cup -joukkueeseen vahvistaa tätä uskoa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 14/2022 – →