Remander: ”Ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen pääsy tuntuu kyllä tosi hienolta”

5.4.2022  |  07:40  |  Ennakot

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa ensi viikolla Vierumäellä. Joukkue siirtyy harjoittelemaan pelipaikalle jo viikonlopuksi ja pelipäivät ovat 12.-15.4. Haastattelemme joukkueen pelaavat pelaajat ennen turnausta – ensimmäisenä on vuorossa 16-vuotias maajoukkuedebytantti, Lohja-Tenniksestä ponnistanut ja HVS-Tennistä edustava, Stella Remander.

LIPUNMYYNTI
TAPAHTUMAN INFOSIVU

Miten tennisurasi alkoi ja mikä tenniksessä kiehtoi? 

Tennisurani alkoi Lohjalla vuonna 2011. Olin silloin noin 5-vuotias. Olin ensin mukana Lohja-Tenniksen minitennisryhmissä. Kuitenkin aika nopeasti mukaan tuli myös erilaisia harjoitusmuotoja. Isäni oli alusta asti vahvasti mukana valmennuksessa. Muistan harjoitelleeni hänen kanssaan kotipihalla ja koulun urheilusalissa harjoitusryhmien lisäksi. Ei ollut aina helpointa olla oman isän kanssa valmennussuhteessa. Varmistin kyllä, ettei se ollut hänellekään helppoa. Hän kuitenkin sanoi kerta toisensa jälkeen, että tulisin kiittämään häntä. Kiitos isä.  

Varmistin kyllä, ettei se ollut hänellekään helppoa. Hän kuitenkin sanoi kerta toisensa jälkeen, että tulisin kiittämään häntä. Kiitos isä.  

Missä vaiheessa aloitit kilpailemisen ja milloin aloitit tavoitteellisen harjoittelun? 

Aloitin kisoissa käymisen jo heti alussa. Halusin kilpailla ja olla paras. Ensin osallistuin minitenniskisoihin. Pelasin ensimmäisen koko kentän kisani heti vuoden 2012 alussa. Muistan olleeni silloin lyhyempi kuin tenniskentän verkko. Vaikea sanoa, että milloin harjoittelu muuttui tavoitteelliseksi, kun olen tätä niin pienestä pitäen tehnyt. Harjoitusmäärät kuitenkin lisääntyivät jatkuvasti ja tekeminen siirtyi jossain vaiheessa myös osaltaan Helsinkiin.  

Mitä saavutuksia/asioita nostaisit esille omalta uraltasi kuluneiden kahden vuoden ajalta? Ikimuistoisin asia? 

Viimeisen parin vuoden aikana kilpaileminen on ollut suurelta osin ulkomailla. Sen takia saavutuksistakin suurin osa on sieltä. Nyt vuoden alussa yltäminen TOP300 junioreiden maailmanlistalla oli jo tosi iso juttu, mutta nyt kuitenkin tänä vuonna sitä olisi tarkoitus pyrkiä nostamaan. Muutaman ITF-kisan olen voittanut kaksinpelissä ja nelinpelissä parin vuoden ajalta kisavoittoja on kuusi. Nyt tässä keväällä kategoria 2 kisan semifinaaliin pääsy nelinpelissä osoitti hyvän suunnan harjoittelua ajatellen.

Kotimaan kisojen osalta mieleenpainuvin saavutus oli varmaan Laura Hietarannan kanssa muutama vuosi sitten voitettu naisten nelinpelikulta. Uran ikimuistoisia asioita on niin monta, että hankala nostaa esiin vain muutamaa, sillä olenhan tähänkin asti saanut tenniksen kautta niin paljon. Nostaisin eniten esiin kuitenkin kokonaisuuden sekä sen kuinka paljon olen tenniksen ohella kasvanut ihmisenä. Olen myös erittäin kiitollinen kaikista mahtavista ihmisistä, jotka olen tenniksen myötä tavannut.  

Miltä tuntui kuulla tulla valituksi ensimmäistä kertaa joukkueeseen? 

Ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen pääsy tuntuu kyllä tosi hienolta. Tietysti se oli yksi omista tavoitteista ainakin jossain vaiheessa, mutta eihän tällaista mahdollisuutta joka päivä tule. Olen tosi kiitollinen pääsystä osaksi joukkuetta ja on suuri kunnia päästä edustamaan Suomea näin hienon joukkueen kanssa.  

Odotukset tulevalle maajoukkueturnaukselle? 

Tämä tosiaan on ensimmäinen kertani naisten maajoukkueessa, joten olen lähdössä mukaan erittäin odottavilla ja ennakkoluulottomilla fiiliksillä. 

Jaa:

Seuraava uutinen: Haavisto: ”Ehkä se… →