Kulikova mestariksi Hangossa toista vuotta putkeen

12.7.2020  |  16:54  |  Raportit

HVS-Tenniksen Anastasia Kulikova, 20, voitti jälleen TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun Hangossa. Viime vuoden tapaan ei Kulikova hävinnyt turnauksessa erääkään.

Loppuottelussa Kulikovaa vastaan asettui turnauksen yllättäjä Emelie Gabran (HVS). Kulikova voitti välierässään Venla Ahdin (Smash-Kotka) 6-2, 7-6 ja Gabran kukisti Stella Remanderin (Lo-Te) 6-3, 6-1. Lue lisää välieristä täältä.

Ensimmäistä kertaa Finnish Tourin finaalissa pelannut 17-vuotias Gabran aloitti loppuottelun vahvasti ilman hermoilun merkkejä. Niin Gabran kuin ykkössijoitettu Kulikova löivät vuoroperään läpilyöntejä toistensa selkien taakse. Avauserän ratkaisu nähtiin kahdeksannessa pelissä, kun Kulikova mursi vastustajansa syötön ja kiihdytti sen turvin erävoittoon 6-3.

Kulikovan vahva vire jatkui myös toisen erän alussa hänen onnistuessa murtamaan vastustajansa syötön kahdesti, mikä siirsi hänet jo 3-0 johtoon. Hetken aikaa näytti Gabranin osalta peli jo menetetyn, mutta hän tuli vielä erään mukaan murtamalla Kulikovan syötön ja pitäen omansa. Kulikova onnistui kuitenkin pitämään murron johtonsa ja sinetöimään mestaruutensa vielä murrolla erin 6-3, 6-3.

– Vastustajani aloitti ottelun todella hyvin. Hän syötti vahvasti ja sen turvin pääsi hallitsemaan pisteitä. Itse pysyin rauhallisena ja pidin huolen omista syötöistäni ja lopulta sain tarvittavat murrot. Nyt tuntuu todella hyvältä, mutta samaan aikaan koen tarvitsevani pienen levähdyshetken. Paluu kisakentille on ollut todella mukavaa ja luonnollisesti myös rasittavaa, koska olen saanut lyhyeen aikaan monta ottelua alle, kommentoi Kulikova.

Kulikova voitti ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruuden Talissa kesäkuun viimeisellä viikolla ja hän oli myös ratkaisevassa roolissa HVS-Tenniksen voittaessa seurajoukkueiden SM-kultaa viime viikonloppuna Tampereella. Seuraavaksi on Kulikovan tarkoitus pelata Tampereen kansallisessa rahaturnauksessa 22.-26.7.

Turnausvoitosta Kulikova kuittasi 1000 euroa ja Gabran 500 euroa.

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen marssi vakuuttavaan… →