Yllättäjä Gabran ja Kulikova pelaavat mestaruudesta Hangossa

12.7.2020  |  10:51  |  Raportit

Hangon TEHO Sport Finnish Tourin kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat ykkössijoitettu 20-vuotias Anastasia Kulikova (HVS) ja sijoittamaton 17-vuotias Emelie Gabran (HVS, kuvassa).

Loppuottelu pelataan noin klo 15:00 – sitä voit seurata Ruudun kautta.

KATSO LOPPUOTTELU

Gabran: ”Kaikki ottelut ovat menneet hyvin, olen onnistunut pelaamaan hyökkäävää tennistä ottelusta toiseen.”

Naisten kaavio on ollut yllätyksellinen, kun välierissä nähtiin sijoitetuista pelaajista vain ykkössijoitettu Anastasia Kulikova (HVS). Kulikovan vastustajana oli Smash-Kotkan Venla Ahti. Avauserässä voimakaslyöntinen Kulikova meni menojaan, mutta toisessa erässä Ahti yltyi kovaan taisteluun. Lopulta kuitenkin kärkisijoitettu eteni finaaliin erin 6-2, 7-6.

– Ottelut ovat menneet ihan hyvin. Olen ollut hieman väsynyt, sillä olen pelannut todella paljon pitkän tauon jäljiltä. Nyt yritän rentoutua ja keskittyä loppuotteluun, kommentoi Kulikova.

Toisessa välierässä kohtasivat yllättäjät Emelie Gabran (HVS) ja Stella Remander (Lo-Te). Remander voitti puolivälierässä Ella Tuomelan (ETS) 7-5, 6-0 ja Gabran yllätti toiseksi sijoitetun Liisa Vehviläisen (ÅLK) 6-4, 6-1.

Viime torstaina 18-vuotiaiden SM-hopeaa voittanut Gabran oli vahvalla pelipäällä välierässä. Hänen voimakkaat peruslyönnit, niin kämmen- kuin rystylyönti, viuhuivat kerta toisensa jälkeen vastustajan ulottumattomiin. Gabran eteni 6-3, 6-1 voitolla Remanderista ensimmäistä kertaa Finnish Tourin loppuotteluun.

– Aika hyvä fiilis tällä hetkellä. Kaikki ottelut ovat menneet hyvin, olen onnistunut pelaamaan hyökkäävää tennistä ottelusta toiseen, kommentoi Gabran.

Gabran kuvailee pelityyliään hyökkääväksi ja lempilyönnikseen hän kertoo syötön. Hänen otteluitaan seuranneet voivat varmasti allekirjoittaa kovat peruslyönnit ja tehokkaan syötön. Gabranin nimi on viimeisimmän vuoden ajan alkanut löytymään kansallisten kärkikilpailuiden päätöskierroksilta. Viime viikonloppuna hän oli osa HVS-Tenniksen Suomen mestaruuden voittanutta joukkuetta.

– En enää jännitä näitä korkean tason otteluita niin paljoa. Henkinen kanttini on parantunut, mikä on auttanut minua uskaltamaan pelata omaa kovaa peliäni kierroksesta ja vastustajasta toiseen.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Kärkisijoitetut Virtanen ja… →