Kooste: Naisten maajoukkueen kotiturnaus päättyi voittojuhliin

2.5.2019  |  10:17  |  Artikkeli, Videot

Mia Eklund, Laura Hietaranta, Emma Laine ja Anastasia Kulikova tuulettivat kotiturnauksen voittoa ja nousua II-ryhmään huhtikuussa

Naisten tennismaajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, onnistui kotikentällään 15.-20.4. nousemaan Eurooppa/Afrikka II-ryhmään ensi vuodeksi. Joukkueessa pelasivat Anastasia Kulikova, Mia Eklund, Laura Hietaranta ja pelaaja-kapteeni Emma Laine. Tähän uutiseen on kerätty turnauksen kohokohtia Suomen kannalta.

Alkulohkossa Suomi kukisti ensin Islannin ja Maltan vakuuttavasti 3-0 – lue otteluraportit: Islanti | Malta. Lohkovoiton ratkaiseessa ottelussa turnauksen kärkisijoitettu Liettua asetti kovan haasteen Suomelle. Lopulta Suomi eteni nousukarsintaan Kulikovan voitettua ykköspelaajien ottelussa Joana Eidukonyten 6-2, 6-4 ja parin Laine/Kulikova kukistettua liettualaiset Eidukonyte/Iveta Daujotaite erin 7-6, 6-4. Lue otteluraportti kokonaisuudessaan täältä. Katso myös kattavat kuvagalleriat turnauspäiviltä täältä.

Anastasia Kulikova vauhdissa – katso lisää kuvia turnauksesta täältä

Nousukarsinnassa asettui vastaan B-lohkon voittanut Kypros. Kypros oli myös edennyt nousukarsintaan voittamalla kaikki neljä otteluaan. Kyproslaisten ehdoton kärkipelaaja Raluca Serban (WTA-205) oli ollut todella vakuuttava pelaamissaan otteluissa. Suomi lähti ennakkoluulottomasti haastamaan korkeammalle sijoitettua vastustajaansa ja lopulta onnistuikin yllättämään kyproslaiset suoraan kaksinpeleissä. Ensin Eklund taisteli voiton Eleni Loukasta 6-1, 4-6, 6-3 ja heti perään Kulikova otti yhden uransa kovimmista voitoista kukistamalla Serbanin 6-3, 6-7, 6-3. Lue otteluraportti kokonaisuudessaan täältä.

Turnauksen jokaiselta pelipäivältä löytyy kuvia Tennisliiton kuvagalleriasta. Voit palata kuvatunnelmiin alla olevasta linkistä.

KUVAGALLERIA

Mia Eklund

SUOMEN KAIKKIEN AIKOJEN MENESTYNEIMMÄN NAISTENNISPELAAJAN EMMA LAINEEN URA PÄÄTTYI VOITTOJUHLIIN

Emma Laine ilmoitti ennen Fed Cup -kotiturnausta, että tämä on Fed Cup -kotiturnaus on hänen viimeinen ammattilaisturnauksensa. Näin Laineen upea ura päättyi kotikentällä nousujuhliin.

– Olen vain keskittynyt näihin peleihin ja olen elänyt hetkessä. Otteluiden päätyttyä olin vain todella iloinen, että onnistuimme tavoitteessamme eli nousussa II-ryhmään. Sitten vasta loppuseremoniassa muistin, että kyseessä tosiaan oli viimeinen otteluni. Tällä hetkellä päällimmäiset tuntemukseni ovat ylpeys tästä joukkueesta ja hienoista viikoista yhdessä. Tämä päivä kruunasi kaiken, kertoi Laine tuntemuksistaan nousujuhlien lomassa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 18/2019 – →