Suomi avasi kotiturnauksen murskavoitolla Islannista – tiistaina vastassa Malta

15.4.2019  |  19:24  |  Raportit

Suomen naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, avasi kotiturnauksen vakuuttavalla 3-0 -voitolla Islannista.

Kaksinpeleissä voitokkaita olivat Mia Eklund ja Anastasia Kulikova. Ensin pelattiin kakkospelaajien ottelu, jossa Eklund kukisti Anna Soffia Grönholmin 6-0, 6-1. Heti perään oli Kulikova vieläkin murskaavampi voittaen islantilaisten ykköspelaajan Iris Staubin 6-0, 6-0. Kulikova ja Eklund olivat vastustajiaan edellä pelin jokaisella osa-alueella. Varsinkin suomalaisten lyöntien kovuudet aiheuttivat hankaluuksia vierailijoille.

– Tuntui hyvältä pelata kotiyleisön kannustuksen edessä. Tämä oli hyvä aloitus turnaukselle, kommentoi Kulikova.

Anastasia Kulikova

– Tunsin ensimmäisissä peleissä hieman painetta, mutta sitten alkoi kulkemaan paremmin. Pelillisesti syöttöni toimi tänään hyvin, kertoi Eklund.

Mia Eklund

Päivän päätti nelinpeli, jossa Kulikova ja pelaaja-kapteeni Emma Laine jatkoivat kaksinpelien mukaisella linjalla. Staub/Grönholm olivat aseettomia suomalaisten vahvojen syöttöjen ja hyökkäävän pelin kanssa. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin lukemat 6-0, 6-0.

– Hyvä alku, yllättävän vähän tytöt jännittivät. Meidän valmistautumisemme sujui erinomaisesti ja tänään se näkyi myös kentällä. Olemme odottaneet turnauksen alkua ja hienoa, että saimme hyvän startin, tiivisti kapteeni Laine päivän kulun.

Emma Laine

Päivän kahdessa muussa ottelussa voittoja juhlivat Pohjois-Makedonia ja Kypros. Pohjois-Makedonia voitti Kongon 3-0 ja Kypros Kosovon niukasti 2-1. Ottelutulokset Fed Cupin sivuilta täältä.

KUVAGALLERIA

Suomi kohtaa Maltan tiistaina klo 15:00 – etäseuraajille livestream tarjolla

Naisten ottelut jatkuvat heti tiistaina, kun vastaan asettuu Malta klo 15:00 alkaen. Avauspäivän tapaan päivä aloitetaan kakkospelaajien kaksinpelillä, jonka jälkeen pelataan ykköspelaajien ottelu sekä nelinpeli. Pelaavat kokoonpanot julkaistaan tuntia ennen otteluiden alkua.

– Tunnen Maltan ykköspelaajan, joka on selvästi parempi kuin tämän päiväiset vastustajat. Selvästi kovempi joukkue on huomenna vastassa, päätti Laine.

Suomen otteluista on tarjolla livestream täällä. Huomenna pelataan myös seuraavat otteluparit: B-lohkon Pohjois-Makedonia – Kosovo ja Kypros – Algeria sekä Suomen lohkon ottelu Liettua – Islanti.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi kohtaa Maltan… →