Kontinen ja Virtanen US Openissa 27.8.-9.9.

27.8.2018  |  15:10  |  Ennakot

Henri Kontinen ja John Peers, kuva: Peter Staples/ATP World Tour

Kauden neljäs ja samalla viimeinen Grand Slam -turnaus, US Open, pelataan New Yorkissa 27.8.-9.9. Suomalaisista menestystä ovat tavoittelemassa Henri Kontinen ja Otto Virtanen.

Kontinen: ”Peli on tuntunut ihan hyvältä viime aikoina”

Suomen nelinpeliässä Henri Kontinen (ATP-5) ja australialainen John Peers (ATP-4) lähtevät kauden viimeiseen Grand Slam -turnaukseen toiseksi sijoitettuna parina. Suomalais-australialaisparin valmistautuminen on sujunut hyvin ja siirtyminen koville kentille tuotti myös heti tulosta, kun parivaljakko juhli Toronton ATP Masters -turnauksen voittoa, lue lisää.

– Koko kausi on yhtä siirtymistä alustalta toiselle, niin siinä ei ole ollut mitään hämminkiä. Peli on tuntunut ihan hyvältä viime aikoina, Kontinen kertoi pelivireestä ja alustan vaihtumisesta.

Kauden aikaisemmissa Grand Slam -turnauksissa Kontinen/Peers on yltänyt parhaimmillaan puolivälieriin Ranskan Avoimissa. Australian Avoimissa taival taittui toiselle kierrokselle ja Wimbledonissa avauskierrokselle. Viime vuoden US Openissa heidän yhteispelinsä toimi upeasti ja tuloksena oli välieräpaikka. Välierässä he hävisivät lopulta turnauksen voittaneille ja tänä vuonna Tennisliigan avaukseen saapuville romanialaiselle Horia Tecaulle ja hollantilaiselle Jean-Julien Rojerille. Lue lisää Tennisliigan avaustapahtumasta täältä.

Kontinen kertoo, että tänäkin vuonna haetaan onnistumisia omien vahvuuksien kautta.

– Pidetään huolta omista syöttövuoroista ja luodaan sitä kautta paineita vastustajien syöttöihin.

Avauskierroksella Kontinen/Peers kohtaa Marcelo Arevalon (ESA) ja Miguel Angel Reyes-Varelan (MEX).

KAAVIOT

Virtanen hakee jatkoa Wimbledonin menestykselleen

Porsche Junior Team Finlandin 17-vuotias lupaus Otto Virtanen pyrkii jatkamaan hienoja kesän otteitaan US Openin poikien kaksin- ja nelinpelissä 2.-9.9.

Otto Virtanen ja Yanki Erel juhlivat Wimbledonin poikien nelinpelimestaruutta, kuva: AELTC/Anthony Upton.

17-vuotiaan pelaajan kesä on ollut yhdellä sanalla sanoen unohtumaton, kun hän on päässyt juhlimaan Wimbledonin poikien nelinpelimestaruutta ja uransa ensimmäistä aikuisten nelinpelin ammattilaisturnausvoittoa Talin Tenniskeskuksella. Talin ITF-ammattilaisturnauksen jälkeen Virtanen pyörähti Ruotsissa harjoittelemassa, jonka jälkeen siirtyi Atlantin toiselle puolelle. Virtanen kommentoi valmistautumistaan US Openin koville kentille seuraavasti:

– Viimeinen Future (Tali) auttoi todella paljon valmistautumista, koska sain useita matseja ja voittoja alle. Alustalla ei ole oikeen tällä hetkellä väliä, mutta luultavasti saan isomman edun pelistäni kovilla kentillä.

Virtanen pelaa yhden valmistavan turnauksen Kanadassa ennen US Openin juniorisarjojen alkamista. Suomalainen kertoo tähtäävänsä mestaruuksiin US Openissa, mutta tiedostaa vastustajien kovuuden.

– Jopa matsi voitto pääsarjassa on aina hieno juttu, joten matsi kerrallaan menen.

US OPENIN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut… →