Kontinen ja Peers tähdittävät Tennisliiga-avausta 17.-18.10.

23.8.2018  |  14:30  |  Ennakot

Tennisliigan kausi 2018-2019 käynnistyy ennennäkemättömillä huippuotteluilla lokakuun puolivälissä – kuusi Grand Slam -turnausvoittajaa saapuu Talin Tenniskeskukselle 17.-18.10. Henri Kontinen ja John Peers saapuvat jälleen suomalaisen tennisyleisön nähtäville ja heidän lisäkseen kentillä nähdään viime vuoden US Openin mestarit Jean-Julien Rojer ja Horia Tecau sekä suomalaispelaajista ainakin Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja tuore Wimbledonin poikien nelinpelimestari Otto Virtanen.

”Tennisliiga kasvaa ja kiinnostaa yhä suurempaa joukkoa”

Tennisliiga-kaudella 2018-2019 on mukana kymmenen miesten ja kahdeksan naisten joukkuetta. Joukkueet pelaavat kaikki kaikkia vastaan yksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen siirrytään pudotuspelivaiheeseen. Viime vuonna HVS-Tennis juhli sekä naisten että miesten mestaruutta.

Miehet: HVS-Tennis (Helsinki), Smash (Helsinki), Grani Tennis (Kauniainen), Helsingin Lawn-Tennis Klubi (Helsinki), Sata-Tennis (Helsinki), Porin Verkkopalloseura (Pori), Smash-Kotka (Kotka), TVS-Tennis (Turku), Tampereen Tennisseura (Tampere), Variston Tennis (Vantaa)

Naiset: HVS-Tennis (Helsinki), Smash (Helsinki), Åbo Lawn-Tennis Klubb (Turku), TVS-Tennis (Turku), Helsingin Lawn-Tennis Klubi (Helsinki), Tampereen Tennisseura (Tampere), Smash-Kotka (Kotka), Grani Tennis (Kauniainen)

HVS-Tennis juhli naisten ja miesten mestaruuksia kaudella 2017-2018

Tennisliiga on viime vuosien aikana kasvanut yhä merkittävämmäksi suomalaisen tenniksen lippulaivaksi. Tuleva Tennisliiga-kausi jatkaa samalla linjalla. Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho iloitsee kehityksen puolesta.

– Tennisliiga on vuosi vuodelta nostanut asemaansa kansallisen tenniksen lippulaivana, joka tarjoaa loistavan alustan pelaajillemme haastaa itseään ja kehittyä. Tennisliiga kasvaa ja kiinnostaa yhä suurempaa joukkoa, mistä ovat osoituksina kasvaneet yleisömäärät ja kansainvälisyyden lisääntyminen.

Tulevalla kaudella tullaan näkemään entistä kovempi ja laadukkaampi liiga. Useammat seurat ovat panostaneet tapahtumiinsa ja pelaajamateriaaliinsa. Suomen parhaiden pelaajien lisäksi kentillä tullaan näkemään maailmanhuippuja.

Maailmantähdet avaavat Tennisliigan

Tulevalle kaudelle liigan otteluohjelmaa on tiivistetty ja kauden huipentaa maaliskuun 9. päivä pelattava finaalitapahtuma, jossa pelataan naisten ja miesten pronssi- ja mestaruusottelut.

Kausi alkaa todellisilla huippuotteluilla lokakuun 17. ja 18. päivänä, kun miesten hallitseva mestari HVS isännöi keskiviikkona Sata-Tennistä ja torstaina Grani Tennistä (GT). HVS:n riveissä pelaavat jälleen Henri Kontinen (nelinpelin ATP-5) ja australialainen John Peers (nelinpelin ATP-4), joiden lisäksi kentillä ovat ainakin tuore Wimbledonin poikien nelinpelimestari Otto Virtanen (kaksinpelin ATP-1109) ja Patrik Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-506). Satan johtohahmona on Suomen korkeimmalle rankattu kaksinpelaaja Harri Heliövaara (kaksinpelin ATP-332, nelinpelin ATP-204) ja GT:n puolelta tulevan kauden joukkueeseen ovat nimettyinä virolainen Jürgen Zopp (kaksinpelin ATP-97) ja puolalainen Andriej Kapas (kaksinpelin ATP-1105). Näiden pelaajien lisäksi Sata-Tennistä ja GT:tä ovat saapumassa vahvistamaan viime vuoden US Openin nelinpelin mestarit hollantilainen Jean-Julien Rojer (nelinpelin ATP-9) ja romanialainen Horia Tecau (nelinpelin ATP-15) – Rojer vahvistaa GT:tä ja Tecau Sata-Tennistä.

Ainutlaatuisen pelaajakattauksen meriittilistat ovat komeaa luettavaa, sillä joukossa on varmuudella kuusi Grand Slam -turnausvoittajaa: Kontinen, Peers, Tecau ja Rojer ovat voittaneet aikuisten tasolla sekä Virtanen ja Heliövaara junioritasolla.

Lipunmyynti tapahtumaan avataan keskiviikkona 29.8. Lippu.fi -palvelusta.

Muiden joukkueiden osalta liigakausi alkaa marraskuun 10. päivänä ja runkosarja päättyy 26.1.2019. Välierät ovat vuorossa 9.2.2019 ja finaalitapahtuma 9.3.2019. Joukkueilla on elokuun loppuun asti aikaa nimetä joukkueensa – syyskuun alussa ovat kokoonpanot selvillä. Tervetuloa seuraamaan Suomen parasta tennistä.

OTTELUOHJELMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 34/2018 – →