Kontinen ja Peers juhlivat Masters-turnausvoittoa Torontossa

12.8.2018  |  22:08  |  Raportit

Henri Kontinen ja John Peers, kuva: Peter Staples/ATP World Tour

Henri Kontinen ja John Peers ottivat upean turnausvoiton ATP Masters 1000 -turnauksessa Torontossa kukistamalla loppuottelussa Raven Klaasenin (RSA) ja Michael Venuksen (NZL).

Ensimmäisessä erässä Kontinen ja Peers syöttivät tehokkaasti ja onnistuivat myös lukemaan vastustajiensa syöttöjä erinomaisesti. He eivät kohdanneet yhtään murtopalloa ja mursivat vastustajiensa syötön kahdesti – ensimmäinen erä kirjattiin lukemin 6-2. Toinen erä oli jo huomattavasti tasaväkisempi ja siinä ei nähty yhtään murtoa. Ratkaisu nähtiin tiebreakissa, jossa Klaasen/Venus vei pidemmän korren pelastaen neljä ottelupalloa. Ottelutiebreikin 6-6 -tilanteessa suomalais-australialaispari otti tarvittavan minibreikin ja näin Kontinen/Peers pääsivät lopulta juhlimaan mestaruutta eräluvuin 6-2, 6-7(7), 10-6.

– Valitettavasti emme pystyneet voittamaan suoraan kahdessa erässä, mutta ehkä se on jopa makeampaa voittaa näin, kun melkein hävisimme. Mutta mielestäni pelasimme hyvin kaksi ensimmäistä erää ja myös ottelutiebreikissa, joten tyytyväinen siihen, Kontinen kommentoi ATP:n uutisessa.

Masters-tason mestaruus on Kontiselle ja Peersille kolmas. Aiemmat voitot tulivat vuonna 2017 Shanghaissa ja vuonna 2016 Pariisissa. Tämä oli myös parin tämän vuoden kolmas turnausvoitto – aiemmat mestaruudet tulivat ATP250-tasolla kovalla kentällä Brisbanessa ja ATP500-tasolla ruohokentällä Queen´s Qlubilla. Kyseessä oli Kontisen uran 21. turnausvoitto.

Turnausvoitto parantaa myös huomattavasti Kontisen ja Peersin asemia Lontoon vuoden päätösturnausta silmällä pitäen. Parivaljakko nousee 13. sijalta kahdeksannelle sijalle, eli viimeiselle päätösturnaukseen mukaan oikeuttavalle paikalle.

TULOKSET

Kontinen ja Peers jatkavat Cincinnatin Masters-turnauksessa ensi viikolla

Ensi viikolla pelataan Cincinnatissa Masters-turnaus, jossa Kontinen ja Peers ovat kolmanneksi sijoitettuina suoraan toisella kierroksella. He kohtaavat voittajat ottelusta Ivan Dodig (CRO)/Robin Haase (NED) – Artem Sitak (NZL)/Stefanos Tsitsipas (GRE).

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 33/2018 – →