Kontinen/Heliövaara varmistivat Suomelle maaotteluvoiton Intiasta

18.9.2021  |  15:32  |  Raportit

Henri Kontinen ja Harri Heliövaara varmistivat Suomen, Cinia Davis Cup Team Finland, maaotteluvoiton Intiasta 3-1. Suomi etenee voitolla suoraan maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022 (lue lisää).

Perjantain kaksinpelit
Otto Virtanen – Prajnesh Gunneswaran 6-3, 7-6(1)
Emil Ruusuvuori – Ramkumar Ramanathan 6-4, 7-5

 

LUE LISÄÄ PERJANTAISTA
KUVAGALLERIA

 

Lauantai
Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Rohan Bopanna/Ramkumar Ramanathan 7-6(2), 7-6(2)
Patrik Niklas-Salminen – Prajnesh Gunneswaran 3-6, 5-7

Kontinen: ”Kuten alkuviikosta sanoin, niin meillä oli täältä hyviä muistoja ja nyt teimme niitä lisää”

Ennen nelinpelin alkua Intia teki muutoksen nelinpelikokoonpanoonsa. Eilen vahvaa syöttö-lentolyöntipeliä pelannut Ramkumar Ramanathan korvasi Divij Sharanin. Eli Henri Kontinen/Harri Heliövaara kohtasivat duon Rohan Bopanna/Ramanathan.

Avauserä oli totuttua nelinpeliä maailman absoluuttiselta huipulta, kun pisteet pysyivät lyhyinä ja syöttäjien hallinnassa. Murtomahdollisuuksia ei nähty erässä, joten ratkaisu haettiin 6-6 tilanteessa tie-breikistä. Suomi otti heti alkuun minibreikin, jonka turvin Kontinen/Heliövaara marssi 4-1 johtoon. Vielä nähtiin toinenkin minibreikki sinivalkoisilta, joten avauserä kirjattiin 7-6(2).

Toisen erän alkuun nähtiin ensimmäiset murrot. Ensin Kontisen syöttö murrettiin erän toisessa pelissä ja heti perään Bopannan syöttö, eli tilanteeksi 2-1 Intialle. Ilman vaaratilanteita edettiin Heliövaaran syöttöön 3-4 tilanteessa. Silloin Bopanna/Ramanathan pääsi neljään kertaan yrittämään murtoa, mutta suomalaispari selvitti tukalan tilanteen tasoittaen 4-4. Myös toisen erän ratkaisu nähtiin tie-breikissä. Reilun 2000 katsojan riemuksi suomalaispari oli avauserän tapaan vahvempi, mikä tarkoitti maaotteluvoittoa erälukemin 7-6(2), 7-6(2).

– Oli mahtavaa pelata kotiyleisön edessä, samanlaista meininkiä kuin kaksi vuotta sitten – silloin jäätiin parin pisteen päähän, mutta nyt saatiin voitto. Tasaista oli nelinpelissä kuten ennakkoon tiedettiin, vaikka Intia vaihtoikin toista pelaajaansa. Kaikilla pelaajilla oli hyvät syötöt, joten murtomahdollisuudet olivat vähissä. Molemmat tie-breikit olivat aika nappisuorituksia, sanoi Heliövaara.

– Oli kivointa kentällä pitkästä aikaa, pelimme toimi ja voitto tuli. Kuten alkuviikosta sanoin, niin meillä oli täältä hyviä muistoja ja nyt teimme niitä lisää, kommentoi Kontinen.

Kysyttäessä osasivatko pelaajat odottaa maaottelusta 3-0 voittoa oli vastaus ytimekäs.

– Kyllä.

Maaottelussa pelattiin vielä merkityksetön kaksinpeli, jossa kohtasivat pitkältä loukkaantumistauolta kesällä tositoimiin palannut Patrik Niklas-Salminen ja Intian ykköspelaaja Prajnesh Gunneswaran. Niklas-Salminen väläytteli osaamistaan ja pystyi haastaamaan vastustajansa, mutta tällä kertaa hänen oli kuitenkin taipuminen 3-6, 5-7.

– Ei se sellaista peliä ollut kuin halusin, mutta oli siistiä päästä pelaamaan kotiyleisön eteen. Nyt ei ole mitään kipuja, joten jatkan paluun tekemistä, sanoi Niklas-Salminen.

Suomen joukkueen muodostivat Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen, Iiro Vasa, Henri Kontinen, Joni Honkaniemi ja Jarkko Nieminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Nieminen: ”Jälleen kerran… →