Suomen ja Intian välisen ottelun panos – ”Työ on tehtävä ja meillä on nyt jokaisessa pelissä mahdollisuus varmistaa voitto”

18.9.2021  |  10:51  |  Ennakot

Suomen ja Intian välinen maaottelu on Davis Cupin I-ryhmän koitos. Suomi johtaa avauspäivän jälkeen 2-0 ja tarvitsee vielä yhden voiton varmistaakseen maaotteluvoiton, lue lisää avauspäivästä täältä.

I-ryhmän 8 parasta maata maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022 – 4 heikointa voittajaa jatkokarsintaan marraskuulle 2021

Davis Cupin I-ryhmässä pelataan yhteensä 12 otteluparia, eli mukana on yhteensä 24 maata. Suomen ja Intian välisen ottelun voittaja etenee joko jatkokarsintaan 26.-28.11. tai suoraan maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022. Häviäjä pelaa I-ryhmän putoamiskarsinnassa maaliskuussa 2022.

Voittoskenaariossa kaikki riippuu I-ryhmän voittajamaiden Davis Cup -rankingista. I-ryhmän voittajamaista kahdeksan parhaimman rankingin omaavaa etenee suoraan maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022 – sen sijaan neljä heikointa voittajaa pelaa jatkokarsinnassa marraskuussa.

– 2-0 johto on hieno lähtökohta, mutta se ei tuo yhtään aikaista murtoa. Työ on tehtävä ja meillä on nyt jokaisessa pelissä mahdollisuus varmistaa voitto, ennakoi kapteeni Jarkko Nieminen.

Suomi on I-ryhmän maiden vertailussa 14. Tämä tarkoittaa sitä, että voitto Intiasta ei takaa suoraa maailmanlohkon karsintapaikkaa. Mikäli Suomi voittaa, tarvitsee sen yläpuolelta kuuden maan hävitä, jotta suora paikka maailmanlohkon karsintaan avautuu. Lisäksi jos Suomen alapuolelta viisi maata tai enemmän häviää on kohtalona jatkokarsinta.

I-ryhmän maiden rankingjärjestys

  1. Belgia
  2. Argentiina
  3. Japani (*voitti Pakistanin maaliskuussa, pelaa maailmanlohkon karsinnassa 2022)
  4. Hollanti
  5. Chile
  6. Intia
  7. Uzbekistan
  8. Brasilia
  9. Etelä-Korea
  10. Portugali
  11. Bosnia ja Hertsegovina
  12. Slovakia
  13. Uruguay
  14. Suomi
  15. Ukraina (*voitti Israelin maaliskuussa, pelaa maailmanlohkon karsinnassa jos seitsemän maata yläpuolella häviää)
  16. Libanon
  17. Valko-Venäjä
  18. Bolivia
  19. Uusi-Seelanti
  20. Peru
  21. Romania
  22. Norja

SEURAA I-RYHMÄN MUITA OTTELUPAREJA 

Suomi on siis kahden tai kolmen voiton päässä 16 parhaan maan maailmanlohkosta, joka pelataan marraskuussa 2022.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Heliövaara varmistivat Suomelle… →