Virtanen ja Ruusuvuori siirsivät Suomen 2-0 johtoon – ”Johto on hyvä, mutta siihen ei saa tuudittautua”

17.9.2021  |  19:25  |  Raportit

Otto Virtanen avasi maaottelun yllättämällä Intian ykköspelaajan Prajnesh Gunneswaranin ja heti perään Emil Ruusuvuori siirsi Suomen 2-0 johtoon. Maaottelun voittoon vaaditaan enää yksi voitto Suomelta, ja se on mahdollista ottaa heti nelinpelissä lauantaina klo 14.00 alkaen. Nelinpelin jälkeen ovat vuorossa kaksinpelit.

Perjantain kaksinpelit
Otto Virtanen – Prajnesh Gunneswaran 6-3, 7-6(1)
Emil Ruusuvuori – Ramkumar Ramanathan 6-4, 7-5

 

KUVAGALLERIA

 

Lauantai klo 14.00 alkaen
Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Rohan Bopanna/Divij Sharan
Emil Ruusuvuori – Prajnesh Gunneswaran
Otto Virtanen – Ramkumar Ramanathan

Virtanen: Tämä oli loistava aloitus, en voisi olla tyytyväisempi

Virtanen (ATP-419) ja Intian ykköspelaaja Prajnesh Gunneswaran (ATP-165) astelivat lähes 2000 katsojan eteen Espoo Metro Areenalla. Tunnelma nousi saman tien ja yleisö intoutui äänekkäästi kannustamaan vahvoja peruslyöntejä viljellyttä suomalaispelaajaa. Erän kuudennessa pelissä Virtasen painostus tuotti tulosta, mikä toi 4-2 johdon. Tämä johto piti erän loppuun, kun vahvoilla syötöillä sinetöi Virtanen avauserän itselleen 6-3.

Perjantaina maaottelua oli saapunut seuraamaan noin 1500 katsojaa

Toisessa erässä edettiin tehokkaiden syöttöjen kautta pikatahtia 4-4 tilanteeseen. Gunneswaranin syöttäessä sai Virtanen ensin kolme perättäistä ja myöhemmin vielä kaksi murtopalloa. Intialainen kuitenkin selvitti haastavan tilanteen. Virtanen ei hämmentynyt menetetystä mahdollisuudesta, vaan takoi rystylinja läpilyönnin saattelemana tilanteen 5-5. Seuraavassa syöttövuorossa oli vaaran paikka, kun Gunneswaran hankki murto- ja samalla eräpallon. Suomalaispelaaja täräytti tilanteeseen läpisyötön ja pakotti ratkaisun tie-breikkiin. Tie-break oli suomalaispelaajan näytöstä ja yllätys oli valmis 6-3, 7-6(1).

– Pelasin todella hyvän ottelun, erityisesti ensimmäinen erä. Peruslyöntini toimivat ja sain yleisöstä paljon energiaa. Yleisön kannustus merkitsee todella paljon, vaikka tekisin virheen niin kannustusta tulee. Tämä oli loistava aloitus, en voisi olla tyytyväisempi, sanoi Virtanen.

– En ehkä ollut parhaimmillani, mutta hän pelasi erinomaisesti. Valmistautumisemme oli kohdillaan, en vain löytänyt keinoja. Hän oli tänään parempi pelaaja, kommentoi Gunneswaran.

Ruusuvuori: ”2-0 johto on hyvä, mutta siihen ei saa tuudittautua”

Seuraavaksi kentälle astelivat Emil Ruusuvuori ja Ramkumar Ramanathan. Kaksikko oli kohdannut toisensa ATP Challenger -kiertueella 2020 vuoden alussa – tuolloin Ruusuvuori voitti kolmessa erässä.

Ottelu alkoi räväkästi molempien pelaajien murtamalla toistensa syötöt. Tämän jälkeen edettiin tasaisesti 4-4 tilanteeseen. Ruusuvuori piti syöttönsä 5-4 ja iski seuraavassa syöttövuorossa vahvan palautuspelin päälle, mikä toi erän 6-4.

Toisen erän neljännessä syöttövuorossa pääsi Ruusuvuori yrittämään murtoa, mutta vahvasti verkolle noussut intialainen selvitti tilanteen tasoittaen 2-2. Viihdyttävien pallorallien ja pitojen kautta edettiin tasatahtia aina 5-5 tilanteeseen. Sitten iski Ruusuvuori, ensin syötönpito ja heti perään vahvojen palautuksien kautta murto, eli samalla otteluvoitto 6-4, 7-5.

– Alkuni otteluun ei ollut hyvä. Menin liiaksi vastustajan pelin mukaan. Sitten löysin pelini mahtavan kotiyleisön kannustuksen kautta. Häntä vastaan ei ole helppoa pelata, hän osaa sekoittaa rytmiä ja on taitava verkolta. Pienestä oli ottelu kiinni, mutta sain pidettyä hänet takakentällä, kommentoi Ruusuvuori.

– 2-0 johto on hyvä, mutta siihen ei saa tuudittautua. Katsotaan miten nelinpelissä käy, toivottavasti maaottelu ratkeaa jo siihen.

– Annoin kaikkeni kentälle, siitä olen ylpeä. Tämä tilanne ei ole se missä haluaisimme olla, mutta aina on mahdollisuus – varsinkin Davis Cupissa, sanoi Ramanathan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen ja Intian… →