Suomi eteni suoraan maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022

19.9.2021  |  10:23  |  Ennakot, Raportit

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, eteni suoraan maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022. Suomi voitti Intian 3-1 Espoo Metro Areenalla käydyssä ottelussa ja suora jatkopaikka maailmanlohkon karsintaan varmistui muiden I-ryhmän otteluiden kautta sunnuntaina.

LUE OTTELURAPORTTI
NIEMINEN: ”JÄLLEEN KERRAN POJAT VENYIVÄT UPEASTI, OLEN TODELLA ILOINEN JA YLPEÄ JOUKKUEESTA”

I-ryhmän voittajamaista kahdeksan parhaimman rankingin omaavaa etenee suoraan maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022 – sen sijaan neljä heikointa voittajaa pelaa jatkokarsinnassa marraskuussa.

Suomen voitettua Intian jännitettiin muiden otteluiden lopputuloksia. Suomen kannalta helpottavan voiton otti Romania Portugalista, mikä varmisti Suomen paikan kahdeksan parhaan I-ryhmän maan joukossa, ja samalla paikan maailmanlohkon karsintaan (katso tuloksia). Maailmanlohkon karsinnassa ovat:

  • 10 parasta I-ryhmän maata
  • 16 maata marras-joulukuussa pelattavasta maailmanlohkosta, Davis Cup Finals (sijat 3-18)
  • Näistä 26 maasta kahdelle myönnetään villit kortit suoraan maailmanlohkoon, eli maaliskuun karsinnassa pelataan 24 maan voimin 12 otteluparia. Villit kortit myöntää ITF:n ja Kosmoksen edustajista koottu paneeli.

Suomen vastustaja maaliskuulle selviää tämän vuoden maailmanlohkon otteluiden jälkeen joulukuussa. Maaliskuun ottelun panoksena on siis pääsy maailmanlohkoon, Davis Cup Finals.

– Kylmät väreet tuli saman tien. Kun aloitin kapteenina, sanoin unelmaksemme pääsyn maailmanlohkoon. 2018 II-ryhmässä se saattoi tuntua joistakin absurdilta, mutta olemme uskoneet siihen – nyt olemme yhden voiton päässä maailmanlohkosta, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

– En ole ikinä asettanut rajoja itselleni, yksittäisille pelaajille tai joukkueellemme. Jos ei korkealle kurkota, niin ei voi koskaan mitään saavuttaa. Olemme koko ajan kehittyneet joukkueena ja katsotaan mihin asti tulemme yltämään tulevaisuudessa. Edelleen näen olevamme tulevaisuuden joukkue, jonka parhaat vuodet ovat vielä tulossa.

Miesten maajoukkue on kolmesti pelannut maailmanlohkon karsinnassa 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia) ja 2002 (1-4 vs. Hollanti). Maajoukkueiden paras saavutus on naisten puolivälieräpaikka, eli kahdeksan parhaan maan joukossa, vuonna 1993.

Suomen joukkueen muodostivat Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen, Iiro Vasa, Henri Kontinen, Joni Honkaniemi ja Jarkko Nieminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 38/2021 – →