Hae mukaan uudistuneeseen kilpavalmentajakoulutukseen

25.10.2022  |  14:14  |  Seurat, Yleinen

Kilpavalmennus on vaativaa, mutta samaan aikaan tunteita herättävää ja innostavaa työtä. Valmentajien tulee olla jatkuvasti tietoisia kansainvälisen tason vaatimuksista ja päivittää kokonaisvaltaisesti osaamistaan. Kilpavalmentajakoulutus on tarkoitettu valmentajille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään nuoria pelaajia kilpailemaan kansainvälisissä junioriturnauksissa ja pärjäämään siellä vaadittavalla tasolla. Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet rajataan etenkin U14 vaiheeseen ja siinä kansainvälisesti laadukkaaseen valmennustoimintaan.

Koulutuksen suoritettuaan, valmentaja:

 • Tietää, kuinka kehittää pelaajia menestyviksi pelaajiksi U14 Tennis Europe tasolle
 • Käyttää kommunikointitaitoja osana optimaalisen oppimisympäristön luomiseen, pelaajien tennisymmärryksen lisäämiseen ja valmennustoiminnan laadun parantamiseen
 • Ymmärtää ja osaa käyttää moderneja opetus- ja oppimismenetelmiä
 • Osaa tekniikan opettamisen lyönti- ja liikkumistaidoissa
 • Osaa kehittää pelaajien peliä viiden pelitilanteen pohjalta (syöttö, palautus, verkkopeli, ohitus ja takakenttäpeli)
 • Ymmärtää fyysistä valmennusta: motoriset taidot (pitää sisällään voiman ja kestävyyden). Valmentaja osaa suunnitella ja toteuttaa  tasapainoa, koordinaatiota, nopeutta (reaktionopeus) ja ketteryyttä kehittävää toimintaa U14 kansainvälisen tason toimintaan
 • Saa työkaluja ja harjoitteita keskittymisen, motivaation, itseluottamuksen ja taistelutahdon kehittämiseen
 • Osaa suunnitella eri kestoisia harjoitussuunnitelmia kansainväliset ja kansalliset turnaukset huomioiden

Lisäksi koulutuksessa valmentajat saavat tiedon Tennisliiton toimenpiteistä yllä oleviin asioihin ja etenkin kilpailutoimintaan. Valmentajat suorittavat osana  koulutusta vastuullisen valmentajan ja puhtaasti paras verkkokurssin. Kouluttajina kilpavalmennuskoulutuksessa toimii Hvroje Zmajic, Jussi Koivisto ja muita vierailevia kouluttajia. Koulutuksesta kokonaisvastuussa on Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen. Koulutuksen materiaalia on ollut päivittämässä Pekka Kainulainen. Kurssin opetussisällöt tulevat mukailemaan pitkälti ITF:n rinnastetun tason materiaaleja sekä vaatimustasoa.

Kilpavalmennuskoulutus aloitetaan 18.1 etänä järjestettävällä alkukokoontumisella, jossa käydään läpi koulutuksen sisältö ja käytännön ohjeet. Koulutuksen lähijaksot ja webinaarit tullaan pitämään pääosin englannin kielellä. Kilpatasolla kansainvälisen toiminnan seuraaminen ja siinä mukana oleminen on merkittävässä roolissa ja näin ollen perustason englannin kieli ja siinä oleva tennissanasto on hyvä hallita. Tehtävien palautus kurssilla ja siihen liittyvät kirjoitustyöt tehdään suomen kielellä.

Kilpavalmennuskoulutuksen ohjelmarunko

 • 18.1 (ke) aloitustapaaminen etänä
 • 13.2-15.2 (ma-ke) Vierumäki
 • 21.4-23.4 (pe-su) Vierumäki
 • 26.5-28.5 (pe-su) Vierumäki
 • 22.9-24.9 (pe-su) Vierumäki

Lähitapaamisten lisäksi koulutus sisältää 5-7 etäopetuspäivää (noin 5-7h opiskelua/etäpäivä). Etäpäivien ajankohdat ilmoitetaan alkutapaamisessa.

Hakeminen koulutukseen tapahtuu alla olevan lomakkeen kautta. Mikäli olet myös käynyt aikaisemmin kolmannen tason ja aiheet innostavat sinua, olet tervetullut hakemaan mukaan ja päivittämään osaamistasi. Suosituksena on, että hakijalla tulisi olla käytynä seuravalmentajakoulutus.

Mikäli valmentaja tekee kilpavalmennustyötä seurassa, niin ilmoittakaa seuran toiminnanjohtajan tai valmennuspäällikön yhteystiedot. Pyrimme sopimaan hänen kanssaan yhteisen tapaamisen tuleviin kehitysmahdollisuuksiin ja sisältöihin liittyen.

Koulutuksen hinta on 1300 euroa sisältäen ohjelman, koulutusmateriaalit sekä opistotasoisen majoituksen täysihoidolla lähiopetuspäivinä Vierumäellä. Hakuaika koulutukseen päättyy 22.12 torstaina. Mukaan valituille lähetetään viesti hakuajan päättymisen jälkeen.

Lisätiedot

Harri Suutarinen
Koulutuspäällikkö
Suomen Tennisliitto
+358447755348

Haku kilpavalmentajakoulutukseen

Jaa:

Seuraava uutinen: HPP Openin pelaajalistaus… →