Uuden tasolaskennan perustaksi ITF World Tennis Number

6.10.2022  |  13:29  |  Ennakot, Seurat

Uusi 1.1.2023 voimaan tuleva tasolaskenta pohjautuu kansainväliseen ITF World Tennis Numberiin (WTN).

TUTUSTU KILPAILU- JA TASOJÄRJESTELMÄN UUDISTUKSEEN

Nykyisen tasolaskennan haasteista keskeisimmät ovat ohjautuvuus ja motivointi. 

– Nykyisen systeemin suurin haaste liittyy siihen, että laskentakaava ei ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Pelaamattomuus on saattanut keskiarvon muutosten myötä palkita nousuilla ja voitot eivät välttämättä ole tuoneet pelaajille tasoluettelossa nousua. Näin ollen pelaajat ovat hakeneet suurempia voittopisteitä ilmoittautumalla heille liian korkeisiin luokkiin. Tämä taas on vaikuttanut siihen, että kilpailujärjestelmä ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla ja luokissa on saattanut olla mukana vain selkeästi alemman luokan pelaajia, avasi kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen.

ITF WORLD TENNIS NUMBER PÄHKINÄNKUORESSA JA TULEVA TASOLASKENTA

ITF World Tennis Numberiin perustuva laskenta pohjautuu edelleen pelaajien välisiin kohtaamisiin (H2H), eli ei kierroksiin. Tennisliitto on lähettänyt vuodesta 2016 alkaen pelaajien otteluhistorian ITF:lle, jonka avulla saadaan pelaajille ensimmäinen ITF World Tennis Number.

Taso tulee jatkossa päivittymään pelaajatietoihin viikoittain ja edelleen Tennisliitto julkaisee tasoluettelon kolme kertaa vuodessa (tammikuu, toukokuu, syyskuu) – tasoluettelo määrittää kilpailuihin mukaan ottamisen, sijoittamisen sekä sarjatenniksen pelaajajärjestyksen; aivan kuten tälläkin hetkellä. 

Suomessa tutut, jo pitkään käytössä olleet, tasoa kuvaavat kirjaimet (A, B, C, D, E) eivät ole poistumassa. TennisÄssän pelaajaprofiileihin tulee kirjaimen yhteyteen ITF World Tennis Number.

ITF World Tennis Number

  • Numerosi tulee olemaan 40-1; aloittelijat lähtevät liikkeelle 40 ja ammattilaiset ovat lähempänä 1
  • Pelaajilla on omat numerot kaksin- ja nelinpeliin
  • Numero päivittyy viikoittain
  • Game zONe -yhteisö auttaa löytämään sopivan tasoisia vastustajia missä ikinä oletkin; luo omia listoja

 

ITF WORLD TENNIS NUMBERIN KOTISIVUT

Tällä hetkellä muun muassa Iso-Britannia käyttää ITF World Tennis Numberia kansallisessa tasolaskennassa ja sijoitusten perusteena. Lisäksi järjestelmä on käytössä Kanadassa, USA:ssa, Tanskassa, Irlannissa, Singaporessa, Kazakstanissa, Liettuassa ja Sloveniassa. Myös junioreiden ja senioreiden kansainvälisissä ITF-turnauksissa pelaaville on ITF World Tennis Number tuttu.

ITF World Tennis Numberin laskentakaava ei ole julkinen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori taipui Kazakstanissa… →