Keitä seurata kärkipelaajien lisäksi SM-kilpailuissa?

24.6.2021  |  21:01  |  Ennakot

Hangon Tenniskerhon järjestämät ulkokenttien SM-kilpailut alkavat ensi viikon maanantaina 28.6. ja loppuottelut ovat vuorossa sunnuntaina 4.7. Ketkä juhlivat Suomen mestaruuksia?

Kaksinpelien karsintakaaviot on julkaistu (katso) ja maanantaina on luvassa pääsarjan arvonta. Pääsarjan arvontatilaisuutta voit seurata Tennisliiton YouTube-kanavan kautta klo 9.00 alkaen.

Alla ovat turnauksen kärkisijoitetut pelaajat – julkaisimme aiemmin uutisen pelaajalistauksesta keskittyen kärkisijoitettuihin, voit lukea sen täältä. Kärkisijoitettuja kannattaa aina pitää silmällä, mutta tässä artikkelissa katsotaan osittain ennakkosuosikkien taakse.

KÄRKISIJOITETUT PELAAJAT (Suomen listan sijoitus, seura)

Oona Orpana (1., Smash-Kotka) Eero Vasa (5., ÅLK)
Liisa Vehviläinen (4., ÅLK) Patrick Kaukovalta (7., HVS)
Emma Eerola (6., TaTS) Roni Rikkonen (8., TaTS)
Mariella Minetti (8., TaTS) Iiro Vasa (9., ÅLK)
Venla Ahti (9., Smash-Kotka) Ville-Petteri Ahti (10., Smash-Kotka)
Emelie Gabran (10., HVS) Aleksi Löfman (11., HVS)
Peppi Ramstedt (12., HVS) Juho Paukku (13., Break Point)
Emilia Hartman (14., TaTS) Leevi Säätelä (14., HVS)

Menestyjäkandidaatteja alle 21-vuotiaiden SM-kilpailuista

Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut pelattiin päätökseensä maanantaina 21.6. Pojissa mestaruuteen ylsi Roni Hietaranta (HVS), joka ei ole sijoitettujen pelaajien joukossa SM-kilpailuissa. Hietaranta kukisti finaalissa Iiro Vasan (ÅLK) tiukassa kolmen erän taistossa (lue lisää). Viime vuoden ulkokenttien SM-kisoissa nopealiikkeinen ja erityisesti massalla viihtyvä Hietaranta ylsi hienosti pronssille. Matkalla välieriin kaatui mm. Otto Virtanen (HVS). 21-vuotiaiden pronssia saavuttivat Oskar Antinheimo (HVS) ja yllättäjä Jussi Salmio (Smash-Kotka) – kaikki poikien mitalistit ovat mukana Hangossa.

21-vuotiaiden tyttöjen tuplamestariksi pelasi Liisa Vehviläinen (ÅLK), joka on naisten kaksinpelissä toiseksi sijoitettu. Marissa Minetti (TaTS, kuvassa) saavutti kaksinpelin hopeaa ja hän ei ole sijoitettujen joukossa Hangossa. Nuori ja varmalyöntinen tamperelaispelaaja on ehdottomasti yllätysvalmis. Marissan sisko Mariella Minetti (TaTS) on kisojen neljänneksi sijoitettu ja hän saavutti hopeaa ulkokentillä 2019. 21-vuotiaiden pronssimitaleille ylsivät Hangossa sijoitettujen pelaajien joukkoon kuuluvat Emelie Gabran (HVS, artikkelikuvassa) ja Emilia Hartman (TaTS). Gabranilla on hyviä muistoja Hangosta viime kesältä, kun hän ylsi TEHO Sport Finnish Tourin finaaliin asti.

Kotikentän huumaa?

Yllätysvalmiita pelaajia kannattaa aina katsoa myös olosuhteet hallitsevien pelaajien suunnalta. Hangon Tenniskerhon pelaajista ovat mukana Clarissa Blomqvist (kuvassa), Veera Karlsson, Pontus Ahlvik, Egor Rybakov, Arthur Alen, Valtteri Väre, Lucas Rosvall ja Ville-Heikki Talvenmaa.

Kokeneet konkarit

Miesten kaksinpelin osallistujalistauksessa on useita mielenkiintoisia erittäin kokeneita pelaajia. Yksi taival alkaa jo karsinnoista: maailmanlistalla sijalle 117 vuonna 1999 yltänyt Ville Liukko (TVS) on yksi huomionarvoinen pelaaja. Suoraan pääsarjasta löytyvät myös ulkokentillä Suomen mestaruutta juhlineita pelaajia: seitsemänneksi sijoitettu Juho Paukku (Break Point, kuvassa, mestaruudet 2014, 2007), Lauri Kiiski (TaTS, mestaruudet 2017 ja 2006) ja Tero Vilen (TaTS, 2000).

Naisten sarjasta ei löydy miesten tapaan aivan niin kokeneita pelaajia. Naisista on hyvä nostaa esille kansallisella tasolla paljon pelaavat ja lähes aina varmasti esiintyvät Venla Ahti (Smash-Kotka), Peppi Ramstedt (HVS) ja Saara Aerila (ÅLK).

Kisaohjelma ja Ruutu-lähetykset

Turnausta voit seurata Ruutu Urheilun kautta läpi viikon heti maanantain karsintapeleistä lähtien. Ottelut alkavat joka päivä klo 10.00 alkaen.