Heliövaara/Glasspool lähellä jättiyllätystä – maailmanlistan ykköspari selvitti ottelupallot ja eteni loppuotteluun

24.6.2021  |  18:08  |  Raportit

Kuva: ATP

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool taipuivat maailman ykkösparille Eastbournen ATP-turnauksen välierässä.

Suomalais-brittiläiskaksikko voitti keskiviikon avausottelussaan australialaisparin Luke Saville/Max Purcell ja saivat vapaa pääsyn välieriin, kun brittipari Jamie Murray/Luke Bambridge antoi luovutusvoiton. Välierässä asettuivat vastaan tämän vuoden nelinpelin kovin pari, kroatialaiset Mate Pavic ja Nikola Mektic. Pavic/Mektic ovat napanneet jo tänä vuonna peräti kuusi turnausvoittoa, joista kolme on tullut Masters-tasolla.

Heliövaara/Glasspool pysyivät iskuetäisyydellä kroatialaispariin, mutta olivat kuitenkin lopulta muutaman lyönnin perässä. Avauserä meni kroatialaisille 6-4, mutta toisessa erässä Heliövaara/Glasspool olivat kuskin paikalla. Kaksikko syötti erittäin vakuuttavasti vieden neljä ensimmäistä syöttövuoroaan häviten vain yhden pisteen ja otti myös murron erän kahdeksannessa pelissä, minkä ansiosta pääsivät syöttämään erävoitosta. Pavic/Mektic ottivat kuitenkin välittömästi vastamurron Heliövaaran syöttäessä. Heliövaara/Glasspool eivät kuitenkaan antaneet menetetyn mahdollisuuden häiritä, vaan kasasivat rivinsä ja veivät erän tie-breikissä 7-6(5).

Ottelu-tie-break oli myös todella tasainen ja siinä mentiin pitkälle jatkopalloille. Heliövaara/Glasspool pääsivät ottelupalloon käsiksi viiteen kertaan, mutta taipuivat lopulta 16-18.

– Julmaa on. Maailman ykköset vastassa ja vähän hakevaa peliä ensimmäiset puolitoista erää. Mutta löydettiin keinot sopeutua ja nostettiin tasoa loppua kohden upeasti. Varsinkin kolmannen erän tie-breakeissa huippusuorituksia tuli toinen toisensa perään, joten harmittaahan se ettei saatu voittoa. Matsipalloja oli useampikin, eli pienestähän se oli kiinni, kertoi Heliövaara.

– Ei auta kuin ottaa Wimbledonissa sitten kaikki irti.

ATP250 | EASTBOURNE

Näillä näkymin Heliövaara nousee välieräpaikan myötä uuteen ennätysrankingiinsa 83. ensi maanantain listauksella.

Heliövaara/Glasspool pelaavat ensi viikolla Wimbledonissa, johon saivat tämän viikon tapaan villin kortin. Wimbledonissa nähdään myös Emil Ruusuvuori ja Henri Kontinen sekä junioreissa Laura Hietaranta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Keitä seurata kärkipelaajien… →